Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. április 30., hétfő

Kánikulában "hó"



Sok helyen voltam ma. Tomi fiamtól olyan aranyos, hogy beültet a kocsiba és mindenhova elhurcol. Menet közben ötletelünk, hogy még ide is, meg oda is menjünk el. Büszkén mutatta hogyan ültette a teraszát körbe örökzöldekkel, ide-oda tett egy napelemes lámpát. Csinos lett. Anyutól indultunk, Apuhoz jutottunk, már rég külön élnek, külön látogatjuk Őket. Részéről Ő is látta a nagyszülőket, haza hozott, ettünk és elment dolgozni. A fenti képeket útközben készítettük, a nyárfa sok lehullott virágától olyan a park, mintha havazott volna.


Én nem tudok örülni a korán jött kánikulának, szerintem túlzott a meleg, de nem így van vele az eper. Rengeteg a virág rajta. Sőt! Tegnap már apró zöld epreket is felfedeztem.


A zsálya is sok új hajtást hozott, lassan le lehet csipkedni a levelek egy részét és megszárítani télire.


A kedvenc fűszernövényem a kakukkfű. A fotón látszik ez is mekkorát nőtt, a barna szára friss zöldben folytatódik. Ez szegény nem tud annyi új levelet adni, ami nekem elég lenne. Szinte mindig kopaszra tépem. Most fűszervajként került a törtkrumplihoz és büszkén mutatom első kovászos uborkámat, ami az idén elkészült. Meg egy kis rántott laska gomba...nyami!

Hímeztem is, most a télapó karosszéke készül.

6 megjegyzés:

Névtelen,  2012. április 30. 23:14  

Nagyon sokat haladtál csütörtökhöz képest. Elképesztő!
A kakukkfű nálunk is nagy kedvenc, a bazsalikommal, rozmaringgal és a többiekkel karöltve. :) Az eperültetvényed vidámító a sok virággal!
A gyakori színváltások miatt pl. a gömböknél hogy kezded illetve varrod el a szálat? Nehéz úgy stabilan rögzíteni, ha 2-3 öltésenként más szín kell... A Te hatásodra is beleöltenék egy sokszínű képbe, de megijeszt a mintaív. :) Előre is köszönöm, ha tudsz tanácsot adni! :))
Brigi

Unknown 2012. május 1. 0:10  

Tanácsot? Semmiképp . Csomóval kezdem és aláöltök mindig a kész munkának.Ahogy jól esik. Tényleg,csupa öröm kell hogy legyen minden munka, különben megette a fene. Csak azt csináld ami jól esik, amit szeretsz. Én ezt a munkát imádom, a hangulatát, az énemet benne...
A rozmaring is csúcs fűszer, nekem is van, nem tudom miért,de a kakukkfű a mindenem.

Unknown 2012. május 1. 0:18  

Ha jól értem félve, de kezdenél egy bonyolult munkába. Akkor félve és lassan haladva kezdjél egy nehéz munkába. Majd alakul. Bátorság!

Névtelen,  2012. május 1. 12:07  

Köszönöm a biztatást! :))
Brigi

Vera 2012. május 1. 19:26  

Jó havas részt hoztál... Egyre kevesebb van hála az égnek... bemegy a lakásba, mindenre rátelepszik... nem beszélve az allergiáról...Nálunk is sok fa volt mikor ideköltöztünk...mára már egy sincs .. Kicsit sajnálom mert Pécsről amig a településünkhőz értünk ez a fa sor volt...Gyönyörű volt...
Epred valóban szép és sok virág van rajta.. Ez a finom kaja........... hmmm...
Látom egész szépen haladsz előre a hímzéssel.. Csak ha ilyen meleg lesz izzadni fog a kezünk... így elég nehéz varrni...Nem mondtad mekkora lesz az egész ha kész lesz,....

erdoseva55 2012. május 3. 7:11  

A nyárfa virága miatt nem tudtunk sétálni a kisBencével. Az utcánk végén van egy kiserdő, hát az tele van nyárfával.
Nagyon szép az epred, felénk még nem virágzik.
Nagy részét beültettük a kis háznak, abban szépen virágoznak már a paprikák, majd megmutatom:)
Ámulattal nézem a hímzésed! Gyönyörű lesz!