Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. április 17., kedd

Gombok


Tegnap megérkezett a csomagom és bár délután nem sütött a nap, mégis az udvaron fotóztam le őket. Természetes fénynél élethűek. Nem tudom eldönteni, hogy ez műanyag vagy gyurma? Kézzel készítik vajon? Azért gondolkodtatott el, mert ma én is elővettem a süthető gyurmát, nyalókákat készítettem a cukorboltos mintához és a közelében sincs ehhez a kidolgozottsághoz.
Ezért örülök ezeknek a szép gomboknak!


Sütik, csokoládéba mártott eper és cicák.


Nagyon ötletes ez a karácsonyi csomag, különösen tetszik a sütiforma, mint gomb.
A napokban gondolkodtam el azon, hogy keresnem kell olyan mintákat, amit meglepetésnek elkészítenék, hogy csak a végleges formába öntés maradjon hátra elküldés előtt. Ez főleg karácsony előtt fontos. Nekem nem elég az idő, ha ezen októberben kezdek el gondolkodni. Két kedves ismerősömet leptem meg tavaly és semmi nem lett volna belőle, ha legalább félig nincsenek készen. Lassan elkezdek ezen ötletelni,


vagy úgy járok mint most, hogy hirtelen ötlettel gyorsan készítettem ezt a kis táskát és szegényke olyan csálé lett, de nem volt idő kijavítani. Egy kis vasalható matricát kapott díszítésnek, remélem azért örömet okoz.


Egyetlen fagyos éjszaka volt és elpusztult a már kibújt bab, de a többség megvan. Ami azóta került felszínre. Bár esett, ezért is tudott kicsírázni, de a képen is látszik, hogy bizony locsolni kell. Az újhagyma társaságát kapta az idén, az is növöget. Ma üdvözöltem a karalábét is, meglepődtem, hogy már az is jelentkezik, valamiért összekapcsoltam a sárgarépával, ami soká mutatkozik. A kert rendben, csak a fürtös paradicsomot sajnálom. Január óta növesztettem az ablakban és mind megfagyott. Újraültetve csak jó idő esetén lesz és már kint. Később nő, később lesz termés.


Ezt a képet ma találtam, nincs mit hozzáfűzni.

11 megjegyzés:

gromine 2012. április 17. 18:46  

Jó sok gomb, kíváncsi vagyok, hogy mire lesznek "felvarrva":))

Unknown 2012. április 17. 18:56  

A Tralala Paris mintához a csajos szettből ez-az.Az biztos. A többi ahhoz,ami adódik.

Jutka 2012. április 17. 19:30  

Ezek a gombok nagyon szépek!
Kis táskádban nem látok semmi hibát, igazán ötletes.
Bizonyos növényeket mint a bab is nem vetünk el György napja előtt.
Karikatúra :)))

amilgade 2012. április 17. 20:14  

Nagyon szépek a gombok!!! Na hallod, ez az időjárás teljesen kikészít. Nálunk évek óta minden lefagy!

Unknown 2012. április 17. 20:20  

Szaladtam,megnéztem György napja 24-én van.Most megnyugodtam.Nem tudom mi van velem,az idén túl bátor voltam.Valóban,a bab meleg földet kíván,de mivel eddig nem volt gondom,túl bátor voltam.Mindegy,már elegem van a szabadkozásból,így sincs nagy gond,csak van egy új tapasztalat.

Unknown 2012. április 17. 21:50  

Én egy pár percet szundítottam,míg vártam a blog előtt.

Tündérke 2012. április 17. 22:31  

Szuper gombgyűjtemény :-)

Vera 2012. április 19. 15:56  

Kíváncsian várom a gombjaid sorsát... Szépek, aranyosak... munkára fel!!!
Mondtam, hogy nagyon sietsz az ültetéssel... palántázással... Ilyenkor a fóliába hidegebb van fűtés nélkül.... akár hiszed akár nem...Persze kint is el tud fagyni... mint ahogy mindenhol történt sajnos...

A képről csak annyi... hát igen....

Vera 2012. április 19. 17:45  

Kimaradt: A táska aranyos lett...

Névtelen,  2012. április 19. 22:57  

Ó, hosszú kommenteket írtam az előző posztokhoz, de látom, eltűnt. Beáta, azt külön szeretem, hogy reagálsz is a Neked írt megjegyzésekre, így kicsit olyan, mintha beszélgethetnénk Veled. A hímzésed szépen alakul, vidám és elegáns, igazi francia minta. :)
Brigi

Unknown 2012. április 21. 18:02  

Brigi,tényleg tetszik?Mert nekem nem annyira.Meg is lep a reakcióm,mert első látásra nagyon cukinak találta,készítés közben már inkább a kitartás vitt előre.Sokat gondolkodtam rajta,hogy a nagy kép részletgazdagsága után tűnt ez nagyon ...egyszerűnek?