Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. december 7., szombat

Régi munka



Ma már befejeztem a lakás díszítését. Ezt a képet nagyon szeretem, mert csuda jó ötlet, hogy más színű vászonból és apró öltésekkel van megoldva a kandallóra akasztott dísz. Nem az én ötletem, a minta eredetileg ilyen.


Az elmúlt egy hét alatt elkészült a Télapó. Nagyon sok a mintában a félöltés és az aidát nehéz átszúrni pont középen. Határozottan izomból kell. Ha valaki szeretné elkészíteni ezt a munkát hímezze inkább vászonra.




Természetesen már minden áruházban karácsonyi díszítés van, de ilyen szép dekorációt ritkán látok. Alapos munkát végzett aki készítette, ez a hintó nagyon szép!

Az elmúlt időszakban sok technikai problémával kellett megküzdeni. Azt hittem azért megy nehezen, mert már 50 éves vagyok, szeretem a megszokottat. Mostanra már nem vagyok biztos benne, a körülöttünk levő világ nagyon gyorsan újul meg, még a szakember is azt mondja: ezt a típust még ő sem ismeri. Kezdődött nyáron az új fényképezőgéppel. De szerencsémre van rajta "hülyegyerekeknek" automata funkció, csak ezt használom. Azután jött egy hónapja a tv. Ingyen hívható a T-Home és csodás türelemmel magyarázza telefonon keresztül a fiatal fiú: nyomjam meg a távirányítón a gombot és a képernyőn látható beállítások funkcióban lépkedve.... Hosszú percekig magyarázza és sikerül. Tegnap pedig rászántam magam, hogy elmegyek a KIKA-ba és veszek egy mennyezeti lámpát a szobámba. Nálam nincs elég fény, ez eddig nem is nagyon zavart, de a tv hátuljába kell bedugni az USB kábelt és elemlámpa kell hozzá. Jó. Csináljunk fényt. Azt tudtam, hogy ezüst lap alapon levő izzókat akarok, hogy a plafon se nyelje a fényt, inkább tükrözze vissza lefelé a szobába. Ott álltam az áruházban és nézelődtem, de mielőtt döntöttem volna felhívtam a férjem: melyiket válasszam, a spot izzósat vagy a ledeset? Ő nem tudja. Én sem. Hagyományos körte izzós is van, kellemes sárga hangulattal, de nekem most fény kell! A 40%-os akció döntött helyettem. Nem mindegy mennyibe kerül. Szóval már ehhez sem értek és második napja azon gondolkodom, van valaki aki követni tudja ezt a mindenre kiterjedő változást?

6 megjegyzés:

Palkó 2013. december 7. 19:51  

Ez a kandallós kép csudaszép, és tényleg eredeti ötlet! :)
A Mikulásos képpel nagyon jól haladtál! Csodálom a türelmedet!
Köszi a fotót a szánkóról, tényleg nagyon szép!
Technika...? Már régen túlszaladt rajtunk, én is így érzem... :)

xJuDesign 2013. december 7. 21:35  

Szió:))
Sajnos csak elvétve látogatok mostanában blogokat,szégyellem is magam, de nagyon örülök, hogy benéztem hozzád:)
A télapós munkád lenyűgöző!
A technika fejlődéséről csak annyit, hogy az én telefonom is okosabb, mint én, pedig még csak 34 vagyok:)))
***
A kutyis doboz aljában a helyi méteráruban vásárolt 800ft/m áron beszerzett anyagot láthattad. Sokféle maradékot árulnak, és nagyon sok ilyen és ehhez hasonló apró mmintás textil van. Általában a szélükön van egy pici nyomtatási hiba.

Puszillak

Unknown 2013. december 7. 21:48  

Köszi, azt hittem ez mintás hímzővászon. Ha nem az, akkor is csúcs!
Technika: hajaj!

Rita 2013. december 8. 13:35  

Nagyon szép a kandallós hímzésed!

A technikához nem sokat értek, ami fontos, azt elsajátítom (képfeltöltés, blogolás:), amúgy a gyerekek segítenek nekem néha az iskolában.

Grit 2013. december 8. 18:07  

Wunderschöne Stickarbeiten.
LG Grit

Vera 2013. december 8. 19:25  

Én sem értek a technikai dolgokhoz,
de ami nagyon kell, nagy nehezen használom...
A munkáidhoz, már már lassan nem is tudok mit írni, csak ismételni tudom... Gyönyörűek... szépek... jó nézegetni...Micsoda aprólékos munkák...