Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. május 8., kedd

Medálok, kincsek


Lánykám és a férje töltötték nálunk a vasárnapot. Anyák napja alkalmából rengeteg apró kinccsel lettem elhalmozva. Darabonként rakogattam, ámultam az ötletességén, báján. No, ennyi mindent megvenni nem lehet, mert az egy komoly összeg. Szerencsém úgy hozta, hogy a barátnője Anyukája felszámolta a hobby boltját és azt mondták a Lányomnak, hogy amit talál abból vihet, amit akar. Akart. Meg kiegészítette amivel jónak látta, vett is pár dolgot és most aztán van mit ötletelni, ezeket fel is szeretném használni! Komoly fejtörést okoz a nyitható medál. Abba mit és hogy? Kísérletezem majd apró fényképekkel...





Bográcsban készítettünk halászlét, második köretnek túrós csuszát, de abból nem tudtunk enni, mert a leves elég volt. Csoda jó dolog a bográcsban főzés, mennyivel ízesebb így minden!


Este sokáig gondolkodtam mibe szeretnék bele kezdeni. Ez mostanában nagy dolog tőlem, mert jól elvagyok a nagy hímzéssel, semmi új nem érdekel. Ennek anyagi vonzatai is vannak. Drága a vászon, minden eszembe ötlő dolog kudarcot vallott emiatt. Majd másnap a meglevő mintáim nézegetése közben rájöttem, hogy tudok festeni vásznat teával is. Problémát jelent nekem ugyanis, hogyan tudnék halvány árnyalatot produkálni textilfestékkel. Sehogy. A tea viszont tökéletes festék. Nem is tudom miért nem jutott eszembe, hiszen régebben alkalmaztam. Tíz filter fekete teát forraltam fel és miközben a vásznat tunkoltam bele fakanállal, rájöttem, hogy gyümölcsteát kell használni kellemes rózsaszín és minden más árnyalatra. Nem filtereset, hanem igazi gyümölcsteát. Erről meg az jutott eszembe, hogy miért vennék drága teákat, amikor itt lesz az eper és meggy, és ettől lelkes lettem egy kis időre, mert azután meg azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek a világos piros alappal...Azt nem tudom, de fonalat színezni jó. De ha már itt tartunk, meg kell említenem, hogy a fahajat és a curryt már használtam festeni és az nagyon klassz. Egy csomag fahajat kell felforralni és az abba áztatott vásznat abban hagyva kihűlni nagyon szép alap.
Imádom a házikókat. Kettőt is választottam, a tengerparti házikónak egy apró részlete már meg is van. Elővettem a pár hete festett fonalakat, ezek jó, hogy vannak, az abc-t kihagyom, oda díszgombokat tervezek.

Problémánk is adódott. Elromlott a három éves hűtőnk. Ma volt itt a szerelő, 40 ezer Ft-ba került a javítása és "megvígasztalt", 5-8 évre gyártják a hűtőket. Okos hűtők, tényleg. Nem gúnyból írom, a vezérlése romlott el. Azaz, még talán három év és venni kell egy újat. Most erre mit mondjak? El kell kezdeni gyűjteni egy új hűtőre már most.

8 megjegyzés:

amilgade 2012. május 8. 19:40  

Meseszép kincseket kaptál!!! Én is imádok bográcsos ételeket enni, de évről évre kevesebbet főzünk benne. Mi a mosógéppel járunk általában így, mint ti a hűtővel. :-( Ez a fogyasztói társadalom!

Unknown 2012. május 8. 20:00  

Igen, hűtő,vagy mosógép, egyre megy. Mindegyik számítógép programozásra épül.A szerelés hamar megy, nincs kosz körülötte, egy agyat cserélnek.Csak pokoli drága.

gromine 2012. május 8. 20:23  

Sok szép kincset kaptál.
Kíváncsi vagyok mire használod majd fel.
Tényleg sokkal jobb kint bográcsban főzni.
A nagy képed is szépen halad. ( (valami miatt nem tudtam az előző bejegyzésre írni::))))

Edit 2012. május 8. 21:51  

Hűűű mennyi szép apróság. Régebben mikor több időm volt, én is jártam a hobbi boltokat, csomó mindent vettem, sok mindent meg csináltam, sok apróságom van még, majd arra az időre, mikor megint sok lesz belőle.De most nincs. Sok a tennivaló a kertben, meg munka is meg esti suli is....

Unknown 2012. május 8. 22:23  

Esti suli:érdemes?Mert szerintem nem.

Vera 2012. május 9. 7:38  

De szépséges kincsek tulajdonosa vagy....Lehet ám ügyködni...
Olyan csábító, ez a festés... Sok helyen olvastam már róla, mégis valahogy nem merek belevágni....Mindig mondom magamba, meg kéne próbálni... de tovább nem jutottam vele..
Mi is szoktunk, igaz nagy ritkán bográcsozni meg kint sütni... Ezt a gyerek szokta intézni nem tudom miért én nem vagyok annyira oda érte... De sosem veszem el a kedvét a fiamnak, hadd csinálja......

Nem tudok tanácsot adni joghurtos kendő ügybe...

Jutka 2012. május 9. 7:57  

Gyönyörűségeket kaptál!
A családod tudja mi az az ajándék aminek biztosan örülsz:)
Szereted hímezni a nagy képedet, ha szereted hímezni ne kezdj másba majd ha ráunsz.

Névtelen,  2012. május 10. 18:52  

Komoly raktárkészleted van! A teáskannától a pisztolyon át a hintalóig meg a tornacipőig... Eddig is bátran használtál mindenféle kiegészítőt, ezután mi lesz?! :)) Jó a házi festés natur színekhez, kávéval is (a zaccot főzöm újra, nem pazarlok). Meg a diólevél! Nem is folytatom, biztos nem mondok újat.
Jutkával értek egyet: ha szereted a Mikulásos képet, hát rajta! Nyáron szinte hűsítő hatása van egy téli minta öltögetésének.
Brigi