Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2015. március 6., péntek

Mozaik



Két megvilágításban. Változatlanul szeretem csinálni és gyorsan megy. Elég valószínű, hogy veszek még ilyen készletet.

Polly kutyus betegeskedett a héten. Nem evett, tegnap éjszaka sírdogálva aludt, így ma elvittem orvoshoz. Végigtapogatta a beleit, méhét, hólyagját, semmit nem talált. A bőrét a hátán pár centisre megemelte, azt mondta ki van száradva, így kapott három deci langyos vizet infúzión keresztül a bőre alá, antibiotikumot, fájdalomcsillapítót. Kértem nézze meg a körmeit, én nem tudom levágni és zavarhatja, mert sokat nyalogatja a lábát. Jó. Millimétereseket csípett le. Kérdezte mit eszik. Baromfit és a cicák Whiskas szárazát szívesen ropogtatja. Azt mondta az baj, mert magasabb a fehérje tartalma, mint a kutyakajáknak és bizony attól előfordulhat, hogy viszketnek a lábujjai. Mik vannak? Nem szabad állandóra lent hagynom a szárazat. Mivel szereti és nagyon aggódom az étkezése miatt, ami mostanra szinte nulla, rendeltem hétfőre Royal Canin nevű kutyatápot kifejezetten 11 éves kutyák számára potom 3 ezer Ft-ért másfél kilót. Borzasztó drága, de látnom kell, hogy jó minőségű tápot eszik és újra jóízűen eszik. Mellesleg megrendeltem nála a három cicának a kullancsnyakörvet. Itt a tavasz, jönnek a paraziták. Oda a spórolt pénzem.
Haza jöttünk, a kutyát kimerítette az izgalom. A gyógyszerek is megtették hatásukat. Jó nagyot aludt. Később felkelt, evett egy jót, ivott, kiment pislantani és azóta horkolva szundikál.
Én is megnyugodtam.

6 megjegyzés:

Anette kincsei 2015. március 7. 4:44  

A Royal Canin nagyon jo kutya, macska tap, annak idejen a himalajai cicaim is azon nottek fel. Megeri, cask hasznald a kutyusnak, jobbulast neki!!!

Palkó 2015. március 7. 7:43  

Fantasztikus ez a mozaik-kép! Neked pedig óriási türelmed van! :)
Remélem, teljesen meggyógyul Polly kutyus! Nagyon hozzánk tudnak nőni - kutya, macska egyaránt!
Szép hétvégét kívánok!

Vera 2015. március 7. 17:29  

Remélem már jobban van a Polly...
Na azért már alakul ám.......Ugy látszik, messziről kell nézni, és akkor jobban kiadja...

Tüzes Beáta 2015. március 9. 23:00  

A kutya jól van, szinte zabál. De jó dolog, hogy van állatorvos, szinte még aznap kutya baja volt.

Jucus 2015. március 10. 9:55  

Hát ez a kirakós valami fantasztikus! Gyönyörű lesz, ha elkészül! Ilyet még nem is láttam. Jó, hogy szóltál, mert "viszonylag rég" nézelődtem.
Kutyinak jobbulást, mi a nyuszkót istápoltuk múlt héten: frontos! :o)

Laucica 2015. március 13. 18:35  

Szegény kutyus, most már remélem, jobban van!!