Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. október 5., kedd

Kész a kandalló




Szia Delfike és szia Dóra, én is megyek hozzátok!
Eredetileg három gyönyörű szívecske volt a mintaíven, 1x1 mm-es öltésekkel, de a szemem nem bírta. Bepirosodik és napokig érzékeny, elképzelhető, hogy el kell mennem a szemészetre szemüvegért, de az is lehet, hogy nem kell ezt erőltetni, így két csizmácskát lógattam be az eredeti minta helyett. Kicsit bánt, de a karácsonyi hangulata nem veszett el.
A kandallóról szeretnék pár szót írni. Mikor a házat építettük, készült külön kémény a nappaliból, mert szerettem volna kandallót. A hangulata fogott meg, nem gondoltam akkor még a reális kivitelezésre. Avval nincs is baj, megvannak a szabályai, ez ugyan sokba kerül, de minden pénzt megér az ember biztonsága. A hideg nem áramolhat a kéményen, a füst nem lepheti el a lakóteret, speciális rendszerre van szükség. A füstöt kiengedi, a levegőt vissza nem engedheti. Jó. Csakhogy akik üzemeltették volna és tették is, arról számoltak be, hogy meg kell dögleni a melegtől, ha ezt a hangulat kedvéért néha használatba veszik. A központi fűtés mellett ezt nem szabad használni. A hőérzékelő, ami nálunk a nappaliban van meleget érez és nem kapcsol be, de akkor mi lesz a hálószobákban? Átmeneti időkben tudom elképzelni a használatát és ha tehetném és újra tervezném a házat, akkor biztos egy olyan kandallót építenék ami a nappaliból kandalló, másik felén az étkezőből tűzhely. A sut, ahol a cica összegömbölyödve alszik és lassan megfő a húsleves.

3 megjegyzés:

Kriszti 2010. október 6. 15:35  

De hangulatos!!! Hamar kivarrtad!

Dóra 2010. október 7. 8:02  

Nagyon jó lett! Jó megoldás ez a belógatott anyagos téma! Picit azért kár, hogy az 1x1 szálon hímzés elmaradt, de a szemed a legfontosabb!!!

Húú, egy kandallóért sokat adnék én!!

Lia 2010. október 7. 14:54  

Nagyon szép lett!
Tündériek a kis cipőcskék.