Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. október 29., kedd

Halloween mézeskalácsból készen




A mézeskalácsház mégis nagyon jó lett! Miután bedőltek a tetők, kijavítgatták, a fehér cukormáz el lett takarva dióval, narancs színnel és az udvar a zöld cukorral és az ahhoz színben nagyon illő tökökkel kiváló!
Na, jó. Ha ezt tényleg ilyen klasszul meg lehet csinálni, támadt egy ötletem: amit hímzek most, a karácsonyi falut elkészítem mézeskalácsból. Vagy nem. De beterveztem...




Tegnap este végeztem az alsó résszel. Kivéve a hópelyheket, amit csak a felső rész után pótlok. Most még nem tudom mennyi hely marad. Brigi kérdezte hogyan teszem fel a szalagot? Most apró öltésekkel rögzítettem alul, felül.

Vasárnap elmentem moziba és megnéztem a Gravitáció című filmet. Nagy hatással volt rám , a 3D-s technika lenyűgöző és miután kijöttem a moziból és érzékeltem a körülöttem levő világot nagyon megnyugodtam. SOHA az űrbe nem szerettem volna kimenni, most meg már végképp nem. Az életem is átértékelődött és most már annak is tudok örülni ha süt a nap. A film eleve úgy kezdődik, hogy enyhe hányingere van...., hát persze! Nincs gravitáció, az étel is csak lebeg a gyomorban, gondolom a vizelet is a húgyhólyagban és a közérzet csapni való. Órákig tudnék írni a felismerésről, de csak annyit, hogy nézzétek meg! Fantasztikus élmény volt!

14 megjegyzés:

Fáni 2013. október 29. 18:45  

Nagyon szép lett a mézeskalács házikó. Nekem az ilyenhez nincs türelmem, ha nálam dőlt volna be, úgy is maradt volna.A karácsonyi falud nagyon szépen alakul. Kíváncsi lennék milyen lehet mézeskalácsból.

Unknown 2013. október 29. 18:56  

Jaj "gyerekek"! Nincs türelmünk. Kinek, minek? Igaz? Most mondhatnám, hogy ha több generáció él együtt gazdagabb az élet és így is van, de nagyon nehéz az alkalmazkodás. Ez az előnye: van halloweenes mézeskalács az asztalon.

Unknown 2013. október 29. 18:57  

Ja! Ez érdekes lesz: hímzőmintát 3D-ben!

Erika 2013. október 29. 19:14  

Ejha!! Szuper lett ez a házikó!♥♥
Én csak egyszer készítettem(a lánykám titokban benevezett egy iskolai kiállításra),jó lett, de meg sem közelítette a ti csodaházatokat. Ja, és az egész család be volt fogva, mert minden kézre szükség volt a ki-bedőlő falak ellen :))
Tetszik ám a karácsonyi falu is!

Barbaral 2013. október 29. 19:41  

Nagyon szuper a Halloween-házatok!!!:)
Eszembe is jutott a gyerkőcök előtti időszámításunk a férjemmel, minden Karácsony előtt kis mézesfalucskákat gyártottunk ajándékba, meg otthonra dekorációnak és az ünnepi pihizés közben az otthoniakat fel is faltuk:))).
Aztán jöttek a gyerekek, a plusz munkák és a faluépítések elmaradtak a pihenéssel együtt:(
Talán megpróbálkozok vele újra, most már a gyerekek is akkorák, hogy biztosan élveznék...

Szépen alakul a karácsonyi falucskád, biztosan gyönyörű lenne 3D-ben is:))).

Unknown 2013. október 29. 19:52  

Biztos élveznék! Rajta!

Rita 2013. október 29. 20:46  

A halloweent nem szeretem, nade mézeskalácsból el tudnám viselni ezt a házikót a konyhámban:) Nagyon ügyes a lányod és összes kiskuktája.

A karácsonyi képed olyan szép!

Unknown 2013. október 29. 21:19  

E-mailben írtam nemrég a megemlékezésről. A halloweent nem szeretemről jutott eszembe a halottakról való valós érzésem. Nincs ilyen, a szüleim minden nap velem vannak, érdekes. Gyertyát gyújtani fogok és szeretnék beleájulni a lángjába, de nincs különösebb igényem ehhez hosszú időre...Tényleg a minden napjaim része Ők, nem megyek ki a temetőbe.

Palkó 2013. október 29. 21:34  

Csodajó lett a mézeskalács-palota!
A hímzésed pedig gyönyörűen formálódik!

Unknown 2013. október 29. 22:42  

De érdekes! Senki nem véleményezte a Gravitáció filmet.

Névtelen,  2013. október 30. 0:43  

Köszönöm, hogy mutatod a szalagrögzítést, dekoratív és hangulatos!
Vicces az utolső kommented, mert míg a bejegyzést olvastam, a filmhez is szerettem volna megjegyzést fűzni. Még jobban megerősítette bennem, hogy a Föld remek kuckó az emberiségnek a végtelen, sötét és rideg űrhöz képest. Amit természetesnek veszünk, a gravitáció, a beszívható levegő, a Nap meg a villanykörte fénye, iható víz, ami az életbenmaradáshoz kell, mekkora kincs!
A faludba beleszerettem, írok Jucusnak én is, ez a minta...!
Brigi

Vera 2013. október 31. 19:43  

Én csak azt látom, milyen nagyon sok munka lehetett ebbe a mézes palotában..Nekem egyszerűen türelmem sem lett volna... Ügyesek vagytok!
Hiába látszik hogy szereted az aprólékos munkákat... mint ezek a hímzett házikók is...
A moziról nem tudok nyílatkozni,én a tévét is csak hallgatni szoktam... Nem bírom a nagy hangot le sem merem irni, mikor voltam útoljára moziba..

amilgade 2013. november 1. 14:48  

Jól néz ki nagyon a mézeskalács házikó!! A Gravitációt mi is megnéztük, és nekünk is a film elején enyhe hányingerünk volt a semmiben. ;-)A film képei eszméletlenek, de én azért még mindig szeretnék az űrben egy kicsit sétálni.