Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. június 11., szombat

Puand le Chat est lá...





Ha érik a cseresznye, akkor cseresznyés kép dukál. Tavaly ilyenkor készítettem a "Cseresznyés Lilit". Ez egy C mon monde kép és nagyon érdekes, mert két kép egy keretben van. A második képből még nem sok látszik. Kiegészítem még egy apró fekete hímzett cicával, pomponból készült cseresznyével (ez nem biztos, kérdés sikerül-e szépen megcsinálni, eredetileg horgolt cseresznyével van) és pöttyös vászon alapra kerül kockás szalaggal. Szóval ötletes, pont nekem való, kedvelem az ilyesmit tervezgetni.
Vacakol a blogom, állandó hibabajelentést küld, lehet, hogy a bejegyzést nem is sikerül megtennem. Pár hete sem tudtam megnyitni, azt írták programozás alatt áll és másnap mikor bejelentkeztem kérte a Google a mobilszámom, hogy kódot küldhessen, mondván elképzelhető elvesztem az eddigi összes bejegyzést, a kód biztosíték arra, hogy hozzá tudjak férni. Gyors telefon a fiamnak, aki nálam sokkal jobban ért ezekhez a dolgokhoz és az Ő tanácsára nem adtam meg a telefonszámot. De mi van, ha ezt a naplót elveszítem?! Mentette már le valaki? Jártatok már így? Most is arra kér piros betűvel, felkiáltójellel töltsem be újra a szerkesztőt. Hogyan? Tud valaki segíteni?

A tavaly hímzett Lili Cerise.


Nemrég kezdett virágozni a paradicsom és máris növeszti gyümölcseit.( Ha jól tudom a paradicsom az gyümölcs.) Az idén a jó időnek köszönhetően minden korábban és bőségesen érik. Tegnap még eperlekvárt főztem, ma már megbeszéltük a közeli zöldségessel, hogy keddre hoz egy láda meggyet, mert az is lassan leérik és nem lesz. Jóformán vége sincs az iskolának és a meggy téli eltevésével foglalkozom, nekem ez furcsa. De minden év más kertészeti szempontból, lassan kezdem megszokni. Ötödik éve van kertem és amit biztosra tudok, hogy kiszámíthatatlan.

A cukkinit már szedem, ez időben van.


Tegnap nyílt ki a liliom. Gyönyörű. A pipacs mellette fáradhatatlanul hozza a virágait hetek óta.

4 megjegyzés:

gromine 2011. június 11. 20:23  

Minden milyen szép , a kézimunka a kerted..
Tényleg idén minden korábban jön be.

Laucica 2011. június 11. 20:45  

Nagyon-nagyon jó a kép!:)) Cicás, naná, nekem való!!:) De egyébként mindig szeretem a választásaidat, közel állnak hozzám:)
A mentésről: ne add meg a számod, fölösleges, viszont a google nagyon szeret minél több adatot begyűjteni az emberektől.
A blgodról nagyon egyszerűen csinálhatsz biztonsági mentést, és akkor ott lesz a gépeden, bármikor visszatöltheted egy új címre (vagy akár a régire is) az összes elmentett bejegyzést. Így cseréltem fel én is a blogjaimat régen, tökéletesen működik. Angolul van az én profilom, és sehogy sem tudom átállítani, ezért pontosan nem tudom leírni, de a lényeg, hogy amikor belépsz, ott van a bloglistád, kiválasztod az elmentendő blognál a beállításokat, és akkor ott rögtön az elsőnek megjelenő oldalon, az alapbeállításoknál rögtön az első lehetőség lesz az import-export. Lemented a gépedre a fájlt, amit kreál neked és kész. Azt meg vissza lehet tölteni, ha valami történik. Persze ha utána írsz új bejegyzést, az nem lesz benne.

Márti 2011. június 12. 8:26  

Jajjj ez a minta... nekem is annyira nagyon tetszik! Olyan aranyos-kedves-vidám, szóval tuti!!! :)

Nagymamis 2011. június 14. 20:47  

Csak ismételni tudom önmagam! Nagyon szépet alkottál! A kerted csodaszép. Emlékszel a tavasszal azt írtad, mindennel el vagy késve, mert árnyékos a kert. Most az én konyhakertem van egy kicsit lemaradva! Nehezen viselik a növények a tűző napot és a nagy meleget.