Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. június 10., kedd

Kézi táskák újra és kedélyjavító



A macis tollboát kapott a tetejére, az alsó egyszerűbb, dísze a pompon. Nem akartam elhinni, hogy elfelejtettem cippzárt varrni. Pedig igen.Olyan csúnyán sikerült az alsó szütyőkébe, hogy a lányom kibontogatta és az is mágnespatentot kapott. Lelkes vagyok ezt használni, mert rendkívüli módon megkönnyíti a munkát. Gyakorlatilag egy szép kis zsák, amit a tetején egy patent zár.


Bélésanyagnak ez a karamell szín is kapható. Ezt pl. nem a Röltexben vettem. Ott tollboa sincs. Azért írom, mert azon kívül is sok méteráruban van nagy választék.-(Erikának üzenem!)


A múlt héten eperlekvárt főztem. 5 kg-ból lett 9 üveg és az elég. Fantasztikus az illata mikor forr!


Bújik a bab, izgalmas figyelni. A rózsa színei mesések. Tavaly vettem a tövet, még kicsi, de szépen fejlődik:



Minden örömteli. Most még a meleget is jól viselem (?) .

Két hónappal ezelőtt több okból úgy határoztam, hogy elmegyek orvoshoz segítséget kérni az állandó kedvetlenségem miatt. Eddig rá lehetett fogni a sötét nappalokra, a tavaly és azelőtt történt halálesetekre és számtalan okot találunk rá. Ami szöget ütött a fejembe, hogy az idén egyáltalán nem volt kedvem mozdulni kertészkedni. Ami vitt a hétköznapokban az a sok év alatt megszokott önfegyelem. Ez fontos ugyan, de jó lenne örülni is dolgoknak. Számolgatok...., most 50 éves leszek augusztusban, akkor van még minimum 10-15 év amit fizikailag intenzíven tölthetek..., de akkor legyen így! Még korai lenne szép lassan mindent feladni. Szóval elmentem pszichiáterhez és elmondtam : amihez eddig kedvem volt, már nincs. Rámnézett és azt mondta: kedélyjavító. Azaz antidepresszáns. Én lehet, hogy indokolatlanul félek ezeknek a gyógyszereknek az álmosító hatásától, így a legenyhébbet kértem. Oké, próba egy hónapra. Mikor visszamentem már enyhült, de még előfordult a torokszorítás és kértem egy közepesen erőset. Felírta, de elmondta most kezd el hatni. Ezekről a gyógyszerekről tudni kell, hogy hetekbe telik mire kifejtik a hatásukat. Ha a pozitív változás fennáll 6 hónapig, akkor abba lehet hagyni.  Nálam bevált, most biztos szedem még az év végéig. Újra tudok szeretni, de ehhez találnom kellett olyat,aki nagylelkűen megengedi, hogy szeressem és ez a cicám. Óvatosan teszem, nehogy megijesszem. Elég, hogy egy percre ráteszem a fülem a pocakjára és hallgatom ahogy dorombol, ez engem rendkívül megnyugtat. Amúgy dalolászva fürdök és most még az sem zavar, hogy sam-sem,sam-sem, nincs egy vasam sem. Majd megoldjuk, mert az a tapasztalat, hogy tényleg mindig megoldódnak a dolgok. Szóval, ha valaki hasonló kedvetlenséggel, szorongással él ne féljen segítséget kérni!

11 megjegyzés:

Fáni 2014. június 10. 20:16  

Nagyon jól lettek a táskáid, főleg a második tetszik.
Örülök, hogy Te is örülsz ismét :)

Névtelen,  2014. június 11. 2:16  

Micsoda színátmenetek a rózsaszirmokon! Milyen illata van? Az eperlekvárét el tudom képzelni, az mennyei. :) A macis nagyon mondén lett a boával. A másik meg (eddig) a legeslegebb a táskáid közül, legalábbis nekem: ahogy a színeket, mintákat össszeválogattad, ahogy illeszkednek egymáshoz...
Kívánok Neked jókedvű, lendületes mindennapokat sokáig-sokáig! :)
Brigi

Laucica 2014. június 11. 13:02  

Fura a tollboa a maci felett, de szép lett, ahogy a másik is! Néha van olyan, hogy az ember tényleg elfelejt valamit, amit már ezerszer készített, mint egy rövidzárlat, olyan fura ez!
Remélem, tényleg segítenek a gyógyszerek és nem csak maszkíroznak! A macskadorombolás és a kézimunka is hasznos!;)

Rita 2014. június 11. 13:15  

Minden kertészkedős bejegyzésnek duplán örülök ezután, mert tudom, azt jelenti, jól vagy!:)

Nagyon szépeket alkottál!

Vera 2014. június 11. 15:40  

Szépek lettek a kis szütyők... Ne hidd hogy csak Te felejted el... ezt vagy mást...
A rózsád színe nagyon tetszik... Nagy nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet ,és nincs is hely rózsának....
A sok probléma, gond, hozza a sok rossz kedvet, depit... Remélhetőleg visszatérsz régi énedbe....

Anik 2014. június 11. 16:17  

Kedves Bea!
szépeket alkottál mostanában is, ne haragudj, hogy nem kommentelek mindig :) Gyönyörűek a virágaid!
Remélem, hamarosan jobban leszel, meríts erőt az apró örömökből, a napfényből, a kézimunkázásból...
Vigyázz magadra! puszi

Jucus 2014. június 11. 21:01  

Nagyon helyes kis szütyők készültek nálad, irigylem, hogy milyen ügyesen varrsz! Eperlekvár? Nyáámi, biztos fincsi lesz, nekem még kevés van ahhoz hogy leki is készüljön, egyelőre simán felfaljuk :o) A rózsád álomszép, biztos szép felnőtt rózsa lesz belőle!
Nagyon jól tetted, hogy segítséget kértél a hangulatod helyreállításához, minden rendbe fog jönni, meglátod! Szorítok Neked!

Palkó 2014. június 11. 21:29  

Nagyon szuperek lettek a szütyők, a pomponosnak direkt megörültem, mivel tudom, hogy ez bizony szintén sk :)
A rózsád gyönyörű!
Ezek szerint majdnem egyidősek vagyunk, én jövőre töltöm az 50-et :) Igen, jó lenne a hátralévő éveket is őszintén mosolyogva megélni... :) Kívánom, hogy úgy legyen mindkettőnknél! :)

Unknown 2014. június 12. 17:24  

Köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat!!!

xJuDesign 2014. június 13. 13:32  

Szia Bea!
Megmondom őszintén, a kedvetlenség volt az utolsó dolog, amit feltételeztem volna rólad, hiszen folyamatosan ontod a szebbnél szebb kész munkák képeit. Minden tiszteletem és megbecsülésem a Tiéd, hogy mertél segítséget kérni, és örülök, hogy hat a gyógymód.
Nagyon szép nyarat kívánok Neked!
Jucus

Erika 2014. június 17. 10:06  

Szép dolgokat mutatsz és a legjobb, hogy te is örülsz már nekik! Át tudom érezni a problémádat, jó, hogy már csak múlt időben kell beszélni róla.
Én is főztem eperlekvárt, de náluk már most rájárnak a gyerekek:)