Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. június 15., kedd

Lili Cerise


Érik a cseresznye és négy napig itt volt a lányom, aki kedveli a Tralala mintákat, így kézenfekvőnek tűnt most elkészíteni Cseresznyés Lilit. Természetesen Neki. Nehéz volt olyan helyet találni a cseresznyefán ahol cseresznye is van, fény is van, de sikerült. Most nagyon nehéz fotót készíteni, vakít a nap. Valamit állítani kell a fényképezőgépen és kísérletezni fényszűrővel, vagy ilyesmi... Aranyosak ezek a minták.



Keretben a kész munka. Ez is nagyon fehér a tűző nap miatt , vaj és barackszínű eredetileg. Nem merem elmondani mennyibe került még így is, hogy én illesztettem bele itthon a kézimunkát. Az első és az utolsó ilyen kísérletem volt. De megvan és mehet a falra. Ha valaki elkészítené: ne tegyetek selyemszalagot a szöveg melletti szívre, mert csúnyán kilapult az üveg alatt. Gondolkodom is, hogy szétszedem a keretezést és kicserélem, ugyanis paszpartut nem tudok vágni és az is csak akkor emelné el az üveglapot megfelelően a kézimunkától, ha legalább 3 rétegben lenne összeragasztva.



A nagy eső után kinyílt a liliom. Gyönyörű. A rózsám sem volt még ilyen szép, sok a virág rajta. Ez nem az esőnek köszönhető, hanem már harmadik éves és szépen terebélyesedik.



Balatoni naplemente.

5 megjegyzés:

Nina 2010. június 15. 16:25  

Jajj ez a cseresznyés nagyon aranyos, és milyen finom gyümölcs is a cseresznye :))

Én nem látom, hogy kilapult volna a szalag, bár tényleg elég világos a kép és valahogy nem látom rajta. Mennyibe került??
Nekem eddigi legdrágább keretezésem a karácsonyi Victoria Sampler volt, 3 bársonypaszival, nonref üveggel, pompázatos kerettel 2 éve 23 ezer ft volt. Ha én rakom össze sem lett volna jelentősen olcsóbb, de sokkal szebb lenne...

Tavaly már én is sk kereteztem a munkáimat (te jó ég és milyen sok vár még keretre), de nem az ára miatt, hanem egyszerűen nem vagyok megelégedve azzal, ahogy a keretező kasíroz. Szerintem nem tud hímzéssel bánni, folyton elferdítik és bántja a szemem.

Unknown 2010. június 15. 18:20  

Hú,23ezer,nem csodálom,hogy visszahúzódtál a keretezéstől.Olyan szép keretet,ami náluk kapható nem tudunk készíteni,de sokszor nem is kell.Egy keretléc a Zatik faáruházban 450-800/2 M.Az üveg kb.500 Ft.repesztőlakk és a többi használata e-mailben ha érdekel.
Ez konkrétan 4600Ft volt.Pokoli ára van és hajszál híján visszavittem,mert én is tudok gérvágóval ilyen szarul dolgozni,csak fagittel kompenzálom.
Igen,pokoli rosszul illesztik bele a kézimunkát!A Heirloom C. megrogyott benne.Hah!
Szóval!De,jelentősen olcsóbb lett volna,ha Te készíted.
Bea

Márti 2010. június 15. 18:46  

Óóó Cseresznyés Lili nagyon szép!!! Megkérdezhetem, hogy a szoknyája milyen fonallal,színnel készült?! Nagyon tetszik!
Gyönyörűség a Madame la Fée képed is!!!
Persze keretezőhöz már én sem járok....

Unknown 2010. június 15. 19:04  

Az van,hogy valamikor tavaly megvettem az ATALIE Sultane nevű fonalat a Miss Tigrihez,de eperillatúval pótoltam,így megmaradt.Ezt használtam fel.De mondok vmit.A francia festésű fonalak nem fehérről indulnak.Ha megvan a világosabb szín,ebben az esetben a piros,akkor annak ízlés szerint mártsd bele valamennyi részét meggyszínűbe,bordóba.És kész.
Ugyanez az eredmény.
Bea

Lia 2010. július 14. 10:13  

A Tralala minták mindig nagyon nagyon aranyosak!
Nagyon egyszerűek, de imádnivalóak!