Rendszeres olvasók

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. december 9., péntek

Átadott ajándékok


Erikának, mert egész évben jelen volt az életemben a blogon keresztül és szót váltottunk a most virágzó kerti virágoktól kezdve az uborkaszüreten át a lekvárok elrakásáig, később hogyan fűtsünk "rovatunkban" hasznos tapasztalatot írt le, stb. Köszönet érte.A kép részletét azért nagyítottam ki, mert mutatni szeretném, hogy az angyalkák ruhája alján látható finom kis prémet egyszerű kötéshez használatos fonálból hímeztem és körömkefével borzoltam. Ezt kontúrozás előtt kell csinálni, mert a kontúrfonalat is csúnyán összekócolná ez az ötlet.


Másik ajándékom egy dobozka, ez családi ajándék. Elkészült a tető, majd egy darabka bélésanyagot tettem alá, hogy azon szépen kifeszüljön.


Ilyen dobozzal még soha nem dolgoztam. Gyakorlatilag egy könyvborítóhoz hasonló lap között van a tárolórész, mindkettőre tapétaragasztóval fixáltam a textilt, illetve a szalagot. Ja, előtte alapoztam fehér festékkel, mert ez a világos anyag a szürke alapon nem volt ilyen szép. Végül pompont kapott gombnak.


Végül szót kell ejtenem a napkollektorról. Az idei év a sok-sok napsütés miatt olyan sikeres volt, hogy az éves óraleolvasás után olyan mínuszos számlát kaptunk, hogy most három és fél hónapig 0 Ft-ot kell fizetnünk!. Ennek nagyon örültünk és jókor jött, ugyanis egyre nehezebb az élet. A megspórolt pénzből jövő héten karácsonyi ajándékot veszek. Hurrá!

20 megjegyzés:

Orsi 2011. december 9. 17:45  

Beáta!
Csodaszépeket készítettél!Biztos nagyon örülnek majd akik kapják!:))
A napkollektor szuper,mi is gondolkozunk,hogy kellene...

Beáta 2011. december 9. 17:58  

Kedves Orsi! Kereslek, de a megjelenő weboldal Judit bejegyzéseit tartalmazza.Azonos vagy Vele?

Jutka 2011. december 9. 19:06  

Szép ajándékot készítettél Erikának!
A dobozod igazi nőcis romantikus darabra sikerült:)
Gratulálok az igényes szép munkáidhoz!

Vera 2011. december 9. 19:10  

Kedves Beáta!
Hogy micsoda fázisokat tudsz... Eszméletlen milyen techikákat oldasz meg...Most nem tudom mit kéne írnom.... Nagyon szép ,... preciz munkáid vannak... Az ötleteidet csodálom és irigylem... Nem csoda hogy többször megfordulok itt..

Laucica 2011. december 9. 19:24  

Nagyon szép minden!!:)

gromine 2011. december 9. 19:47  

Nagyon szép lett minden !!!
A doboz oldalára milyen anyagot tettél?

Beáta 2011. december 9. 19:58  

Tünde: a doboz oldalán egy áttetsző szalag van, a szalag aranycseppekkel díszítve.

Névtelen,  2011. december 9. 21:24  

Beáta, te nem "egyszerűen" kézimunkázó vagy, hanem egy ezermester! :))) Kísérletező, vagány alkotó vagy!
Megkérdezhetem, hogy mekkora területen van napkollektor Nálatok, és mekkora átalakítással járt a beüzemelése? Előre is köszönöm, ha írsz erről egy picit bővebben!
Brigi

Beáta 2011. december 9. 21:56  

Brigi:30 vákuumcsöves kollektor van. A beruházás a mai áron utánanézés során van.Azt hallottam nemrég, hogy 2019-re csak természetes energiafelhasználású házakat fogad el az Eu.Jól gondolkozol, hogy erről érdeklődsz, de a tudnivalók évről évre változnak.

Beáta 2011. december 9. 21:59  

Brigi:beüzemelése két évvel ezelőtt 1,2 millió Ft-ba került.

Erdős Éva 2011. december 9. 22:05  

Beáta! A Te blogod egy csoda! Annyira örülök, hogy Rád találtam! Annyit tanulok Tőled! Mindig kedvet csinálsz másfajta kézimunkához is!
Szeretettel kívánok kellemes adventi hétvégét!:)

Beáta 2011. december 9. 22:36  

Köszönök minden elismerést, de Anyukám elmúlása az úr minden gondolatom felett.

Orsi 2011. december 10. 6:44  

Beáta!
Nem,tényleg Orsi vagyok :)
Itt találsz,bár mostanában inkább fotózgatok:),blogom nincs.
www.beadsandplants.multiply.com

Orsi 2011. december 10. 6:47  

Anyukáddal kapcsolatban nem is tudom mit írhatnék...kitartást,sok erőt kívánok.Sajnos tapasztalatból tudom,hogy nagy szükség van erőre....

Névtelen,  2011. december 10. 22:37  

Drága Beáta, nehéz írni... Együttérzek Veled, teljes szívemből. Tudd, hogy szeretettel gondolok Rád ebben a nehéz és fájdalmas időszakban!
Brigi

Nagymamis 2011. december 11. 8:06  

Beáta nagyon szépen köszönöm a gyönyörű ajándékot, igazán megleptél!
Gondolatban ott vagyok veled.....tiszta szívvel osztozom a fájdalmadban, bánatodban. S kívánom legyen nagyon sok erőd, kitartásod!

Palkó 2011. december 12. 21:25  

Fantasztikusan szép ajándékokat készítettél! Ilyenkor mindig felsóhajtok: bárha... :)

Névtelen,  2011. december 12. 23:13  

Köszönöm szépen, hogy utánanéztél a napkollektorral kapcsolatos adatoknak!
Írj, írd ki magadból, ha bármit le tudsz rakni az érzelmi teherből! Ideje van a gyásznak, azt meg kell neki adni... Szerencsére nem vagy egyedül a meleg hangulatú otthonodban a szerető családoddal és kedves állatkáiddal, de lelkileg még sokan vannak Veled.
Brigi

Beáta 2011. december 13. 16:37  

Palkó: mi az a bárha...? Mondd el, hátha teljesíthető. Ne itt válaszolj, hanem az új bejegyzésben, mert ritkán lapozok vissza.

Beáta 2011. december 13. 16:42  

Brigi: még nem gyászolok, csak érzem afelé haladok. De ma Anyu talpon volt, jobb lett az állapota. Ezt most jó látni, a leépülés hosszú folyamat. Most megtorpant és így most jó. Nyugodtabb vagyok.