Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2016. január 31., vasárnap

Piros csipketáska





Soha nem volt még piros csipkém, most Kata küldött. Elkezdtem gondolkodni mit lehet ebből kihozni? Táskákat néztem a neten és ott láttam meg az ötletet: barna alappal nagyon mutatós, de nem harsány. Ma nem volt dolgom, már reggel kerestem az anyagot. Összeillesztettem és stimmelt. Már olyan sok táskát varrtam, hogy 3 óra alatt kész lett. Újabb fél óra a kézzel illesztett szalagokra dísznek. Katának készítettem hálából a sok szép anyagért, fonalakért.

15 megjegyzés:

Edit 2016. január 31. 18:23  

Gyönyörűséges!
Ilyesmi csipkém nekem is van, csak fehér. A pólót a bolhapiacon csak a csipke miatt vettem meg. :) De hogy mi lesz belőle, nem tudom, mert varrni nem tudok...

Vera 2016. január 31. 18:53  

Gyönyörűséges... és 3 óra? nem semmi... Nagyon ügyes vagy..én meg hetekig eltökörészek... nekem nagyon lassan megy...

Tüzes Beáta 2016. január 31. 19:00  

Phan: én meg imádok ilyet készíteni. Ha úgy küldesz anyagot, hogy nekem is marad belőle, én szívesen varrok neked.

Palkó 2016. január 31. 20:33  

Wow! Hogy Te miket tudsz! Tiszta profi vagy!!!

Névtelen,  2016. január 31. 21:25  

Remekül sikerült táskád ez is: elegáns, vagány és nőies egyszerre - a piros-barna párosítástól is. Csodálom a kézügyességedet! :)
Brigi

Névtelen,  2016. január 31. 21:28  

Juhé, végre megjelent a hozzászólásom! :) Remélem, máskor is sikerül írnom a bejegyzéseidhez, annyi érdekeset, szépet mutatsz!
Brigi

Rita 2016. január 31. 21:43  

Szia!

A sapkát azért varrtam, mert a fiam a mínusz húsz fokban is csak a vékony őszi sapkáját volt hajlandó felvenni. De egy hete megint enyhe az idő, már elolvadt az összes hó.

MJ 2016. február 1. 10:12  

Szép lett! Nejemnek van egy igen hasonló színű s mintázatú csipke ruhája. Jól menne hozzá! :)

Válaszolok itt is, ahogy már korábban is tettem. Ha rosszul tettem, töröld ki nyugodtan. :)

Bíz kedves Beáta, az a blog azért van, hogy ne tetsszen! Egészen pontosan fogalmazva, az ott szóvá tett dolgok eredete nekem nem tetszik s valami módon megpróbálom ezt a nemtetszésem, ellenérzésem, ellenérvem szóvá tenni. Vagy kifigurázni, görbe tükör elé vonni, pellengérre állítani.
Pontosan ahogy írod. Káosz! Ennek az írásomnak a kiváltója egy áltudományos írás, ami maga a káosz! Ezt igyekeztem úgy görbíteni, hogy még nagyobb legyen a káosz s kiérződjön a helyzet abnormális volta. Nem is csodálom, hogy rossz volt olvasni! Eszerint valamennyire sikeres volt a megfogalmazásom. A mi van velem kérdésed szerint, meg meglehet, valamit mégiscsak rosszul görbítettem, ha a szövegből nem világlott ki teljesen az egyet nem értésem, az ellenérzésem, és magának az egész áltudományos humbugnak a nevetségessége, amit egyes körök arra használnak fel, hogy az emberekben meglévő egészséges magyarság tudatot, hamis információkkal megtámogatott igen rossz irányba tereljék. Leegyszerűsítve: abszurdak azok az áltudományos szövegek, mint, ezen írásom kiváltója is, jelesül hogy az Amerikai földrészt is a magyarok népsítették be és hogy az ősnyelv ott magyar volt. Ott is! Mint sok helyütt máshol a földgolyón, amiről más írásokban lehet olvasni. Ezt a ferde nézetet próbáltam a végén a végletekig kiélezni!
De hogy kérdésedre is válaszoljak, velem az van, hogy igen-igen sok minden nem tetszik -gondolom ezzel mások is vannak így- s időnként egyre-egyre reagálok, vagy tréfásan, vagy ironikusan, vagy cinikusan, néha dühösen, néha meg csak úgy spontán ahogy kijön.
Ez a blog azért ...tükör...! Görbe tükör, torz tükör, torz tükörkép, stb, stb.
Remélem sikerült válaszommal minden benned felmerült kérdésre rávilágítani, ha nem az sem baj! Reagálj, kérdezz! Válaszolni fogok s nem haragszom meg. Akkor sem, ha neked más a véleményed. :)

erdoseva55 2016. február 1. 13:54  

Igazi csajos ez a neszi! Tetszik! Hamar elkészült, nekem több idő kell hozzá! :)))

Névtelen,  2016. február 4. 10:23  

Elképesztően gyönyörű lett ez a táska!
Nagyon nőies és elegáns!

Lia

Unknown 2016. február 4. 18:43  

Eine wunderschöne Tasche! Ich liebe sie, perfekt gearbeitet und der Stoff ist ein Traum in Rot. Fantastisch!
Liebe Grüße Sandra

Annas Nadelbuch 2016. február 10. 9:16  

Die Tasche ist wunderschön !! Schön und praktisch zugleich ist Dein rotes Spitzentäschchen. Ich wünsche Dir eine schöne Woche. Liebe Grüße von Carmen