Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. december 22., csütörtök

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!


Kis türelmet kérek ehhez a bejegyzéshez, nagyon sok képet hoztam.
Tegnap esett nálunk a hó, néha apró és alig látható, rövid ideig gyönyörű nagy pelyhekben, ezt azonnal le kellett fotózni. Gyönyörű! Pláne a velünk szemben levő házzal, ami az utca legszebb kivitelezésű otthona, olyan, mintha a hegyekben laknánk.

Drága Vera! A nappaliban felállított fenyőre kerültek a horgolt díszek és maradnak is ott. Remekül mutat a fa sokszínűségében:








Marci cica visszatérő pillanata. Ő ugyanis dobozimádó, azaz kartondobozt talál, azonnal belemegy. Egymás után raktam fel az izzósorokat, nyúlok a következőért, már összevesztünk rajta. Tehát a fa díszítésén túl vagyok. Már nincs kisgyerek a házban, én már megtehetem, hogy előre dolgozzam és a sok előkészület közben még szabaddá tegyek két délutánt, amit kedvemre tölthetek. A mai volt az utolsó és elmentem megnézni a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Harmadik éve szeretném, tudtam, hogy csupa kézműves termékeket találok, ötleteket akartam ellesni, amit majd a megfelelő pillanatban előkotrok az emlékezetemből és azt hittem veszek is ezt azt. Nem így lett, csak egy dolog tudott elcsábítani. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell, hogy mondjam, de csupa, az életben nagyon is nélkülözhető és őrülten drága dolog volt. A vásárlók és a nézelődők nagy része külföldi. Ők kifizették a borsos árakon kínált gyönyörű dolgokat, de nagy részben csak nézelődtünk. Mindannyian. Ez a környék Budapesten a Váci utca közelségében van, így valóban túlzottak az árak. Párat leírok, a kereskedők panaszait, miszerint keveset tudnak eladni, visszautasítom, nem kell ilyen magas árat szabni, ez irreális. Íme, a kínálat:








Az utcai grafikus fantasztikus, de csak téblábol.


Egyik árusnál sok ember tolong, én is odafurakodom, izzó vasat kovácsol. Sok külföldi veszi videó kamerával, nem is csodálom.


Arany fóliával kiegészítve készült zománcmedálok.




Kézzel készült különleges csokoládé, alsó képen rózsa és más virágokkal ízesítve, darabja 1850Ft. Kettő darab vásárlása esetén 1750/db. A csomagolása nagyon szép és kétségem sincs, hogy ez igen finom.





Ha megéheznénk: sültek,


...szendvics 1500Ft-ért,


...és az elmaradhatatlan forralt bor.





A gyönyörű kézzel írott tojás 20 000Ft.




Szamos marcipán. Ismerem, ennek a finomságáról kétségem sincs, darabja 450 Ft. Gyönyörűek, ízlésesek, már a látványuk is fantasztikus!


Kézzel készült szappanok. Ez volt az egyetlen ahol vásároltam karácsonyi ajándéknak szánom a csoki-mentát.




Tetszett nekem a sok jó ötlet, hogy milyen lekvárokat lehet készíteni. Már kísérleteztem több íz összeforralásával és a közeljövőben készülök narancs, citrom, gyömbér együttessel. Talán januárban. Csak bátran! Mi is elő tudunk állítani a boltokban nagyon drágán kapható, rendkívül finom édességeket.



Mikor hazaértem ez a tündéri képeslap várt, megkoronázva a mai napot. Ez nagyon más, ez szívből jött, kedves és nekem minden Váci utcai pompánál többet ér. Erikától kaptam és nagyon, nagyon köszönöm! A verset olvasva kívánom ugyanezt mindenkinek. Így a blogbejegyzés végén is Boldog Karácsonyt minden olvasómnak!

9 megjegyzés:

Misborda2 2011. december 22. 19:57  

Dear friend,
Merry Christmas !!!!!
2012 heart I wish you full of creativity and friendship!
With love, Laura.

Unknown 2011. december 22. 20:01  

Laura, thank You. Merry Christmas!

Vera 2011. december 23. 7:50  

Jó érzés fog el, mikor látom vagy hallom hogy örömöt szereztem a kézimunkámmal..Idei karácsony érdekes és jó számomra... Most nem gondolok arra hogy külön kettesbe tarjuk a karácsonyt...mert ez lehangol... hanem az hogy majd minden ajándékom célba ért egy kivétellel..
Ahogy felhívtak és elmondták és ahogy örültek.... a megajándékozottak nekem nagy boldogság...hogy sikerült kis örömöt szereznem..
Szép lett a fácskád...
Ez a dobozos cica nagyon édi... Ilyen volt az elöző cicám a Mia...
Róla is regényeket írhatnák.. annyira édes volt..
Vásári árakról... hmmm Tudod mindig néző pont kérdése , melyik oldalon állsz...Ha vásárolsz borzasztó drágák ahogy nézzem... de ahogy hallottam csak a hely ami után fizetni kell... az sem semmi... és a többi ....Meg talán az árak sem hozzánk vannak igazitva....

Én is voltam Pécsen megnézni a vásárt... Most inkább nem szólok róla semmit...

Boldog Békés Karácsonyt kívánok!!

Jutka 2011. december 23. 18:05  

Időben elkezdted a karácsonyi készülődést és nagyon szépen feldíszítetted a fát.
Köszönöm a képes beszámolót a vásárról talán soha nem jutok el oda, viszont a fotók képzeletben elrepítettek.
Kellemes családi körben eltöltött karácsonyt kívánok!

Névtelen,  2011. december 24. 0:32  

Hangulatos, meghitt karácsonyt kívánok az egész családodnak!
Brigi

Vera 2011. december 24. 13:07  

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

Cat 2011. december 24. 19:24  

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket! :-)

Dóra 2011. december 26. 12:05  

Boldog karácsonyt kívánok!

Unknown 2011. december 27. 17:49  

Köszönöm a karácsonyi jókívánságokat!