Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. február 7., vasárnap

Kínai és koreai ízek


Ritkán megyek a "kínai negyedbe". Ott kínai nyelven napilapok és minden más is kapható ami a kényelmüket szolgálja. Meg az enyémet. A Panda egy nagy bevásárló áruház és ott megtalálom a sűrű szójaszószt több ízesítésben:





Érdekesség: zöld tea ízesítésű napraforgó mag, kis csomagban pacalféle és több izgalmas kóstolni való.




Koreai levesek, amiket imádok!



Édes szójabab paszta, amihez vettem a Lidl-ben zöldséget és ma elkészítettem az evvel ízesített húst és tésztát:




A húsra fokhagymát és egy kis adag pasztát tettem, úgy sütöttem készre. A zöldségeket pirított hagymán pároltam, a fél csomag tésztát megfőztem és szezám maggal együtt a wokban átsütöttem.

A pasztával vigyázni kell mert sós. A wokot pedig nem fogom többet használni, nem tudtam forgatni benne a tésztát, a falára tapadt. Jó a teflon serpenyő is. Sőt!



A fiúk szerint nem szabad a tésztát puhára főzni csak félkeményre. Akkor szebben sikerült volna, de nagyon finom lett. Nekem ez az étel egyben desszert is mert enyhén édes.


Más.

Nagyon szeretem nézni a YouTubon a mukbang nevű videókat. Mutatják hogyan készítik el az ételt és hogyan fogyasztják el. Két kedvencem van: 

1: a Heungsam's Family

Egy család akik  termelők. A kertből szedik frissen az ételhez valókat és szabad téren sütik- főzik a finomságokat.

2: Hamzy

Ő egy városi lány és a boltban vásárolt termékeket dolgozza fel. Őt nagyon kedvelem. Nagyon ügyes, hogy evvel keresi a pénzét. Sok fiatalnak és másoknak is nehéz ma munkát találni.

Mindkettő videóban sokszor fordul elő, hogy kimchit fogyasztanak. Felkeltették az érdeklődésemet és én is vettem :





Ez  pácolt  kelkáposzta. Levelenként fűszerezik és tényleg nagyon finom!





 

Tavaszi mintába kezdtem és ezt is szeretem. Még mindig Nora Corbett varázsban vagyok.

6 megjegyzés:

Holdgyöngy 2021. február 7. 16:46  

Izgalmasakat írsz, nem ismerem a kínai konyhát sem. Kivétel vagyok? Nem tudom.

Fáni 2021. február 7. 17:19  

Izgalmas ételekről írsz. Én is szeretem a kínai konyhát, de itt nálunk csak gyors étkezdék vannak, mindig ugyan azokkal az ételekkel.
Hozzávalókat nem nagyon lehet venni.
A hímzés amit választottál, nagyon szép :)

Névtelen,  2021. február 7. 17:25  

Mennyi csodás finomság! Nyámi!

A Tündérke meseszép!

Lia

Tüzes Beáta 2021. február 7. 17:47  

Tényleg izgalmas a keleti konyha és nagyon finom!

Rita 2021. február 7. 21:20  

A kínait mi is szeretjük. Szinte minden héten főzök valami ázsiai kaját. Nem tudom, mennyire eredeti hozzávalókat használok (szójaszószból nem mindig van itthon többféle, néha kínait használok a japán helyett vagy fordítva). Érdekes, amit a wokról írsz, épp Valentin-napra kértem egyet, meglátjuk...
Megértem, hogy beszippantott Nora C.! Csodaszép!

Palkó 2021. február 13. 8:30  

Én is nagyon szeretem a kínai konyhát, de azóta tudom, hogy milyen az igazi, mióta Kínában jártam. Nem is tudtam, hogy Pesten van igazi kínai bolt - nem csak ilyen európaiaknak áruló utánzat... :)
Az új mintád megint nagyon jó választás, kíváncsian várom a végeredményt!