Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. november 24., hétfő

Retro





A KÖKI-ben  van egy kirakat, ahol retro holmikat állítottak ki, a papír bevásárló táskán szerepel a cég neve és címe, ahol ezek és más hasonló holmik megvásárolhatóak. Aranyosak, a Greese című film jut róluk eszembe, én is szeretem Elvis korszakát. Majd fordulok balra, egy mai áruház divatjának kínálata:


Gondolkodom. Ha leszámítom a piros karton karácsonyfát és az ajándék dobozokat, pusztán a hölgyeket nézem ... Nem feltétlenül a gyász jut eszembe, hiszen egyszerű, elegáns ruhákat látunk, mégis túlzásnak tartom a fekete imádatát.


 Úton a Télapó!


Annyit gondolkodtam azon hogyan készítsek olyan koszorút amin a gömb a főszereplő úgy, hogy nem fektetve, hanem a bejárati ajtóra akasztva teszem fel. Nem raktam el az asztalról a hímzőfonalakat, egyszerűen ráterítettem egy olyan terítőt amit ragasztásra, festésre használok és neki láttam. Lesz ami lesz.


Először mumifikáltam a koszorút. Szerintem úgy néz ki, mint a gyolcsba tekert egyiptomi holttestek. Tépett natúr anyaggal tekertem körbe, mert arra könnyebb ragasztani.
Idáig jutottam és most meg sem merem mozdítani, hagyom, hogy a ragasztó száradjon és holnap kiderül hogyan tovább. Az üres területeket ragasztóba szórt glitterrel ki lehet tölteni, plussz a szalagot ragasztás után gombostűvel is rögzítettem:


5 megjegyzés:

Rita 2014. november 24. 19:37  

Sok sikert a koszorúval!

Vera 2014. november 25. 8:41  

Slankit a fekete ... nem tudtad? Ráadásul nagy - nagy divat szín....Van olyan ismerősőm, akinek nincs is más szinű ruhája...
Láttam, és utána már nem találtam meg, valahol, valaki, egy biztos magyar blogon annyira szép koszorút készített lépésről, lépésre...akkor pedig gondoltam is Rád... Persze biztos enélkül is megtudod oldani....Remélem nem egy hetet kell rá várnunk....

Laucica 2014. november 25. 20:41  

http://2.bp.blogspot.com/-Rc97WXXGXCI/U0giU93hpoI/AAAAAAAAdNQ/tFP0-V4BWY8/s1600/Black+is+Such+a+Happy+Color+%28Gif%29.gif
Én is csak feketét hordok. Kényelmes:)) Színes kiegészítőkkel tökéletes, a jobb oldali ruha akár a szekrényemben is lóghatna - sőt, van is egy nagyon hasonlóm:))
A koszorú nagyon tetszik!!

Anette kincsei 2014. november 26. 4:31  

Nagyon cuki ez a retro kirakat! A radio meg nagymamam korabeli. Nekem a kirakat falan a cseresznyes kep tetszett meg. :-)
Jok a koszoru alapanyagaid!

Palkó 2014. november 26. 21:39  

Nagyon jók ezek a retró ruhák! Egyik kedvenc filmem, a Római vakáció jutott eszembe róla, fogalmam sincs, miért... Lehet, rá is keresek a net-en :)
Szép lesz a koszorúd! :) Az enyém második hete készen van - fejben... ez a hét olyan, hogy neki sem tudok kezdeni semminek este, sem erőm, sem kedvem...