Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. szeptember 4., kedd

Étkező


Egy étkező egy részlete, kép a falon. Régóta veszem elő és rakom el ezt a képet, mert tetszik is meg nem is. Inkább érdekes, mint szép, mert több helyen külön, más színű vászonra 1x1 öltéssel kell hímezni és azt külön rávarrni. Kíváncsivá tett. Itt ez még nem mutatkozik. Szóval, majd mutatom, mert nem biztos, hogy így érthető.


Elpakoltam ezt a mutatós koszorú készletet. Ebben a hosszúra nyúlt forró nyárban hiányzott a motiváció. Nagy munka lesz, elég melós, de jól van ez így. Ez a pár apróság napokig készült. Nem egész nap, hanem "kézimunka időben".



Volt még egy elmaradt munkám. Kész párnát kreálni a suba cicából. Ez is megvan!



Leszedegettem a zsályát, bazsalikomot, szárítom télire. Kevés képet készítek a kertről, olyan csúnya. Már csak a paradicsom van, az még érik a száraz kórókon.
Kedvetlen vagyok a meleg miatt, már mehetne tőlem ahova akar. De nem merek panaszkodni, mert a környezetembe élők kedvelik. Csak én szeretem az őszt meg a telet? A nyárral is jól meg vagyok, de már SOK!

4 megjegyzés:

Rita 2012. szeptember 4. 19:53  

A világítótornyos kép tényleg érdekes, kiváncsi vagyok, hogyan alakul.

Húúú, a koszorú tényleg aprólékos munka, de karácsonyra biztos meglesz.

A cicás párnára azt mondta a négyéves, hogy ilyen neki is kell. :) Amlékszem, régen nekünk is volt otthon subapárnánk. Mennyire strapabíró? Két kisgyerek mellett talán nem ajánlatos, ha ki lehet könnyen húzgálni a szálait... Mit gondolsz?

Unknown 2012. szeptember 4. 20:02  

Persze, hogy kell, mert pihe puha. Használni biztos jó, de mindenkit megkérek, ha még egyszer ilyen merev műanyagra akarnék hímezni üssön agyon! Szóval, ha ráadnád a fejed vegyél puha anyagot alapnak, mert minden öltésre elgörbül a horgolótű az Évában kapható subaanyagra. Amúgy jó szórakozás volt. Nehéz találni jó mintát hozzá.
Nem lehet a szálakat kihúzni!

Vera 2012. szeptember 6. 14:57  

Na nézd. majd elmaradt az irásom...Mindig ebbe a hibába esem... megnézem....és majd visszajövök irni... ez a terv. Aztán van hogy elmarad.


Aranyos lett a párnád...Nekem van puhább ezer éves subázni való kongré... ha kérsz szólj.Ráadásul én ki is mostam....mert már nagyon porosnak néztem.

amilgade 2012. szeptember 11. 19:53  

Nagyon tetszik a párnád!! A bazsalikomot mi is leszedtük, és szárítottuk. Bár az igazság az, hogy a tavalyi görög nyaraláskor csomó szárított fűszert vettünk, nagyon jó minőségben.