Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. március 7., szerda

Új babaruha


A vasárnapi stílusok nézegetése után teljes bedobással álltam neki egy szabásminta nélkül is elkészíthető ruhának. Hétfőn a kimerültésig készítettem a kardigánt. A többi darab hamar ment.


Kibontottam a baba hajfonatait, megmostam és loknikra sütöttem a haját. Nagyon féltem: egy pillanat alatt lekaptam a hajsütővasat az elején, nehogy kárt tegyek. Később már bátrabban, de mértékkel hagytam göndörödni. Hajcsatokkal is segítettem a végső formán és ez a gyönyörű arc szép keretet kapott az új frizurával.


A gombok textillel bevonhatóak. Ilyet még vennem kell, könnyen elkészíthetőek. Nagyon tetszik!


A szoknyát polárból készítettem. A díszítő vászon és a tüll merevsége csalódást okozott. Sokkal lágyabbra terveztem.
Összességében tetszik, modern lány lett Rozi.
 

A pépesített halról mutatok képet. A majonéz azért ilyen vastag  hurka, mert ha sokat akarok használni, akkor leveszem a kupakot és úgy nyomom.


Lehet nem túl étvágygerjesztő a külleme, de finom. Nem készítettem a maradékból halfasírtot. De biztos jó.


Erről írnom kell. Aktív ülés ezen a felfújható labdán. Itt már gyakorlottan trónolok. De az elején mindig le akartam esni róla és azon akkorákat nevettem magamon, hogy a cica messze futott ijedtében. Lassan beállt az egyensúlyom és ezen ücsörögni nagyon jó! Hasra is fekszem rajta és ide-oda gurulok. Minden izmot megmozgat.

10 megjegyzés:

Kata 2018. március 7. 19:33  

Nagyon hamar csinosan felöltözött a leány! DE most meg jön a tavasz, tervezhetsz neki ujabb rucit. :-)
Én tuti félnék ilyen labdán ülve bármit is csinálni... tudom gyáva nyúl vagyok !

Vera 2018. március 7. 20:24  

/www.google.hu/search?q=porgok&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=-5Hwbtv_GSTIJM%253A%252CRJHeVAHKn4EFjM%252C_&usg=__BP5vBuQzbWvspDaedDrH4PI94o0%3D&sa=X&ved=0ahUKEwi1wq_x9trZAhVMGZoKHUMMD_EQ9QEISTAE#imgrc=6FJZK7yh2KrUcM:


Remélem megtudod nyítni... a porgokról...Azért tettem ide, mert leveleződbe hiába írok...
Jól áll a kék szín a babának...ügyes...

agnesordog 2018. március 7. 22:22  

Nahát ! Hogy megváltoztál , mióta utoljára találkoztunk ! Tudtam, hogy fogyózol, de hogy ennyire azt nem gondoltam :-) Szívből gratulálok ! Mennyinél tartassz, és meddig folytatod ? vagy ez már életmód váltás is ?

Bocsi -- a babaruhája nagyon csinos !
Nálunk a Lányom kérésére a napközi babáit kellett a sapkától a fürdőruháig kistafíroznom , sok-sok évvel ezelőtt .

Holdgyöngy 2018. március 7. 22:37  

Ez a Rozi! Ismét új formáját mutatod. A labdával tornázol ezek szerint? A fogyásban is segít? Huh, ma ez az időjárás engem ismét kiütött.

Tüzes Beáta 2018. március 7. 23:01  

Kedves Ági: 8 kilót fogytam a nyáron, de a kilók elvesztése után imádok mozogni, most már jól esik. Rá is kényszerültem a térdfájdalmam miatt Életmód váltás is, vigyázok, hogy ne jöjjenek vissza a kilók. Igen, majd fojtatom megint nyáron. Nekem akkor könnyebb. Ösztönből a sok folyadékot kívánom: szívesen töltöm meg a hasam őszibarackkal, dinnyével, paradicsommal,uborkával.

Tüzes Beáta 2018. március 7. 23:14  

"Fiatal"barátaim: egy nagy nyújtózkodás, de nem akarom elviccelni.Pedig minden nyújtás fontos. Kicsit jobbra felemelt karral a gerincet feszítve, majd jobbra. Minden mozgás és csak az segít a sokasodó problémákon. Lustán mozgok én is. Hanyatt fekve, este a tv-t nézve emelem a lábam és hajlítom a térdem le-fel, mindkettőt 50-szer. A combom izmosodik tőle, a térdből a folyadék kiürül... Majd visszafeszítve a lábfejet nyújtok a has felé 10-szerkifeszített lábbal. Nyújtok. Fáj, de utána nagyon jó.

Pudding et Biscotte 2018. március 8. 20:20  

Your doll is very elegant, beautiful haircut and outfit with the blue bows. You are courageous with the balloon. Let's hope the cat won't try it :)))
Have a nice evening! Sandrine

Rita 2018. március 9. 7:43  

Jó dolga van nálad annak a babának. Micsoda kényeztetés!
Tényleg minden mozgás aranyat ér! Tetszik a trónod.

Csipkeherceg 2018. március 9. 7:43  

Szuper lett Rozi uj szettje .Lassan készíthetsz neki valami szép tavaszi ruhát is . Ez szín jobban áll neki mint az előző .. A kócos babahajat ki lehet fésülni ha tömény öblítőbe áztatod és még nedvesen kifésülhető minden gubanc után meg selymnes és szép lesz :))

Névtelen,  2018. március 10. 11:03  

Gyönyörű lett ez a ruha összeállítás. Nagyon jól áll Rozinak a kék. :)

Ez a labda jópofa. Sokat segíthet a mély izmok és az egyensúly fejlesztésében.

Lia