Rendszeres olvasók

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. október 4., péntek

Vera kérésére...



Rákóczi túrós. Süti van, lesz, gyakorolni kell...
Cukrászati szempontból nem az igazi, itthon persze jó. Felforrósított recés késsel kell felvágni tökéletesen, ez a cél. Nem megy. Nem tudom mi lesz, ha vizsgamunkára kerül sor...
Hibás terméket nem lehet a cukrászati pultba tenni.
Nem, nem segítek a lányomnak, hiszen nem én vizsgázom.
Vannak a cukrászatban előírt receptek....., én meg készítek finom sütiket. Káoszos a benyomásom, nem itthonra készülnek, tudom, ez az első amit készít. Nem jó. De akkor most mi legyen? Minden nap sütni, gyakorolni az pokoli sok pénz és az nincs. Nem tudom mit gondoljak...
Mellesleg túl sok a lekvár is. Ah!

7 megjegyzés:

Vera 2013. október 4. 21:42  

Ettől legalább nem hízom!!!! Köszönöm!!!!!

Beáta Tüzes 2013. október 4. 21:49  

Írhatnál valami kritikát is! Kíváncsi lennék rá.

Névtelen,  2013. október 5. 19:43  

Lehet, hogy nem felel meg hivatalos elvárásnak, de ez a Rákóczi túrós bizony gusztusos! :) Mostanában több cukrászda is kínál házi jellegű sütit, esetleg vevők lehetnek a kísérletekre. Érdemes körbekérdezni, hátha visszajön a nyersanyag, a munka ára...
Nehéz lehet a gazdag, dús otthoni receptekről átállni a látványra koncentráló "gyártásra".
Brigi

Fidike 2013. október 5. 21:28  

Kérnék csőpostán egy szeletet!

Igen, sok munka, és gyakorlás! De menni fog!

Vera 2013. október 5. 22:13  

Nem tudok kritikát mondani.. mert nem szoktam készíteni és nem tudom milyenek kellene lenni. Ahogy így elnézem ennék belőle...

Palkó 2013. október 6. 22:30  

Minden kezdet nehéz... gyakorlat teszi a mestert... így elsőre ez a két közmondás jutott eszembe :)
Én is elfogadnék egy(két, három) szeletet belőle... gyengém a túrós... :)

Beáta Tüzes 2013. október 8. 20:35  

Annyira jó, hogy ilyen bátorítóan írtatok!Köszönöm!
Tényleg: sok a lekvár. Bumm. Akkor finomabb és kész. Jó ez természetesen, én csak attól félek vizsgamunkának bele kötnek.