Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. június 4., kedd

Alakul a kert is a hímzésen



A legjobb dolog ebben a képben, hogy sokáig tart hímezni. Ha elfáradok és leülök kéznél van, csak folytatni kell. Az időjárás miatt sokat haladtam vele, meg mert volt egy hét mikor azt hittem Apu jobban van. Ma sajnos újra kórházba kerül. Nem tudok részletesen írni a betegségéről, mert úgy érzem evvel sérteném a magánszféráját. Pedig jó lenne tapasztalatokat megosztani. Sokat hallok arról, hogy az internetre felkerült anyagok örökre ott maradnak, ez néha megijeszt. Igyekszem észnél lenni és másokat nem kínos helyzetbe hozni. Volt már, hogy ez nem sikerült, nem túl jó érzés.



Annyira odavagyok, ha a kertben fejlődést látok! Gyalogosan közlekedve be-benézek udvarokra. Már láttam kifejlett zöld paradicsomot is, én meg annak örülök ha virágzik. Mindegy. Kertes ház környéken lakom és elvétve látok haszonkertet. Virág és kutya sok helyen van. Nekem a kerttel az előnyöm, hogy ha kint vagyok minden kutyasétáltató szóba elegyedik velem és elmesélik, hogy vidéki ismerősüknél mi hogyan alakul. Ez egy bájos dolog, azonnali közeli ismerősként kezelnek, mert van közös téma. Ma hangyát írtottam, de bármit csinálok valamit hozzáfűz valaki. Jó dolog ez.

16 megjegyzés:

Anik 2013. június 4. 18:14  

De még hogy alakul a kert!!!! Szépen haladsz!!

Édesapádnak jobbulást kívánok!!!

Névtelen,  2013. június 4. 18:52  

Remek és igazán neked való minta ez a nyári kert!
Igazad van, a kertészkedés, a kutya-macska tartás kiváló ürügy, hogy összehozza az embereket egy kis beszélgetésre. Valójában a jó szó, amire a legtöbben vágynak.
Apukádnak jobbulást, türelmet és erőt a gyógyuláshoz!
Brigi

Palkó 2013. június 4. 19:11  

Hihetetlen tempóban haladsz! Nagyon szép!!!
Egyébként én pont fordítva vagyok, mint Te... ha sokáig kell ugyanahhoz a darabhoz nyúlni, beleunok. Ezért nekem csupa apró hímzésem van (és elkezdett egy nagy két éve...) :)

Unknown 2013. június 4. 19:23  

Nekem való a nyári kert? A kert miatt, biztos. De az én gyerekkori emlékeimben a képen szereplő kert van... Nem tudom miért, de esténként kint hintáztam, a szüleim löktek és beszélgettek a szomszédokkal...Most én képtelen vagyok kint lenni este, mert a szúnyogok csípnek nagyon. Idealizálom a múltat? Lehet.
Apu rákbeteg, nincs jobbulásra esély.Itt merem írni.

Unknown 2013. június 4. 19:24  

Palkó: én is így voltam, ez megváltozott.

Fáni 2013. június 4. 19:43  

Egyre szebb a kép. Sok erőt kívánok Neked !

Rita 2013. június 4. 19:56  

Kert és kert. Nagyon jó ismét az egyezés. A nagy képek iránti vonzódásodat megértem. Paprikát itt csak üvegházban lehet termeszteni, de egyszer majd lesz nekem is (és dinnyét is teszek bele:).

Sok erőt kívánok apukád mellett!

Vera 2013. június 4. 20:07  

Hamarosan kész lesz... Jól mutat!
Sok sok erőt kívánok!!!!!!

Vera 2013. június 4. 20:10  

Ja elfelejtettem én is szeretem a nagy munkákat, engem sokáig a pici munkák idegesítettek, azért nem csináltam.Persze mindig változunk, meg persze előbb- utóbb bezárul a kör....és valami új dísz kell barátoknak, családtagoknak

Névtelen,  2013. június 4. 20:58  

jééé, már kis paprikád van:)
az én palántáim azon gondolkodnak, hogy nőjenek, vagy adják meg magukat. Ebben a hűvös időben semmit nem fejlődnek.

A kézimunkádért meg csodálni tudlak.

Rita 2013. június 4. 21:14  

:))) Az üvegházba dinnyét:).

Rita 2013. június 4. 22:34  

Még nincs üvegházam. Ha lesz, megmutatom. Ja, amikor a 11. pillanatképet csináltam, rád is gondoltam (a havas alagutas kép is ott készült a télen).

Névtelen,  2013. június 5. 13:03  

Örömmel láttam a sok kommentet, gyakran lehet tanulni belőlük, mint például a mintatervezésről írottaknál. Így jöttem újra, olvasgatni. Szíven ütött apukád betegsége. Nagyon-nagyon sajnálom.
A készülő Marty Bell-kert: a hangulata, a színgazdagsága miatt, és mert kevés hímző vállalkozik ilyen nagy feladatra, míg te sorra öltöd ki a sok időt igénylő, részlettel teli képet. Ezért gondoltam, hogy örömödet lelheted benne... Vigyázz magadra, Bea, sok szeretettel gondolok rád!
Brigi

Rita 2013. június 5. 13:21  

Itt találod a havas alagutamat:

http://mamivonat.blogspot.se/2012/12/2012-december-12.html

lujza62 2013. június 7. 21:17  

szia .sok erőt Apukádnak és Neked is :((minden nap megfogadom hogy lefotózom és felteszem a kerti képeket de elmarad.a tiéd szépen alakul:))a hímzésed meg gyönyörű

Dóra 2013. június 8. 19:08  

Valami hihetetlen, hogy milyen tempóban tudsz haladni ezzel a képpel is. Komolyan olyan jó látni, hogy valaki ennyire kitartóan tud hímezni nagyobb képeket is. Nagyjából már csak szinte a te blogod jelenti ezt számomra. Itt látok csak nagy képeket, amik nekem a szívem csücskei:-D