Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2017. október 15., vasárnap

Táska


Ez egy imádott tatyó, már ami a méretét illeti. Van ilyen nekem epres, de már nincs a friss tavasz, készítettem egy... nyárit, bár én olyan minden hónapos viseletnek szántam. Mindegy. A minta kész volt. Ezt a karomra téve, a nagy táskákba pakolva könnyen kezelem. Pénztárca, kulcs és minden ami szükséges ebbe pakolom, mert könnyen elérem.


Fontos szempont a két belső zseb. Egy bevásárlás során számtalanszor nyúlok bele. Megkönnyíti a hétköznapokat.



Nahát! A fotón jól látszik a két bokor és az apró fenyő. Ez a hímzés nagyon nehéz. Sokszor csak ülök és nézem hol tartok a mintaíven. Újra elővettem azt a trükköt, hogy a beszúrt szín mellé rögtön beöltöm a mellette lévőt. Jelölöm én a mintaívet, de azon is csak keresem, hogy az hol van?

Csendben voltam a héten, mert meghalt a Polly kutyus. Szomorú vagyok, magamba fordultam, mert megviselt. Egész nap együtt voltunk és minden cselekvés hozzá köt. Még nehéz írni erről. De ez van.

11 megjegyzés:

Holdgyöngy 2017. október 15. 20:22  

Nagyon ügyes vagy, százszor írtam már, irigyellek benneteket. Szegény kutyus, s főleg ti. Átérzem a bánatod. S igenis, fogadd részvétemet, ha egy kutya volt akkor is, mert bitosan KUTYA volt.

Tüzes Beáta 2017. október 15. 20:42  

Köszönöm. Igen vacak napjaim vannak.

Edit 2017. október 15. 21:03  

Tyű, micsoda nőcis táska! Szuper! :)
És az új hímzésed! Hát őrült gyorsan haladsz.
A kutyust sajnálom, már én is gondoltam rá, mi lesz, ha a mi cicánk meghal. Még csak 6 éves, de egyszer eljön az idő... :(

Tüzes Beáta 2017. október 15. 21:35  

Több cicám volt. Az nem érint ilyen mélyen, pedig cicás vagyok! A kutya olyan mint egy gyerek. Közelebb áll, mert nem olyan önálló állat. A cica elmegy, nem is tudod merre jár. Nem kötődik olyan nagyon. A kutya más. Mindig az embert figyeli. Nekem sokszor terhes is volt ez a kötődés.

Rita 2017. október 15. 21:46  

Sajnálom, hogy itthagyott a kutyád.

A táska nagyon aranyos, az új képpel pedig rengeteget haladtál!

(A szövés nem új hobbi, a továbbképzéshez kell.)

Névtelen,  2017. október 15. 23:14  

Együttérzésem Polly miatt! Az élet részévé, társsá válik a kutya, minden kötöttséggel, rigolyával együtt, és nagy űrt hagy maga után: hiányzik a jelenléte, a szeretete, a kis szokásai...
Hatalmas és bonyolult hímzésbe fogtál, tisztelettel figyelem a vállalkozó szellemet Nálad.
Hogy haladtok a felújítással? Szerencsés, hogy nagy kézügyességgel bíró család vagytok, sokféle munkafolyamatot magatok végeztek igényesen. :)
Brigi

Tüzes Beáta 2017. október 16. 0:11  

Kedves Brigi! Felújítás a fürdőben kész.
Amit a kutyáról írtál szóról szóra igaz. Hiányzik a rossz szokásival együtt. Annyira megviselt vagyok, hogy arcom közepéig karikás a szemem, sokat öregedtem.

Tüzes Beáta 2017. október 16. 0:16  

Úgy érzem csak temetek. Szülők, cica, kutya..., nem tudok ebből kilábalni.

Vera 2017. október 16. 16:44  

Jó lett a táska...
Megértelek...és sajnálom...

Edit 2017. október 16. 21:34  

Beáta, még ha nem is olyan egy cica, mint egy kutya, nekem hiányozni fog majd. És tudod miért? Mert mi 5. emeleten lakunk, ő nem kijárós cica, maximum az erkélyre tud kimenni. Állandóan velünk van. Neki is megvannak a mindennapos megszokott dolgai, a reggeli ébresztő, a nap közbeni lustálkodás, estefelé jön, mellém ugrik, "simogat" a mancsával, később pedig mindig körüljár bennünket, miután lefeküdtünk aludni.
Annyira jó cica, hogy jobbat kívánni se lehetne. Nem hangoskodik, éjjel is alszik, szóval szerethető egy jószág.
Egészen más az, amikor egy cica kijárhat, naphosszat nem is látod, csak enni kerül elő, aztán megy a maga útjára.
Egyébként nekem is volt kutyám még gyerekkoromban, tudom, milyenek ők. :) Imádtam is, pedig szegényke majdnem mindig láncon volt, nem nagyon lehetett vele játszani. Nagyon bánatos voltam, amikor el kellett altatni. :(

Jucus 2017. október 19. 10:36  

Szegényem! Megértelek! Mikor Mamuszka elment, úgyanígy éreztem magam...csak Diego jötte zökkentett ki.
Nagyon csinos lett a nyári táskád! A kis bokros is legalább talán eltereli a figyelmed a számolgatással...