Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. augusztus 31., péntek

Bevásárló táska


Mégpedig pont olyan nagy, mint a "hajléktalan" táska, amivel mindig járok vásárolni és néha szégyenlem. Csúnyák már ha kopottak, de nem dobok ki semmit, amíg használható. Na! Szerintem ezután is azt viszem, mert ezt meg sajnálni fogom. Ezen úrrá kell lenni! Ez most még nem az enyém, ezt a mintát a lányomnak hímeztem, de ugyanilyen lesz nekem is. Ma délután készültem megcsinálni, de valamiért nagyon leeresztettem, talán az időjárás változása miatt? Nem tudom.


Körbe a széle alatt és a fülét egy erős, vastag vászonnal béleltem, hogy tartása is legyen. Olyan szépen süt a nap, hogy a hangulatom is vidám, így ezeket a színeket választottam és már hazafelé jövet a méteráruból gondolkoztam el rajta, ez hogy fog mutatni a téli kabáthoz? Készíteni kell egy téli mintásat is!



Ma paprikakrémet tettem el és úgy tűnik ez nem csak nekem jutott eszembe. Tegnap reggel a zöldségesnél egy darab sem volt, azt mondta előttem vitték el az összeset. De ma volt és ma meg én hoztam el. Ehhez ugyanis csak a pritamin paprika jó, hogy miért azt nem tudom. Ha valaki tudná, hogy ezt bármilyen más paprikából is el lehet tenni, akkor kérem, hogy jelezze, mert ez elég drága. De ragaszkodom a paprikakrémhez, mert télen szeretek tenni a húslevestől kezdve szinte mindenbe, sokkal finomabb az étel. A paprikát kicsumázom, nyersen ledarálom és 1kg-hoz 20 dkg sót teszek, majd mehet az apró üvegekbe. Remélem tényleg ennyi, most készítettem először. Ha valaki rászánja magát arra figyeljen, hogy a só leül az aljára és mindig a tál mélyére nyúlva merítsen és adagolja az üvegekbe.

11 megjegyzés:

erdoseva55 2012. augusztus 31. 20:46  

Köszi a receptet, tényleg nagyon drága a pritamin paprika. Egy két tövünk van, de azok szépen teremnek a fóliában. viszont ez kevés, mert egyszerre nem tudok leszedni annyit róla.
Klassz a táskád! És nagyon sokat dolgozol! Ügyes vagy! :)

Fáni 2012. augusztus 31. 21:05  

Nagyon tetszik a táska amit készítettél, olyan vidám a színe, szinte mosolygásra csábít. Már többször gondoltam rá, hogy csinálok, de nem voltam elég bátor, lehet, hogy most kedvet kapok hozzá? Írtam Neked a blogomon a hozzászólásod után

Unknown 2012. augusztus 31. 21:14  

Évi: immmmádok dolgozni!
Fáni:ne gondolkozz, csináld!Nem ronthatod el, ha mégis, a legjobb tanulólecke.

gromine 2012. augusztus 31. 21:19  

Nagyon szép a táska!!
Mi is ilyen paprikából tesszük el, és szoktunk még zeller és petrezselyemzöldből is így , és azt is levesbe tesszük télen.

Unknown 2012. augusztus 31. 21:26  

Munka: most lehiggadtam. Az van, hogy a férjem mióta ismerem napi 12 órát dolgozik. Hétvégén, karácsonykor, minden ünnepnap. Egyszerűen hozzá vagyunk szokva. Hogy ebből mi lesz, azt én nem tudom, de nem tudunk megállni.Rövid élet, vagy pont ezért nem, én nem tudom.A hőség és a betegség ebben engem meggátol és akkor az a pokol.A férjemet még az sem. Megy, ha eltörik a bokája akkor is. 30 éve csak egyszer volt betegállományban, akkor is én könyörögtem, hogy új munkahelyen kezdenék és a gyerek beteg, tegye meg itthon marad, ne így kezdjek. Vicces lehet amit írok, mert már a sok tapasztalat itthon marasztalt a három gyerek miatt.De igen,a szokás miatt akkor meg itthon, de megállás nélkül tevékenykedem.Azért tartottam fontosnak erről írni, mert az én gyerekeim sajnos már nem így szocializálódnak. A szokás nagy úr és mivel most nincs munkahely...

Rita 2012. augusztus 31. 21:26  

Annyira jó lett a táska! Valamelyik blogon olvastam, hogy ne sajnáljuk a szép dolgainkat használni, ha elkopnak, eggyel több okl hogy újat varrjunk.:)

Unknown 2012. augusztus 31. 21:35  

Fidike:teljesen egyet értek!

Vera 2012. szeptember 1. 9:28  

Én ezekhez az eltevésekhez nem tudok hozzászólni... de bizonyára sok vitamin van benne...és jó kis munka.. Én Ilyenkor veszem meg a petrezselymet, pirospaprikát.... Turmixgéppel pépé daráljuk, jégkockatartóba van téve, mikor kell előveszem....Természetesen külön külön....

De ami a lényeg... megint szívemhez közeli anyagból varrtál..Nagyon szép és tényleg jó ránézni....Gondolkodtam kéne nekem is varrni.... papir szatyorba viszem a kézimunkát, párnát mikor orvoshoz megyünk meg a leleteket.... Mennyivel szebb lenne valami ilyesmi....
Szép napot! Ja és jó a nadrág!!!! hi-hi... Varrj Te is...

amilgade 2012. szeptember 1. 22:34  

Én a csípős paprikakrémet szeretem, ezért jó sok jancsipaprikát is teszek bele, ha készítek. Bár mostanában a lustaságom jóval nagyobb ennél.

Névtelen,  2012. szeptember 2. 0:10  

Érdemes benézni Hozzád, ez már megint nagyon jól sikerült táska! :) Igenis tessék hordani (egy hasonlót) nap mint nap, legalább lehet újabbat gyártani. Más hangulatút - de ugyanilyen tündérit! A lányodnak biztos szebbé teszi a napját, ha ezzel a táskával indul el. :)
Brigi

Unknown 2012. szeptember 6. 20:51  

very good your bag..!!
Pat