Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. január 17., kedd

Füzetborító






Én varrtam az alapot varrógéppel, a lányom díszítette. Az én munkám ronda, mert nagy lett a borító és görbe, a dekorálás nagyon aranyos és szép.
Alaposan megfogyatkozott a szalag és csipke készletem,( no nem ettől), ezt pótolgatnom kell. Jó, ha van itthon ez-az, abból lehet dolgozni.


Tegnap este elkészültem az árnyképpel. Mivel volt itthon egy méretben jó üveglap, fűrészeltem hozzá keretlécet, ragasztottam, festettem ma és lőn. Ez is a lányomé, a sminkasztalkája fölé teheti.
Ezek az asztalok nincsenek jól megtervezve, mert valóban csinosak, de a pakolófelület nagyon kicsi. Valóban olyan, mint a képen látszik. Pár hete voltam az egyik bútoráruházban és megnéztem, mert tudtam, hogy a lányomat ez érdekli. Drága és külön kellene mellé egy polcos tároló. A világítás sem az igazi. Megoldotta másképpen, darabokból, a tükör fölé szerelt polc aljára tett egy neoncsövet, alul meg két csinos fiókos szekrényke tetejére került egy tároló- vagy asztallap. Szóval nem ilyen romantikus, de legalább használható.
Időközben megrendeltem ma álmaim mintáját, készletét, navigálva dollár és font árfolyam között. Dollárban nincs, azaz hiánycikk, fontban leárazva, ugyanott tartok. Így is drága, de jön, jön a Heirloom Homecoming Sampler a Victoria készletből!

11 megjegyzés:

agnesordog 2012. január 17. 21:29  

Fűrészeltem keretlécet ??????
Mondtam én nem elég a himzés, kell tudni horgolni , keretezni, kasírozni, gyöngyözni, szalaghímezni,
festeni, fonalat és anyagot. Szóval egy csomó mindent.
de ez a keretezés, festés, nem semmi !!!!

Unknown 2012. január 17. 21:54  

Úgy tűnik. Válasz Nálad.
A fonál és textilfestés nagyobb kihívás az árnyalatok miatt.

Vera 2012. január 17. 22:05  

Azt már tudom milyen szépen varrsz , xszemezel....de hogy keretet és festést is Te készíted..., ÜGYES!!!

A kép nagyos szép lett!!!

Dóra 2012. január 18. 8:02  

Az a kis fekete monocrom kép valami csodás! Nagyon jó lett a kerete is!

gromine 2012. január 18. 8:18  

Szép lett a füzetborító !!!
A rózsa alatt lévő szív az is csipke?
Sajnos nem sikerült a cukornak a mintáját megkapni:((

Monika 2012. január 18. 9:31  

Mennyi szépség!!!!!!
Már olyan régóta tervezek füzet-könyvborítót varrni,csakhát az idő és az energiakészletem nem ennek kedvez.....Azért nem adom fel!
Nagyon ügyesek vagytok:anya és lánya!Milyen jó lehet így együtt elkotni valamit!

Az árnyképtől elaléltam!!!!!!!!!Csodás!!!!!Mindig is vonzottak,de így xszemben.....Jó nagy munka lehetett!!!!
A keretezés állandó gond a hímzőknek,te leszel előttem,hogy nem kell itt pánikolni: kézbe a fűrészt,aztán rajta! Csodaszép lett!!!!
Mennyi idős a lánykádLehet,hogy az enyém is örülne egy asztalkának?????

Nagymamis 2012. január 18. 14:54  

Ezt nevezem! Gyönyörű lett mindkettő!

Névtelen,  2012. január 19. 2:03  

Na jó, most már az állam keresem, keret házilag, nemcsak festve, de vágva-összeállítva... :) Légy szíves, legalább a keretezés-kasírozás folyamatáról mesélj kicsit, azt talán követni is tudom! :)) Hihetetlen könnyedén veszel mindenféle technikai akadályt, olyan vagy, mint egy mesterszakács, aki elegánsan összedob egy szuflét, a kezdő meg ott topog a tojás szétválasztásánál. Kíváncsian várom a Victoria Sampleredet!
Brigi

Unknown 2012. január 21. 18:12  

Gromine: igen, készen kapható díszszalag. A Rayhers-ben. A mintát egyszer megveszem, mert nekem is tetszik.
Mammka:e-mail írtam, elküldtem a mintát.
Brigi:a következő keretezést fotózom, mutatom.Olyan jól esik a dícséreted,büszkén kíhúzom magam, vonulok eltúlzott léptekkel és mondom a férjemnek, hogy de jó vagyok. Persze viccnek. Mutatom, megtanulod és Te is tudni fogod.

Névtelen,  2012. január 21. 19:46  

Köszönöm! Bár attól tartok, sokat kell ahhoz gyakorolnom, hogy elfogadható legyen az eredmény... Sok bátor kisérletezésed van, biztos nagy érdeklődéssel olvasnák mások is részletesebben, hogyan születnek a munkáid! :)) Utánozni nem hiszem, hogy sokan tudnak, mert kézügyesség, anyagismeret, és még sok egyéb kell(ene) hozzá. :)
Brigi

erdoseva55 2012. január 22. 12:03  

Beáta! Ezek gyönyörűségesek!Nagy nagy ölelés érte, hogy megmutattad őket! nagyon inspirálóak! Az árnykép gyönyörű! egyszer én is kihímzem majd!Az alapja rózsaszínes anyag? Nagyon jól néz ki!
Szép vasárnapot!