Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. május 4., péntek

Szamóca


Láttatok már piros virágú epret? Pontosabban szamócát, mert én még nem. Tegnap pánikszerűen rohantam a kertészetbe levéltetű elleni permetszerért, ugyanis hangyák rohangálnak a babon. Ez mindig előjele, hogy előkerül a levéltetű és ha nem reagálok időben olyan mértékben képesek elszaporodni rövid idő alatt, hogy megölik a növényt. Tehát ezért mentem, de ha már ott vagyok körül nézek és első látásra mindent haza akarok hozni, mert ott mindig minden gyönyörű. Nálam már nem, így nem esik nehezemre, hogy ne csábuljak el. De ezt az egy tő szamócát megvettem, üde dísz lesz a fehér virágú eprek között. Igazán különleges!



Megkérdeztem az eladót, hogy a hangyák kiírtásával kell foglalkozni? Azt mondta nem feltétlenül, elhordanak minden hulladékot. Gondolok itt arra, de lehet, hogy hibásan, hogy pl. a karalábé alsó levele megbarnul, rothad... Vigyék. De most még nincs mit és egy fél almát több gerezdre vágtam, kitettem nekik, hogy hagyják békén az amúgy rohamosan fejlődő babot. Úgy tűnik bevált.


Haladok!

5 megjegyzés:

erdoseva55 2012. május 4. 19:04  

Mi a vakonddal küzdünk, minden nap újabb növényeket emel a föld fölé. Sajnálom elpusztítani, de így meg a növényeimet túrja föl.A vakondriasztó mit sem használ. Még nem láttam piros virágú szamócát, de nagyon szép, s úgy látom , ez sokáig fog teremni.
A paprika palántákat 1 hete ültettük a "fóliába", s a nagy melegben gyorsan fejlődtek:)
Jó sok türelmed van a hímzéshez, de jó lesz karácsonyi szépségnek:)

Unknown 2012. május 4. 19:22  

Érdekes,nekem a vakondriasztó bevált. Annak is korlátolt a hatása, lehet Nektek kettő is kellene. Ez nagy gond, tudom.
Hihetetlen, hogy a fólia mekkora előnnyel van!
Hímzés:imádom ezt a képet,du. 5-től este 9-ig is képes vagyok készíteni.Látnom kell mi alakul, olyan sok öltés után látom mit csinálok, hogy megszállottan csak öltöm és öltöm...

Vera 2012. május 5. 10:09  

Szép színe van az eper virágjának... még nem is láttam... az ára sem semmi... a bio kertészethez nem értek/igaz a másikhoz sem/... Mi mellé mit kell ültetni és akkor nem jön a kártevő...Na nem hiszek benne... hitetlen vagyok..Anno kaptam vakond ellen valami növényt ...amitől majd elmegy a vakond és nem túr... Ja még a növényt is kitúrta.. ami ellene volt...
Jó látni ahogy a hímzésed nővekedik... egyre több kész belőle... Sok van még vissza?
Szép hétvégét!

Unknown 2012. május 7. 12:42  

A hímzésből még sok van,igen.
Hát..., a természetes védekezés nem az igazi,az biztos.

amilgade 2012. május 7. 15:44  

Én sem láttam még piros virágú epret!!! De nagyon szép, és biztos finom a termése is.