Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. szeptember 29., hétfő

Táska biznisz



Ezek a szatyrok most nagyobbak, mint amiket piacra varrtam. A rokonságból Vera néninek nagyon tetszik és kérte készítsek négyet, mert hétvégén "öreg" hölgyikékkel találkozik és meggyőződése, hogy kelleni fog. Jó, ezt is meg kell próbálni.
A szombati apró piacon 7000 Ft-ot kerestem. Hűűű! Borzasztóan el tudok fáradni. Reggel 7-től talpalok délután 2-ig és a lábaim megfájdulnak. De örülök, hogy Béla bácsi rávett, mert kopik a pincéből a "senkit nem érdekel, de sajnáljuk kidobni" holmi. Másrészt bárkivel elbeszélgetek bármiről, de inkább csak meghallgatom pl. a bácsit, aki 84 éves és a hosszú szép korát az Ő virágszálának, a feleségének köszönheti, akivel 57 évet töltöttek együtt és ezt megismétli háromszor.
Aranyos. Mosolygok és bólogatok.



Reggelente rádiót hallgatok. Nem mindig figyelek oda, de legutóbb a könyvajánlóra felkaptam a fejem.
A történetben a 47 éves középkorú hölgy rövid áru boltot vezet, üres óráiban köt és elkezd blogot írni velencei csipkéről, más, a boltban kapható holmikról és a kézimunka öröméről. Olvasói tábora növekszik, evvel együtt a bolt forgalma is.- Na, erről reméltem bővebb leírást, mert tudtam, hogy ebbe a sztoriba bele tudnék helyezkedni. Nem, nem jó. Pontosabban a könyvből színdarab és film is készült, így biztos jó, csak nekem nem tetszik. A történetben leírás szerűen mondja el a szereplő a gondolatait és nem tudok vele azonosulni. Nem is ez a lényege, hanem hogyan veszíti el a számára értékes életét, amit eddig nem annak látott egy lottó főnyeremény hatására.  De a nyeremény kezelésével sem tudok egyetérteni. Valami baj lehet velem. De még nem tartok a végén, így elképzelhető, hogy mindent visszavonok.
Brigi! Ismered? Mi a véleményed?


Olivér enyhén beteg és egyszer csak lerobbant a szobájából, mert azonnal mézes-fokhagymás húst kellett ennie. Ha Ő főz mindig megadja a módját a tálalásnak is. Nyers spenótlevelet tépkedett a rizsre, abból rengeteg van a kertben. Ügyi! Nekem is tálalt, el is mosogatott. Még ilyet!

6 megjegyzés:

Monika 2014. szeptember 29. 18:46  

Öreg hölgyike szeretnék lenni,.Tulajdonképpen már az is vagyok félig.:) Csodásak ezek a táskák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A könyv borítója sokat ígér, de megvárom amíg a végére érsz.:)
Az a vacsi....) Éhes lettem.:)

Rita 2014. szeptember 29. 19:49  

Sok sikert a táskákkal! A könyv ígéretesen hangzik.

Fáni 2014. szeptember 29. 20:54  

Nagyon tetszenek a táskák. Válaszoltam Neked a blogomon :)

Vera 2014. szeptember 30. 9:48  

A piacozás nem könnyű munka ám.........
Ügyes vagy ,szépek a szatyrok....

erdoseva55 2014. szeptember 30. 17:16  

Hm, milyen finom étel került az asztalra! Ínycsiklandó!
A táskáidért odavagyok! Olyan vidámak, és klasszul elkészítettek!
képzeld, most tervezem az első táskámat megvarrni én is. Már az Eiffel tornyot kihímeztem hozzá! Hát kíváncsi vagyok, mit tudok majd összehozni :)))
Szép hetet Neked!

Palkó 2014. október 1. 7:54  

Szuper tatyókat készítesz, remélem, értékelték és tényleg sikere volt! :)
A fiad pedig nagyon ügyi legény! :)