Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. március 28., vasárnap

Előadás

Feltétlenül szót kell ejtenem arról a prezentációról,amit pénteken a 16 éves Olivér fiam és osztálytársai tartottak a KMO-ban.Az előadás fő témája a környezetvédelem,témái pl.:
A Föld legveszélyeztetettebb állatai
A korallzátonyok pusztulásának okai
A magfúzió és a magfúziós generátor
Jégkorszakok a Föld történetében és még sok érdekes téma.
Meglep és örömmel tölt el,hogy a gyerekek foglalkoznak és értik a körülöttük levő világot.Dícséret a pedagógusoknak(itt megemlíteném,hogy a demokrácia,mint tantárgy is szerepel a kötelező órarendben és nagyon bánt hogy nincs hozzá tankönyv,mert én is kiolvasnám).
Meglepődve hallottam az előadáson hogy 65 év múlva már nem lesz korall a tengerekben,óceánokban,a víz ph értéke megváltozik.Már most minden korallfaj folyékony Nirtogénben van tárolva és visszatelepítésük csak a helyreállt kémiai közegben lesz lehetséges.Megdöbbentett...
Más.Az állatvilág negyede 50-100 év múlva kipusztul...
10 éven belül eléri Európa átlaghőmérséklete a Szibériai átlagot...Ez aggaszt a legjobban.Valószínű tévesen hangzott el,feltétlenül utána nézek.
Mindent összegezve még mindig kevés szó esik arról a világról,amiben élünk.Nem a gyerekek ,hanem a média által.Én ezúton szeretnék üzenni olvasóimnak:vigyázzunk környezetünkre pl.a szelektív hulladékok gyűjtésével.

0 megjegyzés: