Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2016. március 24., csütörtök

Az orvostudomány egy csoda!




A betegsége neve: FIP. A vízhajtó sokat könnyített a közérzetén. Az orvosi beavatkozásra robbanásszerűen javult az állapota.  Lassú, gyönge, de elképesztő méltósággal viseli az állapotát!
Sokat iszik, jól eszik, a légzése nehéz.

Gondolkoztam: az orvostudomány az antibiotikum felfedezése előtt sok betegen nem tudott segíteni. Tudjuk, hogy a háborúban többen vesztették életüket vérmérgezésben, mint golyó általi halálban. Az állatgyógyászat is remekel. Pár hete hallottam, hogy az öregedő állatok megfigyelését kezdeményezte az ethológia az Állatorvos szakon, illetve azok tüneteinek összegzését, pl. Alzheimer kór. Ez ma vizsgálható, mert a jó ellátás miatt sok állat öregszik meg.
Ettől függetlenül csodát nem várunk a cica állapotában, sőt! Ez a vírus 8 évig is lappang, így most már ugyan fertőtlenítem a tálakat, mert közösen használták a cicáim, de a másik kettő is veszélyeztetett. Ha az immunrendszerük jó, akkor legyőzik.
A lányom napok óta minden adatot összegyűjt a betegségről, ebből akar vizsgadolgozatot írni. Az amerikai blogok sokkal közlékenyebbek, ebben a témában is. Onnan derült ki milyen jó hatással van a betegségre az omega 3, azaz a hal. Vettem  Whiskast, lazac és fene tudja milyen falatokat mini szuper csomagban és az itthon nézte át a lányom tüzetesen, 4% halat tartalmaz. Valahogy sejtettem és vettem olajos halat, ugyanis a napi hal adag két körömnyi, abba töröm a Furosemidet, a vízhajtót. Kicsit féltem, hogy az olajos hal hasmenést okoz, de nem! Itt nem nagy mennyiségről van szó. Nyugodtan adhattok a cicáknak keveset. Az 100% hal.

9 megjegyzés:

MJ 2016. március 24. 20:44  

Ez igazán jó hír! Remek! Látod, vannak csodák is és hát ugye a szerető gondoskodás. :)

Palkó 2016. március 24. 21:29  

Örülök!!! (Már attól féltem, hogy rossz hírrel jössz...)

Tüzes Beáta 2016. március 24. 21:41  

Azt tudni kell, hogy itt nincs gyógyult állapot. Most könnyebb. Ez egy halálos kimenetelű betegség.

Fáni 2016. március 24. 22:46  

Szeretgessétek a cicát, így biztosan könnyebb Neki :)

Névtelen,  2016. március 25. 1:53  

Drukk a cicának! Ha szinten tartható a betegség, kap levegőt, eszik-iszik, van életkedve, akkor jó! Csodák ritkán történnek, bár a szeretet képes csodát tenni. :)
Brigi

Vera 2016. március 25. 7:56  

Nnnnna... de jó...majd hivj...örül a lelkem... ezt előbb olvasod mint a leveleződ...

Le trame della Galaverna 2016. március 25. 13:46  

Lovely cat
Also my cat has the same problem

Jucus 2016. március 26. 17:45  

Szorítok cicának, hogy jobban legyen!

Vera 2016. március 27. 18:30  

Kellemes ünnepeket akartam kíváni....
Remélem a cicus jobban van...