Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. június 17., vasárnap

Táska


A lányom kért meg rá, hogy készítsek a netbookjának egy táskát. Készen is lehet kapni, de kérése volt, hogy vállra akasztható legyen és legyen egy külön zseb az elején a pénztárcának, kulcsának. Még nem készítettem hasonlót, többször bontottam, de a végén már kezdett tetszeni. Ismét a BKV barát fehéret választotta, sajnálom, hogy nem tudtam jobb képet készíteni. Este 10 felé lett kész, fotóztam és elvitte.


Most vettem először olyan bélésanyagot, ami steppelt, önmagában is szép és nem kell külön a belső borítással is foglalkozni. Megkönnyíti a munkát, nagy rajongója is lettem. Ezt használtam, olyan kellemes lett kívül, belül.


Ma befejeztem a hímzett képet. Kevés időm volt a héten, négy napba tellett ezt a pár betűt elkészíteni. Nem baj, sehova nem sietünk!

A kertről nem hoztam képet, de azért írok róla, mert volt egy nap ami evvel telt. Most már nincs benne más munka, mint locsolni és leszedni a termést. Szerdán borsót szedtem és mikor elmentem a karalábé mellett, fehér apró lepkék szálltak fel. Letörtem egy levelet, aminek az alján fehér penészféle folt volt, zacskóba raktam és úgy mentem a kertészetbe, hogy erre kérek permetszert. Valamiféle gyapjas levéltetű, vagy nem is tudom mit mondtak, kaptam kártevő ellen port, aminek a használati előírásait itthon elolvastam. Kiszórás után 3-7 napig nem szabad fogyasztani. Jó. Akkor viszont leszedtem a spenótot, sóskát, cukkinit és a sóskát meg is főztem. Ettem, egyedül én, mert más nem szereti és a maradékot fagyasztottam télire. Este 7-ig evvel foglalkoztam. Én képtelen vagyok megoldani a kertet csak bio módban! Azaz permetszerek nélkül.

5 megjegyzés:

erdoseva55 2012. június 17. 19:50  

Gyönyörű lett a táska még így esti fotóval is! Én is használom a steppelt anyagot, szeretek vele dolgozni!
Én sokat dolgozom a kertben, de a betakarítást többnyire a férjem végzi, az eltevések meg az én dolgom. Azért még sok a gazolni való,kell a sok munka!
Rengeteg borsót fejtettünk ki, nem maradt túl sok időm :)))

Unknown 2012. június 17. 20:00  

Sok a gaz, valóban.Bár már én végeztem vele a férjem segítségével.Ő a kitartóbb e téren. A befőzés nekem jut és evvel nincs is semmi baj.Holnap a spenótot főzöm készre és kis adagokban, zacskóban fagyasztom.

erdoseva55 2012. június 17. 23:36  

Sajnos nekem a spenót már felmagzott nem tudok eltenni, de visszavágtam hátha tudok később még szedni róla:)

Edit 2012. június 18. 9:31  

Nagyon szupi a táska!
Képzeld én is most vettem észre a kertben, hogy elültettem kis palántákat, (azt hiszem brokkoli, mert eltűnt a papírkája). hogy növögetnek, növögetnek, de egyik este megfogtam a kis levelet, és mint valami fehér por szálltak fel ezek az izék. Akkor ezek szerint ezen is olyan lehet mint a karalábédon.
Amúgy én is képtelen lennék megoldani permetezés nélkül, időm sincs katyvasztani szereket, mert csak hétvégente jutok le, és örülök ha a gazt kiszedem, és a krumplinkat vagy két hete ha nem veszem észre időben lehet tövig rágják azok a piros lárvák. Undorító volt. Ráadásul ahhoz képest, hgoy lepermeteztem előírás szerint, a nagy esők után a csíkoshátúak voltak rajta ismát dögivel, gondolom rakták a petét....pfff
Ja, és ültettem padlizsánt, több helyen olvastam, hogy a krumpli mellé ne ültessük, jó messze tettem, pár kis tövet, és azon is volt pár hét után két bogár. Örvendtem neki, gondolhatod.....
Éva írta itt feljebb, hogy a spenót felmagzott, na én tapasztalatlan vagyok e téren, akkor már nem lehet utána szedni?

amilgade 2012. június 18. 18:07  

Tetszik a táska. Nekem az e-book reader-emnek kell készíteni valami tatyót, na majd akkor ha szabin leszek!