Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. november 24., vasárnap

Keretezve




Tettem egy vastag bélésanyagot a kép alá, hogy pihe-puha látszata legyen. A ház mellé szalag helyett gombok kerültek, mert túl sok a szalag. Olivér fiam meg is jegyezte: szerinte nem illik a műanyag, csillogó szalag egyáltalán, az amúgy egészében natur hímzéshez. Már természetes anyaggal kezdődött, hiszen fahéjba áztattam a vásznat, a pamut fonalakat is én festettem. Tudom, hogy igaza van, a munka haladtával én is érzékeltem, de tervezéskor kihagytam a helyét, így most ilyen lett. Ma kereteztem és ez nem kis pontosságot, órákig tartó munkát igényel. Egyre nehezebben veszem rá magam. Ennek története van. Ez a keret ugyanis régóta volt. Eredetileg más, kisebb francia minták alapjául fehér alapon nagy piros pöttyös vásznat feszítettem ki, az került bele és a végeredmény olyan lett, mintha egy bábszínházat rendeztem volna be. Nem tetszett, szétszedtem és kis táska, meg nem is tudom mi lett a mintákból. A keretet meghagytam, mert a tetejére ragasztott faragott motívumot levenni már nem lehet, az viszont gyönyörű, így vártam mit tudok majd vele kezdeni. Mikor megláttam ezt a 12 együttesből álló minta sorozatot centit ragadtam és számoltam és terveztem. Először készítettem kerethez mintát! Ez az oka a szalagok felvarrásának is, mert szerintem így szép, hogy megtelt a keret. Fel is tettem a falra. Ez szintén olyan kép, hogy csak egy-két hónapig lesz évente, a karácsonyi időszakban, így az sem probléma, hogy nincs előtte üveglap. Ilyenkor leszedem a képeimet és karácsonyi hangulatúakat akasztok fel.


Ritkán sütök kenyeret, de mivel ma csak ezért kellett volna elmennem és élesztő volt itthon, reggel ez volt az első amit elkészítettem. Az van, hogy három napja halasztom a keretezést és tegnap este eltökéltem, hogy ma evvel kezdek, mert soha nem lesz meg. Hát persze úgy, hogy a mosógép mos, a kenyérsütő dolgozik...
Szóval azért fotóztam le, mert imádom ezeket a kenyereket, ugyanis úgy készítem ahogy nekem tetszik. Bármilyen magot dobhatok bele, de a lényeg: 4 gerezd fokhagymát reszeltem a tésztába. Isteni lett!


Elővettem ezt a nagy képet. Még alíg hímeztem, de csak ámulok a részletgazdagságán! Imádom!

13 megjegyzés:

Jutka 2013. november 24. 18:33  

Egyik alkotásod szebb, mint a másik!
Janlynn téli kép, valóban nagyon részletgazdag ezt már tavaly is megállapítottam.Milyen nagyságú lesz készen?

Edit 2013. november 24. 18:53  

Nagyon szép lett a téli falud ebben a fehér keretben! :)

Rita 2013. november 24. 19:41  

Nagyon szép befejezés! Nekem is álmom, hogy ha majd lesz elég karácsonyi képem, kicserélem velük megszokottakat a karácsonyi időszakban. Mondjuk minden nap feltennék egyet, hogy egyre karácsonyibb legyen a lakás!

Vártam már a Janlynn képedet, nekem is nagy kedvencem!

Fáni 2013. november 24. 19:53  

Nagyon jó lett a kép, ez a keret valóban nagyon szép. Én is szoktam kenyeret sütni, majd küldök egy receptet, az egyik kedvencem. Ha nem vettem volna kenyeret, én is neki állnék, de valahogy kiment a fejemből.
A másik kép is gyönyörű, mekkora lesz készen?

Unknown 2013. november 24. 19:54  

Jutka: a mérete 30x40 cm készen. Mármint a Janlynn képnek.

Palkó 2013. november 24. 19:56  

Gyönyörű lett a téli falu képed! Szerintem ez a keret erre várt! :)

Én is szerettem régen kenyeret sütni, pont azt élveztem benne, amit Te, hogy szabadon dönthetek, mi kerül bele :)

Igen, a második hímzésedre én is emlékszem tavalyról, gyönyörű lesz ez is!

erdoseva55 2013. november 24. 20:35  

De jó nézegetni a hímzéseid! Olyan szép téli, karácsonyi hangulatot árasztanak! Emlékszem a tavaly elkezdett képre, nekem is szívem vágya, hogy megvegyem :)

Unknown 2013. november 24. 20:38  

Vedd meg Évi, nagy öröm készíteni!

Unknown 2013. november 24. 23:18  

Fáni: el ne feledd a tuti receptet elküldeni!

Vera 2013. november 25. 16:15  

Nagyon szép lett... A keret is ép odavaló... Hiába aki tud....
Előkerült ez a szépség is... erre én is emlékszem...

Erika 2013. november 25. 19:26  

Mesebeli♥
Nagyon szép fonalakat festesz, gratulálok hozzá!

Fáni 2013. november 27. 20:33  

A kenyér recept elment emailben. Egy kérdést is írtam hozzá.

gromine 2013. november 29. 16:00  

Csodálatos lett a téli falud !