Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. november 3., vasárnap

Tralala mintába kezdtem


A faluhoz ugyanis hiányzott egy meghatározó minta. Abból a szempontból, hogy nem tudtam hogyan is tervezzek nélküle. De ma mikor bekapcsoltam a gépet láttam, hogy Judit elküldte, hál, hál Neki, ezúton is nagyon köszönöm. Haladhatnék zavartalanul, de addig is míg várakoztam bele fogtam egy Tralala mintába és akkor most ezt be is fejezem:


Pihe puha havat szerettem volna és előkerült a rég bevált módszerem. Kötéshez használható fonalat kicsit megtépek körömkefével. Előnye még, hogy vastagsága miatt elég fél öltésekkel készíteni. Lehet, még szebb lenne ha egész x-ekkel szépen kidomborodna. A fenyőre pedig arany díszítést tettem hímzett fehér hópelyhek helyett. A fenébe! Elég a sok natúrból!

  
Egy remek felvétel Tomi fiam részéről a Halloween-i töklámpásról. Kivájta, kitette és fotózás után elküldte a képet. Nagyon jó, de lassan én is leszedegetem ezeket a díszeket és egy két hét múlva jöhetnek lassan a karácsonyi izzósorok.


8 megjegyzés:

Palkó 2013. november 3. 19:22  

Ez a pihe-puha hó fantasztikus ötlet! Most, hogy olvastam, emlékszem, hogy már írtad, csak elfelejtettem... köszi, hogy felidézted!
Melyik Tralala minta ez?

Unknown 2013. november 3. 19:41  

Írom, küldöm e-mail:Mon Petit René

Rita 2013. november 3. 21:43  

Nagyon aranyos ez a minta. Hópelyhes fonál pedog fantasztikus ötlet tőled!

Fáni 2013. november 4. 14:02  

Nem is hallottam még ilyet a hópelyhekről, köszönöm az ötletete. Nagyon szép ismét amit varrsz:)

Vera 2013. november 4. 16:50  

Igen emlékszem, írtál már a hímzés "keféléséről"Jó ötlet...Aranyos a minta, kiváncsi leszek, "mi sül ki " belőle...Most is , mint mindig mondom elképesztő milyen aprólékos munkákat találsz mindig...Jó hímezgetést a hétre!!!

Névtelen,  2013. november 8. 2:00  

Hát igen, a havas ötletedért, a mintaátalakításaidért is szeretem ezt a blogot! Mert olyan, amilyen. Fantázia, az van benne! A színátmenetes fonalak már megint... Hűha! Ilyenekkel mutat igazán jól egy Tralala (vagy egy CCN) minta, ezek a finom átmenetek kellenek hozzá! Saját festésűek?
Brigi

Unknown 2013. november 9. 17:10  

Vera: hímzés "kefélése"- na hallod!
Mitől aprólékos? Te is ilyeneket készítesz, csak még bátortalan vagy saját ötletekkel kiegészíteni.
Brigi: saját festésűek a fonalaim.De hogy ez nekem milyen vacakul megy! A skarlátpiros színt társítani szerettem volna zölddel. Abban a pillanatban ahogy a pirosat zöldbe mártottam ki is kaptam, mert nem szerették egymást és "fosszínt" produkáltak. Nevezzük jóindulatúan enyhe barnás beütésnek. No, így lett ez, a különben szép és érdekes piros. Sok fonalat elteszek újra festésre, mert borzalmas! Nem egyszerű dolog ez, másrészt meg nincs mitől félni.Szinte mindenfélét felhasználok.

gromine 2013. november 11. 19:23  

De aranyos kis minta !