Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. február 24., szerda

Blúzt varrok


Burdából, más szabásmintát tartalmazó újságot nem ismerek. Szöveggel, ábrákkal mutatja a munkafolyamatot és a derék részével  még így sem tudok megküzdeni:


 



Ameddig gyakorlottan tudtam haladni az eleje és az újja:





A lányomnak tetszett meg ez a modell, de magamnak is elkészítem. Koral színből. Ilyet akart és szerencséje volt mert annyira szeretem ezt a színt, hogy tavaly nyáron mikor megláttam megvettem. Még nem tudtam mi lesz belőle, de le kell csapni a tetsző textilekre, mert korlátozottak. Főleg ezt a színt hónapokig kerestem.




A tavasz tündér már szépen haladt. Talán a fele kész. (?)




 

A SPARban  50%-os leértékelésben találtam süllőt. Vajjal és zöld petrezselyemmel sütöttem, a fiam készített hozzá hollandi mártást. Le kellett fényképeznem annyira gusztán tálalta.



Nekem sajnos nagyon fájt a derekam, elmentem dokihoz aki írt fel Voltarent és izomlazítót, majd elküldött röntgenre. Porckorong probléma, tovább küldött a reumára. Egyik gerinc csigolyámat laposra húzták az izmok. Ezen nagyon meglepődtem. Első orvoslátogatáskor és a másodiknál is ugyanezzel panasszal telefonáltakneki, míg az asztala mellett ültem. Ennyire gyakori?-kérdeztem. Igen, tél van és sokat ülünk. Ez méreg a gerincnek, illetve az egy helyben állás.

De hogy az izmok így bemerevednek télen?! Most már értem miért van olyan sok nyugdíjas a Kanári szigeteken. Németek és angolok tömegével. Ahol télen is 20 fok van minimum ott ez a probléma megszűnik.

6 megjegyzés:

agnesordog 2021. február 25. 17:44  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
agnesordog 2021. február 25. 17:45  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Rita 2021. február 25. 19:11  

Jó kis tavaszik darab lesz! Nem tűnik egyszerűnek, de biztos megoldod.
Jobbulást!

Fáni 2021. február 27. 10:03  

Nagyon szuper a blúz, biztosan sikeresen veszed ezt az akadályt is.
Szépen haladsz a tavasz tündéreddel.
sajnos ez a derékfájás nem jó, én is nagyon régóta küszködöm vele, most meg ez a rándulás is rátett egy lapáttal. Az MR láttán azt mondta az idegsebész, látott már ennél szebb felvételt is. Sajnos az 1 hetes infúziós kezelés sem javított sokat. Fél évente ismételhető, hát majd kíváncsi leszek rá.
Mielőbbi gyógyulást.

Tüzes Beáta 2021. február 28. 6:25  

Fáni: köszönöm.
Ezek a mozgásszervi problémák nehezen kezelhetőek. Ah!

Andulka 2021. február 28. 11:03  

Szuper modellt vàlasztottàl és a hímzésed is szépen alakul! A hal nagyon guszta , simàn elmenne éttermi fogàsnak is! Jobbulàst!!