Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. november 30., vasárnap

Adventi kosár



Ma elmentem vásárolni izzósort és a karácsonyi díszek között láttam készen adventi kosarat. Nekem ez nagyon megtetszett, mert nem nagyon sikerülnek az asztali koszorúim. Emlékeztem, hogy van lenn a pincében egy fonott kosárka eltéve valamire( mint annyi minden). Fenyőkérget szórtam bele, tetejére műhavat és abba dugtam a négy gyertyát.Egy hóember, meg egy csokor dísz és kész. Meggyújtani az első gyertyát kivettem és ettől távolabb gyújtottam meg ma este, mert félek ajtónyitásnál a billenő láng elkapná a fonott fület. Jártam már úgy, hogy a huzat hozta az orromba az égett szagot, ha nem figyelem leég úgy, hogy lángra kap a koszorú is.
Siettem elkészíteni, hogy a fény újjászületését ne akadályozzam meg, az új évét, vallásos emberek esetében az eljövetelt. Hiszek vagy nem hiszek ebben, de tiszteletben tartom ezt az ünnepet.


Még soha nem vettem rózsaszín díszösszeállítást. Mikor hazajöttem akkor jöttem rá, hogy ehhez a hímzéshez kell nekem. Így aztán készítettem egy rózsaszín sarkot is. Izzósor nem illik hozzá, hacsak nem fehér. De anélkül is szép. Mindenféle színű izzókat lehet kapni. Pirosat, narancssárgát, sárgát, azúrkéket, királykéket, színeset, de  rózsaszín nincs. Még nincs kész, kerül rá hópelyhes kötőfonal, angyalka....




Találtam a holmijaim között egy arany csengőt, a lámpa kapcsoló láncára tettem. Második napja díszítek. Sajnos az izzósoros boákat nem tudom fotózni, minden képem homályos lesz. Elfáradtam mára.

9 megjegyzés:

agnesordog 2014. november 30. 18:43  

Én is koszorú készítéssel foglalkoztam egész délután , azután a gyertyák mégsem arra kerültek :-(

Vera 2014. november 30. 19:01  

Nagyon szépek a díszeid...

twinpeakprimitives 2014. november 30. 19:04  

A boldog és vidám Advent :)

Jucus 2014. november 30. 19:41  

Szép Nálad! Kellemes Adventet!

Tüzes Beáta 2014. november 30. 19:48  

Köszönöm Jucus!, és Mindenkinek. Pihenős, elégedett ez a nap.

Rita 2014. november 30. 21:16  

Azok az új üvegalmák nagyon mennek a hóemberek képhez! Csodaszép lesz a sarok!

Palkó 2014. november 30. 21:26  

Nagyon jó ötlet az adventi kosár, de mikor nézegettem, nekem is az jutott eszembe, hogy nehogy felgyulladjon a füle... aztán olvasom, hogy pont Te is erről írsz :)
Harmonikusan díszítesz, tetszik :)
Legyen szép a jövő heted... kívánom, hogy átéld az ünnep ízét!

Névtelen,  2014. december 1. 1:12  

Boldog Adventet, nyugalmas és hangulatos készülődést kívánok!
Brigi