Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. január 16., vasárnap

The garden chair kész





Szia Lonci! Örömmel üdvözöllek!
Ma mentem Olivér fiamért a repülőtérre, a gép egy órát késett, így dupla örömmel öleltem át, mikor végre megérkezett. Az útról pár mondatot később írok, de most a kész munkáról, ugyanis Olivérrel a fényképezőgép is hazaérkezett és tudtam végre fotózni. Sok sok kis tulipánt kellett hímezni, ha összeraktam volna a mintákat látszott volna , hogy a hímzés része sem alábecsülendő. Az összeállítás nagyjából 6 órát vett igénybe és sajnos a kihúzott fióknál látszik, hogy a darabokra való felvarrás nem lett tökéletes. Megoldás: a fiókot zárva kell tartani. Ez egy tűpárna, kis fonaltartó és az esernyő ollótartó, illetve a díszpárna ollóőr. De nem lesz szívem használni, díszítése lesz a polcnak, de még ki kell találnom hogyan óvom meg a portól. Egyik ötletem, hogy veszek egy gömbakváriumot és fejjel lefelé ráhelyezem.





Holland metro újság, kis facipő A csokoládéreszelék a mindennapos reggeli.Minden édes, a kaja jól néz ki, de csak forgatta a szájában, cukros víz és társait. Még a kenyérben is van mazsola. Mikor hazaérkeztünk kérdeztem éhes vagy, kérsz valamit? Azt mondta talán egy kiló sót...Én azt gondolom, hogy talán mi eszünk túl fűszeresen és minden ízlés dolga. Fűtés nincs, azaz van, de 12 foknál többre nem fűtik a lakásokat, az ablak nyitva van, az melegítse a levegőt. A fürdés igen problémás volt és összességében végig fáztak nagyon. Megjegyzem Német országban sem fűtenek 20 foknál melegebbre, azaz mi túl kényelmesek vagyunk ebből a szempontból, bár a 12 fokot keveslem. A házaknál szelektív hulladékgyűjtés van, több kuka van egyszerre és a vízfogyasztásra is ügyelnek. A mosogatást magyarázta Olivér, de nem igen értettem, a nagyja szennyeződést erős vízsugárral öblítik és utána csak törlik az edényeket szárazra, vegyszer kiiktatva. A család, ahol Olivér volt, nagyon barátságos volt, sokat beszélgettek. A mama festőművész, el is adja a képeit. Az apa valamilyen üzletember. Mischa, aki fogadta Őt is és egy spanyol kisfiút is egyszerre ( a spanyolok szétfagytak) a művészeti suliba jár, lánytestvére jól gitározik, de ez ott hétköznapi. Óralátogatások is voltak az iskolában és az ének óra úgy zajlott, hogy Olivér nyakába akasztottak egy basszusgitárt, valaki leült a dobhoz, sok a hangszer, sok a mikrofon és óra végére el tudtak játszani egy dalt. Biológia órán mikroszkóp alatt nézte minden diák amiről éppen tanultak. Az iskola jól felszerelt és így könnyen tanulnak. Kitűnően beszélik az angol nyelvet is, szinte folyékonyan és olyan gyorsan Olivér számára, hogy neki elmondása szerint jó egy nap kellett, hogy felvegye a ritmust és mikor eljött már semmi gondja nem volt evvel. Jól ki van ez találva, hogy ebben az életkorban már viszik a gyerekeket külföldre, ők még nagyon könnyen alkalmazkodnak és könnyen tanulnak. Szandra, akinek a műtermét látogatták, festőművész és Ő az iskola igazgatója, szintén a suliban divatbemutató is volt.
Szinte mindenki biciklivel közlekedik, az utak ennek számára jól kiépítettek. Buszon LCD kivetítő, mutatja hova érkezel és a busz belső állapotát, utasokat, így kizárva mindenféle rongálást. Két továbbtanulásra alkalmas intézményt is meglátogattak, egyiken Olivér gondolkodik. Indulás előtti nap hozott a férjem egy Tokaji bort is, az is elküldésre került és első nap a család felbontotta és együtt a gyerekekkel megitták. Személyivel 16 év felett lehet venni könnyű alkoholt, bort és sört, cigarettát. Nincs evvel gond. Néha elfüstölnek egy cigit és a héten háromszor megittak egy sört.


Ezt a pólot készítették, festették. Rajta vannak mindhárman, akik egy családnál voltak. A holland Mischa, a spanyol David és Olivér.


Ez igen! Mikor Tomi fiam Angliában volt áthozta a két cicáját. Mint mindig, ha hosszabb időre elmegy. Pötyi hanyatt fekszik, mert a téli bundája miatt bent nagyon melege van. A cicák nagyobbak, mint Polly kutyám. Evvel sokat cikizzük.

4 megjegyzés:

gromine 2011. január 17. 7:46  

Nagyon aranyos lett a kis foteled, én sem merném használni.

Nina 2011. január 17. 8:25  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lia 2011. január 17. 18:43  

Nagyon nagyon tetszik ez a kis fotel!! Gratulálok! Egyszerűen gyönyörű lett!

De a poló még annál is jobban tetszik! :)

Cica forever!

Unknown 2011. január 20. 16:39  

Nina,ne is mondd!Én is gondoltam hasonlóra és akkor már a háttérbe tapétát,alá egy kis szőnyeget,jaj,és hogyan tudnék gyöngyökből egy kis csillárt...Aztán leállítottam magam,de nem végleg.Igen,ezen még gondolkodom.