Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. május 31., szombat

Pompon



Az elmúlt három napban délután pomponokat készítettem. Nem tudtam abbahagyni! Azt hittem, hogy minél vastagabba fonál, annál szebb az ollóval formára csipkedett bojt. Nem így van.  Örömömet az okozta, hogy találtam a pincében elfeledett fonalakat, pontosabban az Anyukámtól megörökölt csomagot most néztem át és gondoltam megpróbálom ezekkel a vékonyabb fajtákkal is úgy, hogy összeillesztem a színeket.


Itt feltekertem a zöldet a barnával és nagyon tetszett a végeredmény. A másik pompon vastag, de saját fonalában festett. Én ezeket a fonalakat vettem. Ez is jó. Na de! , mindig kellemes meglepetés ért, mikor pl. a barackszínt együtt tekertem a barnával, később a fehérrel, majd a sárgával, hogy nem tudtam leállni. Készültek, míg megfájdult az olló használatától a kezem. Eszméletlenül tetszenek!!!!


Ennek a kedves képnek a kivarrásával nagyjából a felénél tartok, sajnos nem túl szépen készítem, pedig visszabontom ha nem találom jónak. A csipkét én találtam ki a tetején, amúgy lánc és laposöltésekből áll.

8 megjegyzés:

Palkó 2014. május 31. 19:57  

Édesek a pomponjaid! :) Nagyon tetszenek nekem is, főleg, hogy színesek! Most úgyis szürke, borús idő van - legalábbis errefelé -, jól esett ezt a sok színes gombócot látni! :)
A macis kép pedig nagyon különleges, annyira 3D, hogy totál meglepődtem... :)
További szép hétvégét kívánok!

Unknown 2014. május 31. 20:20  

Neked is minden jót!

Fáni 2014. május 31. 23:05  

Irtó aranyosak a pomponok.
A kép meg szerintem nagyon szép lesz. A másik munkádhoz azokat a szuper gombokat hol vetted? Azon az amerikai oldalon rendelted? Én nem tudok angolul, így azt sem tudom mit, hogy kell csinálni, ha rendelni szeretnék?

Unknown 2014. május 31. 23:54  

Pedig ott harmada áron. Plusz szállítási költség.Hogy is csináljuk? e-mail írok.

Vera 2014. június 1. 18:38  

Jó játék volt... elképzeltem hogy "nyiszelgetted", igazítod a formát és prüszköltél közben...Ügyike vagy...Macisodra kiváncsi leszek...

Vera 2014. június 1. 18:38  

Jó játék volt... elképzeltem hogy "nyiszelgetted", igazítod a formát és prüszköltél közben...Ügyike vagy...Macisodra kiváncsi leszek...

Rita 2014. június 2. 9:59  

Éljen a kísérletezés!

A macis képed nagyon különleges.

Laucica 2014. június 2. 20:59  

Szerintem nagyon jól alakul a macis kép! Mindig több hibát lát benne a készítő, mint a néző, ez biztos!!:)