Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. január 7., péntek

Hollandia

Olivér kedden indul Hollandiába fogadó szülőkhöz egy hétre az Uniós program projektje keretében. 04.30-kor a repülőtéren kell lenni, ez elég korán van, így topon kell lenni. Megkaptuk a részletes programot, illetve az elmúlt napok az egyeztetéssel, kapcsolatfelvétellel teltek. A holland kisfiú Olivért és egy spanyol kisfiút is fogad. Nemzetközi lesz a légkör megint. Látogatást tesznek Academy of Arts Maastricht, értelmezésem szerint egy főiskolán és a Maastrichti Egyetemen egyaránt. Az iskola, ami fogadja Őket , valószínűleg művészeti szakos, mert ott kiállítás is szerepel a programok között. Művészeti látogatás , workshop Szandra műtermében, szerepel a programok között, ezen kívül céglátogatások. Már említettem, hogy Olivér közgáz szakközépbe jár, így az uniós gazdálkodás bemutatása köré épül a program. Minden ország érdeke elszívni a tehetséges embereket, ez így okos. Olivér egyenlőre hallani sem akar a továbbtanulásról...
Hétköznapi problémáim vannak. A tanárnő délelőtt telefonon felhívta a figyelmet arra, hogy kegyetlen mínuszok vannak, elmentünk vásárolni meleg ruhát. Az nincs. Divatsálak vannak 6 ezerért. Dobod el! Kénytelen voltam ezt mondani minden divatos és dísznek szolgáló amúgy igen buzis kivitelezésre. Kendő, rojtokkal és fiúnak. Ez a divat. Pokolba vele! Sokat költöttem így is cipőre, ami nem magas szárú,de nem vászon és nem sorolnám, a félelem megmaradt, hogy fázni fog. Ajándék a fogadó családnak: elsősorban is tokaji bor, oké, de csak akkor, ha dobozban stabilan van. Kézipoggyászként a repülőgépre felvinni tilos. Megértem. A csomagot meg dobálják, tehát marad a díszdoboz. Egy tokaji bor így csomagolva 7 ezer Ft. Kiegyeztünk Díszdobozos Unikumbam, Szamos marcipán Mátyás király díszcsomagolásban, Pick szalámi, ez mindössze 7 ezerért és tényleg egy különleges csomag Magyarországról..Szóval tartunk 50 ezer körül, mert ez a program ingyenes. Ez nem gúny, ez tény. Még így is öröm ebben a programban részt venni. Csak nekem sok, más derülhet a költségeken.
Közben Tomi telefonál amszterdami repülőtérről, kapu, ajtó nyitva legyen, mert ide érkezik. Jó, így lesz. Ő a gyerekkori barátjánál töltötte az ünnepeket Angliában, New Castle-ben. Remélem jól írtam.

1 megjegyzés:

Laucica 2011. január 8. 22:51  

Maastricht, kedvenc holland városom!! Gyönyörű hely, jaj de vágyom oda! Jó vastag zokni, az kell, ha Budapesten nem fagyott halálra, nem lesz gond ott sem szerintem! A spanyol kisfiú jobban fog fázni:) De most már van időjárás-előrejelzés a következő hétre.
De megértem ezt az ajándékos dolgot is:(