Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. május 12., szombat

Beach Cottage


Imádtam ezt a házikót készíteni! Aranyos kis minta. Nem a teljes verziót készítettem el, a mintaív szerint a gombok helyén abc és alatta egy dekoratív virág díszítés van. De ahhoz amit készíteni készülök belőle már így is nagy a terjedelme, így az lemarad. Egy kis kézi táskát, kozmetikai cikkek, vagy más dolgok tárolásra alkalmas szütyőt készítenék.


Szépen nő az eper, sajnos a legtöbb tő sokkal kisebb méretű , amikor telepítettem még nem ismertem a fajtákat... Még most sem. Vettem, ami volt. Viszont azokon több van és az is finom. De ha valaki most kezd a kertészkedéshez érdeklődjön, megéri.


Ma reggel 3(!) virágot láttam meg a zöldborsón. Hű! Nagy az öröm. Csekély mennyiségem lesz, csak nyersen enni, csemegének ültettem. Helyére majd vajbab kerül. Azt már fagyasztom. Nem tudom mekkora területen kellene zöldborsót ültetni ahhoz, hogy a téli igényünknek is legyen, gyanítom egy hektárt.

Brigi!
De újat mondasz a diólével való festéssel! A diófa levele, a termés zöld héja vagy csonthéja esetleg a termése amivel festesz? Mindegyikkel? Melyik milyen? A kávéra én is gondoltam, de nekem most csak a vásznon látható enyhe árnyalat kellett, a kávé gondolom sötétebb. Próbáltam a karamellt is, az nem vált be. Egy kellemes barnás-vörös árnyalatot keresek. Nem túl sötétet.

Vihart várunk. Én csak a tv-ben hallott hírek után, de a kutya már most bújik, egy centire se marad le tőlem, pedig még csak kicsit feltámadt a szél.

13 megjegyzés:

erdoseva55 2012. május 12. 19:08  

Nálunk a zöldborsó már teljes virágában van,viszont az epren még csak virágok vannak!
Mi kb35- 40 négyzetmétert ültettünk be borsóval, de már januárban nincs is belőle:)))
Megmutatod a befestett fonalakat, illetve a vásznat?
Még én sem mertem belekezdeni. Többszöri mosás után nem fakulnak meg a színek ?
Szép vasárnapot Neked!

Unknown 2012. május 12. 19:19  

A befestett vászon a képen látható, ez teával. Fonalak:több bejegyzéssel lejjebb. A por textilfestékek jó színtartók, de sok mosás után, azt nem tudom. Keret alá tökéletesek. csináld, mert olcsóbb, mint a DMC. Én 100 Ft-ért veszek pamut(ez fontos, mert a műszálas fonalat festeni ?)fonalat és próbálom ízlésre.Olcsóbban járok így a színátmenetessel, mint a DMC-vel.
Hihetetlen, mert sokkal produktív, de ez van.

Unknown 2012. május 12. 19:22  

Ebben az estben a tető, a fák, a törzsei és a tenger általam festett fonál.Ja, és a homok fahéjjal festett.

Laura 2012. május 12. 21:42  

Édes a házikód:) Az előző bejegyzésed viszont eszembe juttatott valami érdekeset:) Pár napja láttam valakinél pont ilyen kinyitható medálokat, krémparfümöt tettek bele. Érdekes ötlet, nem?? Háthat megihlet:)
A kis könyvecskés medálra nagyon irigy vagyok, sose láttam még olyat boltban, imádom!:)

Laucica 2012. május 12. 21:43  

Ó, egyébként általába Laucica néven írok, csak nem vettem észre, hogy rossz helyre léptem be:))

Unknown 2012. május 12. 21:55  

Krémparfüm? Nem, nem ihlet meg. Elképzelni sem tudom, ha faggyús...,mindegy, add meg a címed e-mail,szívesen küldök könyvecskés medált és mást, mert sajnos én nemigen tudok velük mit kezdeni.

Unknown 2012. május 12. 21:57  

A szél olyan viharos lett, hogy a bukó ablakot ki-be zárja, csapadék meg semmi.

Névtelen,  2012. május 12. 23:05  

A teás vászon nagyon jól sikerült! :) Beáta, a diófa szinte minden része jó! Barna illetve vörösesbarna lesz az anyag, ha levél főzetében áztatod, illetve a dió zöld burkától is. Sárgásbarna színű lesz a barkájától. A növények inkább az állati eredetű anyagot fogják be (pl. gyapjú), a pamut- vagy lenvászonhoz kell fixáló: gumiarábikum(ez kötőanyag inkább, hobbiboltban kapható), timsó vagy ecet. A fixálótól, az áztatási és főzési időtől is függ a végső színárnyalat. A timsó a színeket élénkebbé teszi. Jó kísérletezést!
Brigi

Unknown 2012. május 12. 23:55  

Hű! A megjegyzésedet mentettem. Kipróbálom.

amilgade 2012. május 13. 15:07  

Aranyos a házikód!!! Az epreid is szépek! Nálunk egy adag kipusztult, de a megmaradtak egész nagy epreket nevelnek.

Jutka 2012. május 13. 19:26  

Házikós képed azokkal a virággombokkal nekem sokkal jobban tetszenek mint a betűkkel.
Borsóvirágos kép csuda jól sikerült:)

Vera 2012. május 14. 19:52  

Nagyon édes ez a kép... Olyan jól megoldod mindig...szép ezekkel a díszekkel...
Ó de guszta az az eper! Hamarosan már pirosat is tudsz mutatni...Borsodról is szép képeket készítettél...
Miután még sosem festettem semmit/helyesebben dehogy nem , batikoltam már,igaz majd gutaütést kaptam akkor/ utána mikor mosod nem fog ereszteni a színe? vagy fixálni kell? Tartós vagy foltos marad az anyag?

Viharól regét írhatnák, de most nem láttam, nem hallottam semmit, bömbölő tévé és vokmennel a fülemen aludtam!Nálunk is a Cica már jóval a vihar előtt elbújt a szobába..

gromine 2012. május 16. 11:30  

Biztos, hogy szép lesz a házikó a virágos gombokkal. Már nálunk is virágzik a borsó.