Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. május 6., hétfő

Még több virágzó fa...



...az Eiffel torony előtt is, lehulló szirmokkal. Ez a kép nagyon rózsaszín lesz. Nyolc féle árnyalatot használok és bár készítés közben túl soknak tűnik, így a fotón elnézve nem. Szép lesz.


Ma tettem ki idén először uborkát kovászolódni.
Nagy eső volt és nagyon látványos. Hírtelen annyi csapadék esett, hogy állt az úttesten. A nagy szél hullámokat fújt bele. Lefotóztam, de a képek nem sikerültek, nem is csoda, ezt nehéz lenne hűen bemutatni.  Most süt a nap és friss a levegő, ráadásul a "miss" hangulatom is elillant. Mostanában nagyon érzékeny vagyok a frontokra, hiába, öregszem.

Nem írtam az elmúlt hetek történéseiről, mert mást is érint a családban és nem kaptam felhatalmazást, hogy kiteregessem. De azért pár szót személyeskedés nélkül arról, ami megdöbbentett: nevezetesen, hogy milyen nagy mértékben fordul elő a tuberkolózis. Maszkban látogattunk, de aztán mégsem kellett és az egészet nem nagyon értettem. Elővettem az oltási könyvet és Di-Per-Te, meg BCG, meg Polio oltások szerepeltek benne. Ezt én nem értem, így időt szántam rá, hogy elmenjek a körzeti orvoshoz érdeklődni és ha kell, akkor beoltatni magam. No, a BCG oltás van tuberkolózis ellen, melyet minden újszülött 3 napos korában megkap. Aha! Akkor miért lehet megfertőződni vele? Azért, mert ha gyenge az immun rendszer, akkor elkaphatjuk buszon, piacon, bárhol-mondta az orvos. Ezen nagyon meglepődtem! Azt hittem az oltások 100%-osan védenek. Rosszul hittem! Még most is csak csóválom a fejem és félek is meg nem is, hogy a családtagok is elkaphatják...Hát, nem tudom...
A kezelése 6 hónap és ami nagyon ijesztő: a hetekig tartó étvágytalanság. Egészen a teljes erővesztésig, hogy már beszélni is megerőltető. Csak az infúzió, majd ma a jó hír, hogy egy fél zsömlét megettem reggelire. Óóóóóriási dolog ez és nekünk, hozzátartozóknak nagy megkönnyebbülés.

6 megjegyzés:

gromine 2013. május 6. 18:03  

Nagyon szép lesz ez a kép !

lujza62 2013. május 6. 21:01  

szép lesz a képed az ubi meg tuti nagyon finom.na igen azt hiszem sok sok dolgot nem vagy nem jól tudunk betegségileg.

erdoseva55 2013. május 7. 11:53  

Mi már régóta tiltakozunk az oltások ellen,sajnos nem védenek, hanem inkább ártanak.Szerintem. Meg sokunk szerint. Sokat olvastam róla, de büntetik, aki nem engedné beoltatni a gyermekét!
Jobbulást a betegnek!
Az ubit úgy vásároltad, vagy a kertedben nőtt? / fólia alatt? /

Névtelen,  2013. május 8. 16:16  

Jobbulást kívánok a betegednek itt is! A tbc sajnos folyamatosan jelen van a világban, ahogy a többi fertőzés is, amit az oltások visszaszorítanak. Ha a szervezet gyenge, akkor veszélyeztetett, ezért fontosak a szűrések. Oltás nélkül nehezebb lenne leküzdeni a betegséget - vagy éppen lehetetlen. (Mint Afrika vagy Dél-Amerika egyes vidékein.) Kitartást és erőt kívánok a teljes felépüléshez!
Hm, ez a kép tényleg nagyon csajos! :))
Brigi

Palkó 2013. május 9. 20:38  

Tényleg nagyon szép lesz ez a kép! Annyira valósághűek a színek! Tényleg a virágzó fákat látom magam előtt...
Azóta már biztos megérett a koviubid... küldhetnél nekem is, nagyon szeretem... :)

amilgade 2013. május 10. 21:04  

Szép lesz ez a kép.
Nekem is az egyik ismerősöm TBC-s volt, valószínűleg a buszon kapta el.Sőt még a suliba is egy tanuló elkapta. Szűrték az egész osztályt ezután.