Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. március 23., péntek

Nyűgös vagyok...

és akkor ez most enyhe kifejezés. Kicsit megtört, ugyanis nem értem és most már senki nem érti mi lehet a gond a számítógépemmel. Szerdán újra lett telepítve, csütörtökön avval küzdöttem, hogy nem tudom beállítani a levelezőt, kimenő szerver, bejövő szerver,stb..Egy óránál többet nem szántam rá, a probléma visszatérő, majd holnap. Igen, de ma már nem tud kapcsolódni az internethez sem. Lefagy és állandóan bootolni akar, ha mégis sokadik újraindításra feláll a rendszer, akkor meg nincs internet. Szóval az újratelepítés nem lett jó. A férjem gépéről írok.

Másik problémám: kert. Imádom, sok okból. Mozgok, levegőn vagyok, friss mimindent fogyaszthatok, ha már egyszer locsolok, ugyanis a füvet is alaposan kell, ezzel szemben ugyanannyi vízzel még hasznosat is termelhetek... De ma megkérdeztem mielőtt megvettem a fejteni való bab magot, melyik hozza a legbővebb termést? Tündéri eladóm, aki nagy ritkaságszámba megy manapság kérdően nézett rám, azt mondta ilyen különbség nincs a magok köz, csak rossz föld van. Igen, nem vitáztam, tudom, én is észre vettem, hogy hiába hozattam termőföldet, annak a kizsigerelése véges. Azt mondta marhatrágya, de bőségesen. Egyetértünk, nem kétlem. No, akkor most gondolkodom. Ezt eddig is vettem, igaz csak egy évben egyszer, de az vagy nem elég, vagy ... Időjárás? Nem foghatom rá, hiszen a kertészetben minden évben tökéletes palántákat veszek. Ennyire nem értenék hozzá? Persze, hogy nem. Mindegy. Azaz nem mindegy, most úgy tűnik hiába iparkodom egyik problémán sem sikerül felülkerekednem.
Másképp. Ha minden hozzáértést kiiktatok és csak úgy jól érzem magam, akkor tegnap elvetettem a zöldborsót, spenótot, sóskát és a céklát. Majd alaposan meglocsoltam, ugyanis porzik a föd. Ilyen korán még mióta kertem van soha nem kellett locsolni. Már két paradicsompalántát is kiültettem próbaképpen életben maradnak vajon? Eddig úgy tűnik igen. Rendkívül jó az idő. Ami mindentől elvonatkoztatva remek!

2 megjegyzés:

Vera 2012. március 25. 14:35  

Remélhetőleg már eldőlt mi a géped betegsége... Ha valami gond van,
Szép hetet kívánok! én is megijedek pedig van segítség...
Kertedet meg csináld ugy ahogy szertnéd... Nagyon nehéz tanácsot adni...hisz az éghajlat klima nagy úr...

Névtelen,  2012. március 26. 0:47  

Már elnézést, de igenis lehet különbség a fajták közt annyiban, hogy melyik hol érzi magát legjobban, sok fényben (persze nem tűző napon :)) vagy félárnyékban,mennyire "strapabíró". Lehet tudni, hogy a gyökérzöldség a laza talajt szereti, stb. Hobbinak is remek a kertészkedés, sok szépséget mutattál már régebben, tehát nemcsak időtöltésként műveled, hanem sikeresen is... :)) Ha zavar bármi, érdemes megkérdezni kertész szakembert, hogy az adottságokat figyelembe véve mit javasol, mi érzi magát különösen jól a kertedben. :)
Javulást a gépednek!
Brigi