Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. október 1., péntek

Muskátlivirág




Hihi! Az előző bejegyzésemhez Kriszti megjegyezte, hogy a kép olyan UFO-s. Tényleg az! Azóta is ezen nevetgélek, ugyanis elég vicces a márványoszlop egy csizmába végződve.
Kész lettem a kandalló tetejével. Míg hímzem azon gondolkodom, hogy olyan paspartut szeretnék hozzá (csomagolópapírt keresek), ami fehér alapon csak gyertyákat ábrázol, azt is visszafogott színekkel. Ebből valószínűleg semmi nem lesz, mert még nem lehet kapni karácsonyi csomagolópapírt, no és pont ilyet...
Nekem a hímzett kép miatt a fejembe van a muskátlivirág és mikor ma elmentem a virágos előtt megkérdeztem, hogy lehet már kapni? Némán, nagy kikerekedett szemekkel nézett rám, rögtön kapcsoltam és helyette válaszoltam: még korai. Aranyos volt, azt mondta nem is annyira korai, hisz már október van. Zavartan nevettem és elsiettem. Az nagy baj, ha az ember összekeveri az elképzelt világát a valósággal. De jelentem másodpercek alatt kijózanodtam. Nem is vagyok biztos benne, hogy kell nekem muskátlivirág. Egyszer vettem, mert gyönyörű dekoráció, de miután ledobja piros leveleit, képtelenség újra kicsikarni belőle, pláne nem karácsonyra.
Szóval a kép végkifejlete miatt már a karácsonyi dekorációk között nézelődöm és ez már az idén így marad. A héten fonalat vásároltam a kézimunka boltban és most láttam először Nimue készleteket. Meglepett milyen sok anyagot tartalmaz egy aránylag kis kép. Bőrszíjat, csengettyűt minőségi fonalak sokaságát. Egy készlet 19-22 ezer Ft között van. A vászon általában 40-es. Nekem ezen dolgozni nagyon nehéznek tűnik. Imádom blogokon nézni, ahogy ügyes kezek készítik ezeket a képeket és ott nagyon tetszenek, de én azt hiszem kihagyom.
Most már komolyan kétségbe vonom realításom.Nina kiegészítette aranyosan, hogy ez bizony mikulásvirág.Az bizony.Nincs mentségem.

5 megjegyzés:

Nina 2010. október 1. 18:35  

Véletlenül nem MIKULÁSVIRÁG-ra gondoltál???? Muskátlit én tavasszal szoktam venni és ültetni :D Októberben már haldokolni kezd kint....
Mikulivirág lesz hamarosan, november elején már szokott lenni.... az van karácsonyra, tuti arra gondoltál :))
Klassz ez a hímzés, nem ismerős a minta, szép. De ahogy írtad nálam: én ennek biztos, hogy nem állnék neki soha :) Nem baj, nem vagyunk egyformák, jó ez így :)

Nimue kitben én még nem láttam 40-es vásznat - pontosítok: amiket kitben az Évában láttam, azokhoz mind 28-as vászon volt. Máshol olcsóbb.... külföldön. Dobtam egy hátast, hogy mennyivel.... Amúgy nem nehéz 40-es lenre dolgozni, sőpt. Egyszer megmutatnám szívesen élőben, melyik anyag mekkora, hogy lásd: az 55-ös sokkal kisebb :)) Azon egy x akkora, mint a 28-ason 1*1-en ;)

Unknown 2010. október 1. 20:42  

Hú!55-ös?Elképzelhetetlen nekem azon dolgozni!

Delfike 2010. október 1. 23:18  

Szia!
Most találtam a blogodra és elsőre megállapítottam,hogy rengeteg fantasztikus munkád és gyönyörű fényképeid vannak.
Lassan-lassan azért visszafogok olvasni is, s most már rendszeresen olvasni is foglak.
Köszönöm,hogy olvashatlak!
Üdv: Delfike

Lia 2010. október 2. 10:20  

Waooow!
Nagyon szép lesz!
Egyre inkább megjön a hangulatom a Karácsonyhoz! :)

Dóra 2010. október 3. 20:45  

Nagyon szép lesz! Csodás színei vannak!
Én is csak néztem kerek szemmel a muskátlivirágon:-DD