Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2016. december 4., vasárnap

Ma fát díszítettem


...a szobámba. Feltettem a szalagokat és az arany gyöngysort már nem, mert túl sok lett volna. Tegnapi bevásárlásom során vettem még egy rózsaszín izzósort, így már kettő van rajta és meg lett a kellő hatás. Nagyon tetszik:



Tegnap húslevest főztem és megálmodtam maceszgombóccal. Már megint: nagyi szakácskönyvében találtam levesbetétként. Ismerem, mert ezt kaptam ajándékba szülinapomra a lányomtól és nagyon ízlett.
 A rézmozsarat választottam a pászka apróra töréséhez. Csak úgy repült szanaszét! Feltettem a levest a zöldségekkel, karajcsonttal és hozzá is kezdtem a gombóchoz, mert 20 percet pihentetni kell, 20 percig főni hagyni. Ha valakit érdekel:
a maceszgombóc 10 deka pászkából készül, én a dobozban külön ötösével csomagolt pakkból kettőt vettem, 1 tojás, só, bors és gyömbér + zöldpetrezselyem és pirított vöröshagyma. Most lehet kapni a piacon kelbimbót és szívesen használom levesbe:

E

A gyömbért nyersen veszem. Jó tanács: mielőtt lefagyasztjátok érdemes kisebb darabokra vágni. Nekem meggyőződésem, hogy a gyömbér miatt ilyen finom ez a levesbetét. De nagyon jó ez a fűszer sütibe, kínai kajákhoz....
Tegnapra teljesen kikészült a jobb térdem, délután már csak pihentettem, meg kenegettem. Behajlított térddel sántikáltam és ez így lett a mai fenyődíszítés után is. Most sehova nem szaladok, mert félek ebből nagyobb baj is lehet. Begyulladhatott és pihentetnem kell. Ah!

8 megjegyzés:

Vera 2016. december 4. 22:54  

Nagyon szép a fád!
Pászkát csak simán ettem.. nem tudom mit szerettem rajta...száraz, íztelen... valami, de nagyon finom...

Tüzes Beáta 2016. december 4. 23:04  

Rágcsa. Semmi ízű.. savlekötő és kényszeres rágcsálóknak jó.

agnesordog 2016. december 5. 8:53  

Szép a fád, de miért díszíted fel ilyen korán ? elutazol talán ?
A térdedre vigyázz, bár ez talán az időjárásnak is köszönhető -- rosszabbodnak az izületi panaszok -- nekem a derekam olyan néha nap, mint a kérdőjel .

Fáni 2016. december 5. 9:00  

Nagyon szép a fád, én még csak az adventi koszorúig jutottam.
Mielőbbi gyógyulást a térdeddel.
Sorstársak vagyunk, az enyém is fáj, mellette még egy nagy nátha is kínoz.

Rita 2016. december 6. 20:13  

Szép a fád!

Pászkát kérek, kényszerevő vagyok épp!:) Tényleg ki kellene próbálnom a macesztlevest. Eddig csak étteremben ettem.

Névtelen,  2016. december 7. 14:16  

Jaj, de szép lett a fa!
Már nekem is nagyon karácsonyi hangulatom van.

A macesz gombóc valóban nagyon finom dolog.

Lia

Tüzes Beáta 2016. december 7. 20:55  

Kedves Ági!
Mindig ilyenkor díszítem a szobámban a fát. Szeretem nézni a gyönyörűségességét. A nappaliban a nagy fa marad az ünnepek előtt egy pár napra.

Jucus 2016. december 17. 13:59  

Csak csöpög a nyálam...itt az a szépséges leves, köv. posztodban a vaníliás kiflicskék (Diám kagylóba nyomkodta ugyanezt a tésztát, szép lett!)...:o)
Szép lett a fácskád! Érdekes, én is láttam rózsaszínű boát meg díszeket és úgy megtetszett úgy, ott együtt a boltban! Addig valahogy nem is tudtam elképzelni fán.