Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. október 9., csütörtök

Fonalat festettem


A munkához, amit most készítek szükségem van nagyjából málna színre. Ez a bal szélső és nagyjából sikerült is. Továbbá a Gentle Art fahéj színét pirosból és barnából reméltem keverni, de ez nem lett jó. Jobb oldalon oda tettem a fonalat, hogy látni lehessen milyet akartam és ehhez képest milyen lett. Nincs gond, valamire ez is jó lesz.


Kellett még zöld is. Ha már egyszer elkészítem a festékeket, több árnyalatot is készítek. A téli képekhez a sötét színek a jók. A fenyő erősen sötét zöld, ebben az együttesben talán csak a két balszélső jó. De szépek. Nagyjából másfél órája gubancolgatom és vágom egyformára, de olyan jó így látni mind!


A lehető legunalmasabb résszel kezdtem, nem direkt. Félbe hajtottam a vásznat és a közepéről akartam indulni. Jól kifogtam! Harmadik napja bököm a tábla blanc színű alapját, ráadásul a szöveg írott betűkkel van a mintán érdekes stílusban. Ah! Ezen most túl vagyok!


Annyira szép volt tegnap előtt este ahogy az esőfelhők futottak a ragyogó Hold előtt! A férjem lefotózta. A kép nem lett túl jó. Minket megihletett, mert este 8 előtt nem sokkal jöttünk haza és még mindig olyan furcsa, hogy ilyenkor már nagyon sötét van.
A Hold felszíne még innen is "jól látható":


16 megjegyzés:

Erika 2014. október 9. 20:01  

Karácsony színű fonalak♥.Szépek!
Nekem már ez a kis részlet is tetszik a hímzésedből!

Vera 2014. október 9. 20:52  

ó... de szépek...Szereted festeni a fonalakat, tedd azt... Ami jól esik....

Szépek a hold képek... olyan világos volt este, hogy simán lehetett volna olvasni a szobába alvás helyett... Lehet hogy azért nem aludtam....Állítólag a kutyák teliholdkor ugatnak... na ez a szomszéd kutyára érvényes, azt tudnám, hogy birta erővel az egész éjjeli ugatást...

Vera 2014. október 9. 20:53  

Milyen anyagra hímezel?????,,

Unknown 2014. október 9. 21:01  

Ez a karácsonyi kép egy csillámos vászon.

Palkó 2014. október 9. 21:19  

Nagyon szépek lettek a fonalaid! Most én is az általad készítettel hímeztem, annak is szép színe van, és jó vele dolgozni. Köszönöm szépen még egyszer!
Kíváncsi leszek, milyen képet néztél ki most! :)

Unknown 2014. október 9. 21:24  

Vera: azon van.Mármint csillámos vásznon.

Unknown 2014. október 9. 21:44  

Ami jól esik: ez nagyon jól esett. Valóban, ez nagyon fontos tényező, de rég nem vettem számításba. hajtunk a pénzért és ez teljesen kiesik.

Rita 2014. október 9. 21:47  

Szépek lettek a fonalak. Én nagy képen nem nagyon merek kísérletezni más színekkel, mint a megadottak.
A hold itt is nagyon szép volt tegnap!

Unknown 2014. október 9. 22:17  

a megadottat kerestem. Nina fonalát, sikerült!

Névtelen,  2014. október 9. 22:28  

Bea, nagyon jól mutatnak a különböző árnyalatú fonalak egymás mellett, remekül sikerült ez a festésed (is)! :) Látszik, hogy örömed van benne. A Holdat én is hosszan néztem, valami varázslatos képet mutatott az előtte elsuhanó felhőkkel, szinte mesebeli volt. A táskáidhoz: szinte már specialistája vagy a kidolgozásuknak, változatos, egyedi darabok!
Brigi

Palkó 2014. október 9. 22:32  

Én erre a fajta vászonra képtelen vagyok hímezni... nem látom a lyukakat, összefolyik. Neked nagyon megy, látom, borzasztó aprók az x-ek :)

Unknown 2014. október 9. 22:38  

Brigi: Te is későn jársz haza ha láttad. Érdekes volt, mert nagy sebességgel futottak a sötét felhők, csapadék pedig nem volt. De szél sem, ami ilyen iramban vitte őket.Érdekes jelenség volt.
Palkó: lehet szemüveg kell neked!

Anette kincsei 2014. október 10. 2:26  

Szia Bea! Nagyon szepek a fonalaid, orom lehet veluk himezni.
Olyan szep kepet keszitett a ferjed a Holdrol! Irigykedem, mert tegnap este rengeteget kattogtattam, de egy epkezlab kepet sem sikerult osszehoznom. ;-)
Latod, en is irok am! ;-)

Névtelen,  2014. október 31. 7:17  

Őrült szépek a fonalak,gondolom már nem aktuális,de ha azt a fonalat még egy kis barnába beáztatnád?Nem lenne fahéjasabb?

Névtelen,  2014. október 31. 7:18  

A hold képe misztikus,ábrándozó és csodálatos!