Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2015. június 5., péntek

Más országok más szokásai


Olivér fiam tegnap este megint hazajött Hollandiából. Pár perce volt, gyorsan elhadart egy pár mondatot, mert már kocsival várták, vitték. Ma meg elkerültük egymást, de mire haza jöttem ezek a dolgok álltak az asztalon. Szintén pár percre előkerült és magyarázta mik ezek. A kínai étterem, ahol dolgozik ezeket a fűszereknek nem is mondanám, inkább ízesítőket használja, a jázmin tea kivétel és talán a mogyoró sűrítmény.


A tészta mellett a "nem tudjuk mi" egy szósz és végre megértettem miért használnak ennyi finom sűrítményt és zacskós levest! Mert azt a nagy létszámú kínai lakosságot képtelenség friss áruval ellátni. Aha! Valószínű az is van és ez a tény nem vesz le semmit ezeknek a sűrítményeknek a finomságából.


Ezek meg holland kaják. Rendkívül kedvelt reggelire fogyasztani a középen látható csokireszeléket vajas kenyérre. Ezzel nincs gond, csak mások a kedvelt szokások.


Evvel szemben én ma is friss zöldeket vettem. (Az összehasonlításból érzem, hogy mennyire igazságtalan, mindegy.)  A borsót kibontogattam, holnap készítek finomfőzeléket. Nem tudtam ellenállni a képen látható szép nektarinnak. Vigyázat! Olyan kemény, hogy ha megdoblak vele meghalsz!
Olivér összegzi a tapasztalatait: Magyarország egy jó hely.
 Dolgozik afrikai és kínai bevándorlókkal, elképed a munkabírásukon. Fáradhatatlanok.

Beszélgetni angolul csak az angol lánnyal tud, így kínaiul, hollandul, angolul igazodik el. Hát, nem volt egyszerű.


Ez itt pedig egy csavartartó doboz, de én varróholmikhoz vettem. Rendet akarok rakni olyan módon, hogy kívülről is látható legyen miben van varrótalp, patent vagy textilkréta és gombostű stb. A varródobozok nem ilyen ideálisan pakolhatóak. Ez talán nem a legcsinosabb, de praktikus.

5 megjegyzés:

Jucus 2015. június 5. 19:24  

Én meg azt mondom, Hollandia is egy szuper ország! Laktak ott barátaink gyerekkoromban, nagyon rokonszenves emberek! Nagyon guszta holmikat hozott a fiad, próbálkozhatsz majd kedvedre a fincsiségekkel! A friss zöldség is nagyon guszta!
A műag. dobozka szuper, nekem is hasonló van és abszolút bevált!

Rita 2015. június 5. 20:50  

A holland reggelire kapott csokireszelékes kenyér bennem is megmaradt, pedig kb. húsz éve jártam ott...

Guszták a friss zöldségek, gyümölcsök.

Jó főzőcskézést!

Vera 2015. június 6. 10:16  

Mire bepakolsz a rekeszekbe, már kicsi is lesz....
nagy sodásnak kéne jönni, hogy elsodorjon az élet,más országba bizony nagy bajban lennék, az étkezés miatt...Régi megszokott ételeket eszem csak meg, régi módi vagyok..
Lánykoromba voltam két hétig Bulgáriába... sokat éheztem.... Mindig elolvasom mik készülnek és mi kell bele... de .....
Olivér akkor mesélt...Fiatalok könnyebben élnek meg mindent mint mi...

Andulka 2015. június 7. 10:58  

Szuper ötlet a doboz!

A fiad pedig legalább tapasztalatot, élményeket gyűjt! Ezt is ki kell próbálni!

Palkó 2015. június 7. 21:41  

Én is azon a véleményen vagyok, hogy pont jó helyen élünk! :)
Szívesen megkóstolom más nemzetek ételeit - ha külföldön járok, mindig próbálok ottani specialitást választani, de nagyon szeretem a magyar konyhát is!
A csavaros-doboz jó ötlet, én is gondolkodom a rendrakás szükségességén egy ideje... de általában csak a szétpakolásig jutok el :(