Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. március 31., hétfő

Húsvéti mézeskalács ház


"Kiszabva", díszítve. Tetszik nekem, hogy az ételfestékkel játszhatok. Keverésnél márványosra festi a tojásfehérje habját. Innen jött az ötlet, hogy fogpiszkálót mártva köröket rajzolok a terrakotta színű alapba. Ezen kívül minden mást a lányom készített:



A Halloweenes házikó maradékát most dobtam ki. Túl sok volt rajta a cukor, senkinek nem kellett, de a tészta ennyi idő után is omlós, puha volt. Most vigyáztunk, ez csak hab, még ha cukros is. Először  kevertem étkakaót egy darab tésztába, az törik, nehezebb kivágni. Talán két héten belül készen lesz ez a húsvéti asztaldísz. Félre tettem, ha idő adódik rá folytatjuk.


Idén először sütöttünk faszénen. Ezt ki kell próbálnotok! A Kebab, azaz a birkahúsból készítendő receptet vettük alapul, csak mi a fele disznó, fele marhahúsból kapható  daráltat fűszereztük citromlével, citrom héjával, római köménnyel és korianderrel. Fokhagyma és vöröshagyma ugyanúgy kell hozzá, mint a szokásos fasírthoz, de az íze a fűszerek miatt más és ez jó. Néha ugyanis 30 év főzés után az a benyomásom, hogy mindig ugyanazt főzöm...., pedig nem, csak már annyiszor ismétlődött.
A háttérben a tündér-bündér kislányom ( most az, mert most nem vitáztunk össze) elkezdte nálunk a kertészkedést. Érzékelte a kedvetlenségünket a férjemmel és nem hagyta annyiban. Kezdjünk bele alapon felásott egy kisebb részt és elvetett egy pár dolgot. Sokat segített vele, ma már én is locsoltam egy órán keresztül. Porzik a föld, lehetetlen kihúzni belőle a gazt.


Új helyet kellett keresni a már említett csatornázás miatt. A "régi" kertemben ma meglepett, hogy az eper már virágzik. Nyamvadt kis bokorkák vannak, ideje lesz új töveket venni.



Virágzik a rozmaring is.



A cseresznyefa gyönyörű! Sok sok méhecske döngi körül.


Az elmúlt napokban járdát hímeztem. No, meg egy fiatalembert, aki a kutyusával és egy szép virágcsokorral  siet. Üdítő jelenség.

5 megjegyzés:

Rita 2014. március 31. 21:48  

Nahát, nem is láttam még húsvéti mézeskalácsot!
A kebabot én konyhai sütőben is szoktam (legfelül, a legmagasabb hőfokon 6-8 percig), párszor már pitakenyeret is magam sütöttem hozzá, szeretjük.
A járda nem lehet egy élmény a ház után. Kitartást!

Unknown 2014. március 31. 21:56  

Oh, érdekes, én is azt hittem a járda után dobom félre. Valóban nincs benne izgi, de mégis szeretem bökni. Izgat a híd, ami ezután jön.

Palkó 2014. április 1. 7:46  

Húúú, melyikhez is szóljak hozzá... :)
A mézeskalács-házikó nagyon ígéretes...a virágos fotók gyönyörűek, a lányod tényleg tündér :), a házas hímzésedtől pedig egészen el vagyok ragadtatva! Olyan részletgazdag, szép, még a járda is!... :)
További szép napsütéses hetet, jó hímezgetést, házgyártást kívánok!

gromine 2014. április 1. 8:58  

Hűha, de sok-sok szépséget készítettél mostanában.
Tetszik a Valentin-es mintád, a sok sok rózsaszínnel:-), és a kis díszekkel.
Mézeskalácsház húsvétra, még nem is hallottam róla.
Ház: szép, és milyen sokat haladtál vele.

Névtelen,  2014. április 2. 23:19  

Micsoda csoda tempóban bontakozik ki a kép! Ez igen!
Nagyon szép tavasz van, a növények is mutatják... Tavaly március végén hatalmas hóvihar volt.
Mi is mézesezünk Húsvétre, alig várom, hogy illatozzon! :)
Brigi