Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. december 22., szombat

Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!


Köszönöm minden olvasómnak a látogatást erre a blogra! Ritkán, de eltévedek más témára, mint kézimunka és döbbenten olvasom azokat a hozzászólásokat, amik enyhén szólva is utálatosak, rosszindulatúak, ócsárolók. Örülök, hogy olyan olvasótáborom van, hogy nem kell félve bekapcsolni a számítógépet. Ez a blog mostanra az én kis " klúbommá" vált. Kellemes olvasók kellemes véleményét olvasom. Ez Tőletek az én karácsonyi és az egész éves ajándékom és köszönöm.

Karácsony előtt ez az utolsó bejegyzésem és mondanivalóm van, így mutatnám is:



Készül ez a szép házikó. Elrontottam és olyan sokat kellene visszabontani, hogy ötletesen inkább megoldom. Csak egy sor..., de ennél a munkánál annyi sem lehet, mert akkor nem találkozik pontosan a tető hímzése a csúcson. Nahát!


Probléma, ami másokat is érinthet: a kutya tönkreteszi az ajtókat. Úgy kopog be, ha be akar jönni, hogy kaparja. Megoldást kerestünk, hogy az új ajtókat meg tudjuk óvni. Több ötlet után az átlátszó plexi lapot ragasztottuk fel szilikonnal, ami úgy ragaszt, hogy nem károsítja a fát, a műanyag lap pedig engedi látszani az ajtó szépségét.



Ha nem nagyítva mutatom, akkor alig érzékelhető, hogy ott alul van valami. Azt nem tudjuk, hogy ez a megoldás mennyire lesz tartós, de most megnyugodtunk. Ezt lehet kaparni. Ő a fő bűnös:



A hétköznapi munkák mellett ezen a héten adódik egy kis ráadás minden napra, készülődés a három napos ünnepre. Ma elkészítettem a kocsonyát.
A cica az egész készülődésből inkább kivonja magát:


14 megjegyzés:

Eliz 2012. december 22. 18:08  

El sem tudod képzelni most milyen jó ötletet adtál evvel a "flexis" megoldással. Jövőre akarunk bejárati ajtót cserélni. Nekünk a cicával van gondunk. Rátamaszkodik az ajtóra valójában rányúllik ( nem is tudom hogy irjam le) es a karmait kirakva lassan csúszik lefelé. Evvel jelzi, hogy be akar jönni. De imádom, es minden megvan neki bocsájtva. A férjemnek mutattam ezt a tökéletes megoldást. Köszönöm neked, hogy felraktad.

Unknown 2012. december 22. 18:20  

Szívesen. Sejtettem, hogy ez nem ritka probléma.

gromine 2012. december 22. 21:03  

Szépen haladsz a házikóval.
Kellemes ünnepeket kívánok !

Jutka 2012. december 22. 21:46  

Nemrégen cseréltünk ajtót és sokkal csúnyább megoldást találtunk ki a kutyusok körmei ellen, ha beválik talán mi is alkalmazzuk.
Szívből kívánok békés, boldog karácsonyt!

Unknown 2012. december 22. 21:57  

Nehéz jó megoldást találni.Köszönöm a jókívánságokat!

erdoseva55 2012. december 22. 22:24  

Szeretettel kívánok szép karácsonyi ünnepeket! :)

Névtelen,  2012. december 22. 23:44  

Szépséges karácsonyt kívánok!
Mindent meg is tettél fáradhatatlanul a szép ünnepért: fények, hangulatteremtés, díszek, finomságok... :))
Persze, hogy Nálad jó a hangulat, amikor egy hosszúra nyúlt munkanap után kész felüdülés benézni Hozzád! :)
Brigi

Gesztenyeszív 2012. december 23. 9:05  

Békés, boldog karácsonyt kívánok Neked és egész családodnak!

lujza62 2012. december 23. 9:18  

Boldog ünnepeket kívánok én is nektek.Azért ha valaki arra tud megoldást hogy a kutya ne kotorja a fotelt ossza meg velem legyen szíves.
Nagyon jó olvasni a blogod öröm itt lenni:))

Erika 2012. december 23. 11:31  

Szeretetteljes, boldog karácsonyt kívánok!
És igen, jó itt a "klubban":))

Laucica 2012. december 23. 18:42  

Neked és családodnak is boldog karácsonyt!:) Nagyon szépen halad a házikód! (az apósom mindig szídja a macskájukat, hogy az kiabál, amikor be akar jönni, most, hogy belegondolok, szerintem áldania kéne a sorsot, hogy csak kiabál:))

Vera 2012. december 23. 21:01  

Boldog karácsonyt!



Kár lenne hagyni ilyen szép ajtót hagyni összekarmolni! Kíváncsi leszek, mennyire fog beválni!Édes a macsek ahogy így kifekszik...

Névtelen,  2012. december 23. 21:50  

A bejárati ajtóm nálam is tudna mesélni: öt macskám van, abból kettő olyan, de olyan pofátlan(de azért őket is szeretem ), hogy egész a kilincsig felugrálnak, úgy koldulnak.Még jó, hogy nincs festve, csak simán fenyő és kezelve van, így nem látszik annyira a karmolások nyoma, viszont gyakran kell sikálni.
Boldog Karácsonyt kívánok,jó Nálad elidőzni.Eszter

erdoseva55 2012. december 24. 7:37  

Boldog, örömteli ünnepeket, szép karácsonyt kívánok!