Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. március 30., szombat

Új függöny


Hétvégi bevásárláson voltam tegnap a piacon. Mikor haza indultam egy új fabódé mellett jöttem el, ahol függönyök voltak. Első látásra beleszerettem ebbe a csipkés tüneménybe. Tört fehér,talán annál is sötétebb, hímző nyelven ecru. Számomra az ár is elfogadható volt, megvettem. Este mehetett bármi a tv-ben, én csak gondolkodtam. A piros párnáimat huzattal látnám el, hogy harmóniát nyerjek a függönnyel. Ha eszembe jutott egy ötlet kiugrottam az ágyból és megkerestem a hozzá valókat. Így kotortam elő ezt a régi hímzésemet és több vásznat próbáltam hozzá, míg a saját készletemből ez illett hozzá a legjobban:



Reggel 1/2 7-kor már elkezdtem a napot lelkesen. Rendrakás, hús pácolása, be a hűtőbe és varrtam. A függöny 3 méteres szélességű volt, azt kettévágtam, beszegtem és elkészítettem a párnát. Közben sütöm a csirke combot tejes krumplipürével készül, ebédeltem és kidőltem egy órára.


Délután ablakpucolás, új függöny feltevése és egy kép kicserélése a falon, hogy a stílus jobban érvényesüljön. Most el vagyok ájulva! Örülök.

Egy piros párna kicserélve. Itt megjegyzem, hogy ez nagyon praktikus, mert eddig évente egyszer az egész párnát kimostam nyáron, olyankor a napon hamar megszárad. Egy párnával tele van az egész mosógép, öt párna öt mosás. Nem túl spórolós megoldás, már régóta gondolkoztam párnahuzatok készítésén.
Van egy másik LBP. mintám, amit elkészítek erre a célra. Sac Opéra  címmel:


Az elővett Burda kézimunka könyvet azóta sem raktam el. Minél jobban beleásom magam, annál több minden érdekel belőle. Ez egy remek könyv!


Próbáltam két mintát is horgolni belőle. Az egyikkel kudarcot vallottam, a másik sikerült, de csúnya lett. Nem baj, első próba.


Találtam továbbá benne egy gyönyörű technikát: Richelieu- mintát. Ezt nagyon szeretném megtanulni! Bele illik a díszpárna tervembe.

5 megjegyzés:

Holdgyöngy 2019. március 30. 21:01  

Ügyes voltál! S látom a faladon azt a spanyol táncosnőt(?) a fülbevalókkal, amitől úgy elájultam annak idején. Azóta már sok műhelytitkot megismertem általad.

Tüzes Beáta 2019. március 30. 21:55  

Amiről írsz az egy orosz népviselet. Mindegy is milyen, a benyomás a lényeg. Kifejezetten egy különleges minta, azóta is keresek hasonlót, de nem találok. A műhelytitkokról nyíltan írok. A blog létrehozásakor célom volt a tapasztalatcsere.

Pudding et Biscotte 2019. március 31. 20:35  

The lace band at the bottom of the curtain is very beautiful! And the cushion matches it very well, the embroidery with the pansies is a nice pattern and the opera bag could be very beautiful next to it. The Richelieu embroidery is a technique I have never practiced although I have heard it say that it is not as difficult as it may seem. I wish you a nice week, Beáta!

Vera 2019. március 31. 20:38  

Szép a függönyöd, az alja igazi szépség..
Richelieu minta...kérdés, kézzel vagy géppel akarod megtanulni...Én kézzel egy kis terítőt készítettem anno, nagy álom volt ezer éve, hogy géppel majd megtanulom, de idő, tanár hiányába elmaradt...

Andulka 2019. április 1. 21:02  

Szép függönyt találtál!A párna is jól sikerült.