Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. február 9., szerda

Noé állatotthon




http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/

Ma elvittem egy talált cicát az állatmenhelyre. Jó messze kellett menni! Az udvaron egy csomó kutya szabadon van, alíg tudtam lépni tőlük. Hangosan nevettem és beszéltem hozzájuk, elém álltak és nézték mit hoztam. Nagyon jópofák voltak. No és sok kutya zárt területen van, valószínű ők nem veszélytelenek. Nem tudtam jó képeket csinálni, mert jobbára egy helyben toporogtam a kutyák miatt. Le a kalappal az önkéntesek előtt, van mit csinálniuk. Remélem a cicus hamar szerető gazdira talál, ma már oltják, holnap ivartalanítva lesz. Sitty-sutty kitöltött a fogadó egy adatlapot és már sietett is el vele. Szerteném tudatni, minden nőstény cica ivartalanítva van! Így minden kislány csupa báj és imádnivaló társ!


Jó kedvem lett, látva ezt a gondoskodást és a sok kiegyensúlyozott állatot. Hazaértem és ennek örömére sütöttem egy máktortát. Ez egy igen könnyű és finom süti, érdekessége, hogy egy gramm liszt nem kell bele, tartalmát a mák adja. Leírom a receptjét, ha valakinek van kedve próbálja ki. Íme:
Hozzávalók:20 deka darált mák, 25 deka cukor, 5 tojás, 1 citrom vagy narancs reszelt héja (én utóbbit használom, avval még finomabb), pici fahéj és szegfűszeg.
Elkészítés: A tojást szétválasztjuk, sárgáját kikeverjük a cukorral, narancshéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját,utoljára a mákot, majd tortaformába tesszük és készre sütjük.
A teteje azért repedt meg , mert mint a habcsók, a tojásfehérje ropogósra sül a tetején, no és mert ügyetlenül vettem ki a formából. Étcsokival le is lehet önteni a tetejét, de anélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat!

Egy-két hete találtam egy olyan dobozt aminek a mérete megfelelt a kézimunkámhoz. Vasárnap pedig olyan ragyogóan sütött a nap az étkezőasztalra, hogy csalogatott leülni mellé és ott valamit elkészíteni. Még nem találtam ki mit tartok benne, de nem félek tőle, hogy sokáig üres marad.

7 megjegyzés:

gromine 2011. február 9. 19:15  

Köszi a receptet.
De jó lett a dobozod, milyen anyagot tettél a tető oldalához?

Unknown 2011. február 9. 19:45  

Kéred a maradékot?Egy futó,legalábbis így hívják.Terítőre dísz.Áttetsző,bársony díszítéssel.Pontokon ragasztóval fogattam fel a díszbársony alatt.Ahol vettem ajánlották fessem le a dobozt előtte fehér festékkel.Úgy is szép.De a hímzővászon színe a doboz természetes alapját kívánta.Naturt.

katha 2011. február 10. 10:43  

szia :) örülök, hogy rádtaláltam :)
Érdekes és pozitív dolgokat írsz a menhelyről és ez annyira jó! A dobozod, fenséges- imádom a pirosat :))- szépen dolgozol. A süti pedig.. régóta keresem a mintáját :) Egy apróság ha jól látom kihagytad a mákot az összeállítás leírásánál. A tojás sárgával keverem ki a mákot is?
Üdv
Kata

gromine 2011. február 10. 12:41  

Nem tudtam kinézni, hogy milyen anyag lehet, hogy olyan szép "kockás":)

Unknown 2011. február 15. 16:54  

Tényleg,de jó,hogy szólsz mákügyben.Köszi,javítom!Üdvözöllek!

Unknown 2011. február 15. 16:58  

Gromine:a tetején levő anyag hobby boltban kapható,a nevét nem tudom,de erre tesznek húsvétkor virágot,tojást stb. és az ablakba lógatják.Ennél szélesebb és több színben van.

Unknown 2011. február 15. 19:13  

Mindenesetre sokáig szótlan voltam,mert bár jó körülmények között vannak az állatok,kérdően néznek:Te lehetnél a gazdi?Ez nagyon megrázó.Elhatároztam,ha állatot szeretnék ide megyek elsősorban.