Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. november 27., csütörtök

Koszorú





Az előző bejegyzésben is írtam, hogy bizonytalan vagyok a készítésében. Abban, hogyan is díszítem és hogyan tüntetem el az üres részeket. Ezekhez a színű gömbökhöz nem illett a piros és a zöld, de még az arany színű szalagok sem. Sokat válogattam és a kezembe került a tollboa, ami remekül mutatott a koszorún. Ez lett, mert ezek az anyagok álltak rendelkezésemre és már nem is bánom, hogy nem tele gömbbel készült. Mellesleg megjegyezném nem tudom mennyi kellene hozzá? A ragasztópisztolyra a Vera hívta fel a figyelmem és valóban avval a legkönnyebb dolgozni, mert hamar szárad, jól tart, de egy hozzá való betétet simán felhasználtam, ráadásul kínai evőeszköz pálcával toltam ki a végét, mert a fele után nem viszi a ragasztó pisztoly. A szalagokat és a boát gombostűvel rögzítettem. Ki is akasztottam az ajtóra, de másnap behoztam, mert a ködben terjengő portól féltem, így benti dísz lett és most ott tartok ahol elkezdtem: kéne egy koszorú az ajtóra és kéne egy koszorú az első adventi hétvégére is négy gyertyával, ami most lesz vasárnap. Veszek egy csokor fenyőágat holnap.



Felépült a képen az utolsó ház is, ma fejeztem be. A mellette álló fácskát ezüstfenyőnek álmodtam meg, ahhoz illő díszeket kerestem.

Ma az utcánkban levő ismerősöm büszkén mutatta hogyan áll a kialakított éttermük, ahol pizzát és menüt készítenek majd. Rám ragadt a lelkesedésük, a sürgés forgás, tervezés, még fejetlenség, de hatalmas öröm. Elámultam a konyhán, a rozsdamentes acél  kemencéken, régi centrifuga méretű kelesztőn, az új csillogásán, a hófehérségen a falakon. Olyan jó ilyet látni!!! Gratuláltam az újrakezdés erejéhez, a sok belefeccolt munkához és egyáltalán, öröm látni az önmagukba vetett hitet, hiszen nem alaptalan. Az egyik fiuk szakács, a másik cukrász. Összetart a család a munkában is és ez jó.

7 megjegyzés:

agnesordog 2014. november 27. 20:06  

Nagyon szép lesz ez a karácsonyi házsor !
Mi lesz a végső formája ?

Tüzes Beáta 2014. november 27. 20:25  

Még van alatta egy szánt húzó kislány, ööööh kép keretben üveg nélkül, olyan, ami csak az ünnepek alatt kerül a falra.

Rita 2014. november 27. 21:15  

Tényleg nagyon jól mutat a tollboa a koszorún!

Anette kincsei 2014. november 28. 2:16  

OO, de cuki kis szoros!!!! Nagyon szep lett a koszorud!

Vera 2014. november 28. 16:29  

Nagyon szép lett az ajtódíszed... tudom, irtad már bevitted..és most hol van végül is..?Ügye jó a ragasztópisztollyal dolgozni?
A hímzésed egyre nagyobb részen kész...

Palkó 2014. november 28. 21:46  

Különlegesen szép lett a koszorúd! És a kép is csodás!
A pizzást pedig tisztelem, mert manapság egy vállalkozás kétesélyes...
Szép hétvégét kívánok! :)

Andulka 2014. november 30. 16:57  

Álom szép a koszorúd, ilyet még nem is láttam!

A képed is szép már most!