Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. április 9., péntek

Fura ékszerjavítás


Nagyon aranyoskép. Haladok vele.





Ismeritek a sifon anyagot? Babaruhához rendeltem, de a minta nagysága miatt nem használtam fel, csak állt a fiókban arra várva mi lesz vele. Lehelet könnyű és megszenvedek vele. Nem is a varrással, de ennek a felhasználásához szabásmintát találni lehetetlen. Világos rózsaszín flokon alapot használok hozzá és két mintát ötvözve szabom. Remélem sikerül.


Örültem hogy kinyitott a textiles, megrohantam és vásároltam az elképzeléseimhez anyagokat, rövidárut. Most szeretek varrni. Téli holmit nem tudok, nyáron meg túl meleg van, így most készülök rá.




Van egy olyan arany nyakláncom, hogy három színű aranygyöngyök vannak rá felfűzve: fehér arany, gold és rose váltakozva. Annyira örül a kiskutya minden haza térésem alkalmával, hogy ugrál rám. A cipőmet vettem le, lehajoltam és ez a kis cucu belehapott a láncomba és letépte. Csak úgy gurultak az arany gyöngyök. Nagyon pipás voltam! Elvittem ékszerészhez az összegyűjtögettett darabjaival és azt a válasz kaptam, hogy ezt nem fogja vállalni. Mialatt felfűzögeti addig 6 láncot meghegeszt. Ha én összerakom akkor sem biztos hogy vállalja. Annyira felháborodtam, hogy nem mondtam semmit csak elköszöntem. 




 

Másnap reggel eszembe jutott az epoxi gyanta. Az olyan keményre szárad mint a kő, de legalábbis úgy tűnik. Nagyító alatt csipesszel felfűzögettem és a lánc két elszakadt végét illesztve cseppentettem rá gyantát és UV lámpa alatt 5 perc múlva kész lett. Azt nem tudom mennyire lesz tartós a "javítás", de a fiókba eltenni nem akartam. Jó másfél órámba telt a művelet, de nem bántam meg, és megértettem a vissza utasítást. Azóta is hordom, ebben zuhanyzok, éjjel nappal rajtam van. Tart ameddig tart. Elegem van abból, hogy kiválasztott ékszer kedvenceket tört aranyban eladjam! Ratyi lett a magyar ékszer ipar, már nem először lettem visszautasítva a javítással.

2 megjegyzés:

Fáni 2021. április 10. 9:04  

Szépen alakul a mintád.
Ügyesen megoldottad a problémát :)

Rita 2021. április 10. 18:42  

A sifonról nekem teljesen más ugrik be.

Nagyon klasszul megoldottad a nyakláncjavítást!