Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. április 14., szombat

Dobozok


Mielőtt az elkészült dobozkáimat mutatnám be "amilgade" -nek válaszolnék: a gombokat Shelly's Button nevű cégtől rendeltem. Az előző bejegyzésben szereplőeket a lányomtól kaptam, érdekes, hogy Ő is most lepett meg ezekkel a cicás és másféle mintázatú gombokkal, mert előtte két nappal vettem én is. Most egy jó darabig lesz.
Kaptam továbbá két dobozkát, amit itthon kell összeragasztani, festeni vagy ragasztólakkal szalvétával díszíteni. Utóbbi mellett döntöttem. Ma ezekkel foglalkoztam.


Minden megvehető hozzá a hobby boltokban, kivéve a tető peremének díszítéséhez használt ujjpasztát, ez művészboltban kapható. Olyan kis tubusban van, mint a tempera festék, csak sokkal sűrűbb. Egy apró adagot az ujjra nyomva maszatolom el, nagyon mutatós, szeretem használni.
Most a fotón vettem észre azt az apró hibát, hogy a fedésnél a felső papír megnyúlt a vizes ragasztás miatt és csálé lett, annyi baj legyen!



Le sem tagadhatnám, hogy csak karácsonyra csinálok szívesen dekorációt. Mikor belenéztem a dobozaimba anyagok után kutatni, leginkább téli mintákat találtam. Ennél a dobozkánál a hópaszta ad egy szép dekorációs hatást. Nem kávét és nem téli cuccokat tárolok bennük, hanem gombokat, illetve a havasat azt hiszem elteszem ajándékba az idei karácsonyra.



Az elmúlt napokban kicsit hímeztem is.

8 megjegyzés:

CathlenKata 2012. április 14. 20:15  

Jajj, én két napja csak festek ragasztok, maszatolok...szeretem csinálni, de mire ki meg elpakolok ...uhh
Szép lett a havas dobozod nagyon!
A hímzés is rohamléptekkel halad.

Unknown 2012. április 14. 23:10  

De szívesen megnézném a sok festést,ragasztást. Hol mutatod?

Eliz 2012. április 15. 8:26  

Nagyon szépen alakul a képed.Mutatós lesz.

erdoseva55 2012. április 15. 14:13  

Én is szívesen készítettem mindenfélét szalvéta technikával, szeretem a hópasztát is használni, meg a bársonyport, az aranyfestéket stb. Már egy ideje nem készítek belőlük, mert egy kicsit besokalltam! A barátnőmtől is kaptam gyönyörűségeket, ő üveg tányérra, cserépreis készített meglepiket.most legutóbb tojásokat készített nagy hungarocell formára,
Nagyon szépek a munkáid, én is leginkább karácsonyra szeretnék ill. szeretek készülődni!
A cukorka bolt nagyon gyorsan készül, legalábbis az én lépéseimhez képest!:))

Vera 2012. április 15. 21:53  

Sajnos nem ismerem ezeket a techikákat... És még mennyi mindent nem tudok megcsinálni, elkészíteni... Vannak dolgok, amiket csak megcsodálok!Boltod egész szépen alakul...

Edit 2012. április 16. 11:32  

Nagyon klasszak a dobozok. Én is csináltam szalvétatechnikát, gipsz öntéshez formám is van, azokra is lehet. Sok faliképet készítettem így. Azt tudtad, hogy a decoupage ragasztót lehet helyettesíteni olcsóbb dologgal? Én használtam már tapéta regasztót, egy két marékkal egy befőttes üvegbe, rá vizet, és úgy, vagy általános vizes bázisú faipari ragasztót meg kell hígítani, és azzal is tökéletesen működik. Próbáld ki.

amilgade 2012. április 16. 20:00  

Nagyon jók a dobozaid!! Most irigykedem, mert én nem tudok ilyen szépségeket készíteni.
A linket köszönöm, nagyon szép gombokat találtam ott.

Unknown 2012. április 17. 15:12  

Edit:igen,igen!Én is használok tapétaragasztót és alapozáshoz diszperzit falfestéket.Még jobb is mint a hobby fehér festék.