Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. szeptember 11., csütörtök

Tolltartó, szatyor



Vettem egy 6 színű tollat a lányomnak. Ilyet még soha nem láttam! Remek dolog, nekem is van 4 színű és ha e-mail címet jegyzek le, azt pirossal, bloggal kapcsolatos dolgokat zölddel és a többi. Lényeg, hogy szembe tűnik, ha keresek valamit. Mindig van egy füzet mellettem és jegyzetelek. Nagyon szerettem azt a megoldást, hogy egy nagy rajzlapot tettem a billentyűzet alá, a fél íróasztalt betakarta és különböző színekkel írtam nekem fontos dolgokat. Még tetszett is, hogy szürkült, szamárfüles lett. Ez addig tartott, amíg rá nem borult egy pohár ital és sok megismételhetetlen információ törlődött. Oh, miket írok! Ez nem egy "vinyó", szóval olvashatatlan lett. Telefonszám, pl. a bőrmérnök Évié. Ha olvasol, ez az oka amiért megszakadt a kapcsolat!
Ha toll, akkor ahhoz tolltartót készítettem.



Apukám bátyja, Béla bácsi néha piacra jár. Napokban találkoztunk és újságolta, hogy lehetőség van a közelben árusításra. Rábeszélt menjek én is. Sok olyan holmit tárolok, amit sajnálok kidobni, de valószínű, hogy nem fog kelleni. Összepakoltam két dobozra valót és kivittük. 3700Ft-ot kerestem, amiből a piacon rögtön be is vásároltam két napra való kaját hármunknak. Jött a piacfelügyelő a számlatömbbel és én vártam szorongva mennyit kell fizetni. Nekem 200 Ft-ot, Béla bácsinak 100-at, mert nyugdíjas. Annyira lelkes lettem, hogy készítettem gyorsan egy szatyrot abból ami itthon adódott. Nagyon kíváncsi leszek, ha legközelebb kimegyünk ezt mennyiért tudom eladni?
Nálunk most Béla bácsi a sztár! 80 éves és közel olyan fizikai állapotban van mint én. 3 és fél óra után megunta és nekem is jó volt, hogy haza jöttünk. Ő utána még vitte injekcióra a feleségét, én még megfőztem és elég is volt ez egy napra.

4 megjegyzés:

Vera 2014. szeptember 11. 20:09  

Megint milyen szépséget készítettél... 4 színű toll, már volt az én időmbe is....Nekem pici az asztal, kis papir darabkákra írok... utána meg keresem..
Piacról...Itt 1000 forint az asztal.. és mindegy hogy nyugdíjas-e... plusz ha bérelt asztal, az még külön bérleti díj...vállalkozónak még több...

Rita 2014. szeptember 11. 20:29  

Csoda édes a tolltartó! Mesélj majd a piacozásról! Nekem (is) régi álmom piacon adni-venni!

Palkó 2014. szeptember 11. 20:33  

Amikor megláttam a címet a bloggerben, rögtön tudtam, hogy ismét a lányod gazdagodott! Szuper lett a tolltartója! :)
Én nem mernék kimenni a piacra... viszont nagyon szeretek sétálni és nézelődni... :)))

Unknown 2014. szeptember 11. 20:38  

Fidike: mesélek még, most kezdődik ez az életem,ami azt jelenti egyenlőre egy héten egyszer. Aztán ki tudja?