Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. június 11., péntek

Kebab sütés

Böbe baba (lánykám,mindenhogyan hívom Őket,de ritkán a saját nevükön,Ő legtöbbször Lujza a faluból,aki mán külföldiül is tud,ha haragszom rájuk magázom Őket,a fiúk a fiatalúr jelzővel vannak illetve és akkor tudják,hogy baj van), vizsgázik. A füzetét mindenhova magával viszi, tanul. Még év elejére készítettem neki Miss Tigri füzetborítót. Nehezen jöttem rá hogyan varrjam bele a könyvjelzőt, de sikerült. Mindehhez eper illatú fonalat vettem. Apró parfümkapszulák vannak benne, ami nyomásra, dörzsölésre felszabadul. Még mindig érezni az illatát, de azt mondja agyonra dörzsölik most már és szagolgatják..Amit a füzetben láttok nem szabad kibetűzni, a japán tanszékre jár. Kalligráfiából nagyon dícsérik és mehetne Kínába ösztöndíjjal, de nem akar.Japánba szeretne kijutni és Gotou (japán tanára,tényleg japán hölgy) hozott egy lehetőséget, hogy ősszel felvételizni lehet a Tokyo-i Egyetemre a Todai-ra. Ezt megpályázza. Mindenáron ki akar jutni külföldre.

Gotou mikor meglátta év elején ezt a füzetborítót,elvitte az ablakhoz a fényre és sokáig...hosszan,minden részletében tanulmányozta.A japánoknál az értéke más mint nálunk.Nem óradíjat számol, hanem hozzáadja a tanulási időt is. Ez eszerint nagyon sokat ér.



Ha többen vagyunk, szívesen készítek fejedelmi ételt. Még soha nem ettem kebabot, bárányhúst. Ez most sem az én érdemem, a férjem találta ki, Attila, a vejem fűszerezte, sütötte faszénen, én készítettem minden mást. Nagyon finom. A Tzatzikiben a furcsaság az, hogy az uborka mellé keskenyre vágott salátát is tettem a joghurtba, mert növöget a saláta a kertecskémben. Semmit nem vett le élvezeti értékéből, viszont sok vitamint tett hozzá. Ettünk és mindenki ment tovább dolgozni estig.

2 megjegyzés:

Nina 2010. június 15. 16:21  

Atya Isten, japán szak??? Nem semmi! Gratulálok a lányodnak :) Iszonyú nehéz lehet megtanulni. A füzetborító nagyon cuki :)

Unknown 2010. június 15. 18:33  

Igen,tényleg nehéz.Most,amikor érti a japán filmet,arról számol be,hogy semmit nem tud.Ez van a középfokú nyelvvizsgák után is.Rengeteg szó kell még a nyelvtanhoz.
Bea